Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam Colta chcę Eclipsa....???
Autor Wiadomość
r_oman73
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2006, 13:04   Mam Colta chcę Eclipsa....???

Witam jestem szczęsliwym posiadaczem Colta lecz wiem że kiedyś przyjdzie czas na zmianę .
Rozglądam się za czymś nowym i ostatnio wpadł mi w oko ten samochód :
http://allegro.pl/show_item.php?item=95802494
Co panowie powiedzą o tym modelu?
jakie są jego parametry , spalanie, itp
Dodam że widziałem inne rodzaje nadwozia ale ten jest super.

majki
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2006, 13:40   

Hej,

Jako, ze dokladnie rozgladalem sie za tym modelem :) (takze mam colta) podziele sie swoja wiedza:

Ta stylistyka byla w latach 95-99 (w 97 roku zmienil sie wyglad 'pupy' Misia). Generalnie wlasnie ten model mi sie najbardziej podoba.
Wersje 2 litrowe maja 150KM, wersja z turbina (modele GST, GSX) maja 210KM - tutaj wlasnie taki model wystepuje. GSX z tego co pamietam ma naped na 4 kola - w ogole polecam znalezienie watku, gdzie pytalem o te modele - tam masz wszysciutko opisane. To autko jest z USA, nie pisze nic o skrzyni biegow, ale duza szansa, ze jest to automat (zapytaj?).
Szkoda troche, ze bialy, no coz, zawsze mozna przemalowac, natomiast.... cena.. cena wydaje mi sie nieco podejrzanie niska jak na taki przebieg i auto bezwypadkowe. Koniecznie obejrzyj go (jesli masz ochote kupic - jesli nie, daj mi znac, ja sie zainteresuje :P ) z kims, kto sie zna na autkach...

Juz znalazlem:
raz
dwa
trzy

Osiagi i spalanie znajdziesz na forum poswiecone kliperkom.

pozdrawiam,
M.
Ostatnio zmieniony przez majki 03-04-2006, 13:44, w całości zmieniany 1 raz  

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-04-2006, 14:47   

Cena jest podejrzanie niska autko ciekawe i jesli cie stac (nie mowie tylko o zakupie) to warto przemyslec
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

dany-ct
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2006, 20:47   

cena nie jest tak podejrzana eclipsy tanieją fak że jest to wersja turbo ale rocznikowo
jest już troszke leciwy ja za swojego 99 r nie turbo dałem 27 tyś a teraz widziałem
na mobil.de taki samiuteńki model jak mój nawet taki sam kolor i fele , za kase 20 tyś
już na gotowo w polsce wersje turo takich eclipsów kształtują się w granicach
23- 35 tyś zależy od rocznika

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-04-2006, 22:57   

cena jest raczej normalna, natomiast jego bezwypadkowosc dosc watpliwa tak na pierwszy rzut oka, albo mu sie maska sama przesunela ale ja sie nie znam, niech sie wypowiedza szpece. Ponadto pamietaj ze jest to wersja turbo, 4wd i '95. Na pewno trzeba dokladnie sprawdzic te elemety. Jest na forum info jak to zrobic, tylko trzeba poszukac. No i to srednio 11kkm/rok... hmmmm, niemozliwe toto nie jest ;)

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2006, 08:31   

to 30 km ode mnie. jeśli naprawde bylibyście zainteresowani mogę go oblukać pod koniec tygodnia

r_oman73
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2006, 12:54   

Witam
Dzwoniłem do gościa powiedział że jego interesuje 25 tyś i nic więcej a pozatym był jakoś dziwnie arogancki jak zapytałem o maskę i przód twierdził że wszystko jest ok. WiEc dałem sobie spokój z tym akurat autem.
proszę jeszcze o informacje na co zwrócić uwage przy oglądaniu eclipsa [ niekoniecznie tego modelu]
Mam propozycje zamiany na Eclipsa z 1992 roku silnik 1700 [ jakis dziwny ], pełna opcja , i nie wiem czy jest sens sie tym interesować .Choć na marginesie wizualnie autko jest ok

dany-ct
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2006, 14:18   

r_oman73 napisał/a:
Witam
Dzwoniłem do gościa powiedział że jego interesuje 25 tyś i nic więcej a pozatym był jakoś dziwnie arogancki jak zapytałem o maskę i przód twierdził że wszystko jest ok. WiEc dałem sobie spokój z tym akurat autem.
proszę jeszcze o informacje na co zwrócić uwage przy oglądaniu eclipsa [ niekoniecznie tego modelu]
Mam propozycje zamiany na Eclipsa z 1992 roku silnik 1700 [ jakis dziwny ], pełna opcja , i nie wiem czy jest sens sie tym interesować .Choć na marginesie wizualnie autko jest ok

jak już chcesz zmieniać to lepiej na eclipsa 2g , ładniutki :) a ten silnik 1,7 to jakiś wynalazek
pewnie po przeszczepie , 2 litrowy eclips jeździ tak sobie a 1,7 to już tragedjia chyba
że to turdo ??

ChiKenn
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2006, 15:04   

jest w 1G wersja 1.8 ale to jakas bieda straszna z tego co slyszalem, daj se spokoj...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-04-2006, 15:17   

Silnik 1,8 to 4G37 montowane również w Galancie E3x i E1x. Silnik wytrzymały ale stary konstrukcyjnie. Co oznacza że go nie podłubiesz i nie pojeździsz - 90KM to nie to a już na pewno nie w Eclipse.

szukac możesz również Eagle Talona i Plymoutha Lasera - to to samo w 1 Generacji Eclipse. Tyle że Eagle Talon występował również z napędem 4x4.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 04-04-2006, 20:30   

No zaraz zaraz jeśli OT wtrącić moge prosze mi to o 4G37 zle nie pisać nie trzeba grzebać jest doskonały sam w sobie :evil: Jak i cała reszta na tym silniku zbudowana Mówie oczywiście o np moim GALU 91' i paru innych z klubu.
Pozdro. :mrgreen:
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

r_oman73
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2006, 11:17   

Ok panowie dzie ki za porady jak coś znajdę konkretnego napewno sie pochwale .narazie jeżdżę Coltem i zgłębiam informacje o eclipsach tak wię c jeśli ktos ma fajne linki na temat tych aut to chętnie sprawdzę.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 05-04-2006, 11:21   

Tak - był taki Eclipse 1G 1.8 z silnikiem 4G37. Ale - jak kiedyś mówił Bartek - on miał tylko szybko... wyglądać :) .

Odpowiedz do tematu