|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kontrolka ręcznego |
Autor |
Wiadomość |
fuks007 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2008, 15:45 Kontrolka ręcznego
|
|
|
Witam Od dłuższego czasu świeci się kontrolka,ta która zaświecała się wcześniej jedynie po zaciągnięciu ręcznego....Wcześniej podczas jazdy przygasała lecz teraz świeci non stop...
Myślę iż czujnik mógł się zawiesić....Jeżeli ta kontrolka nie jest odpowiedzialna za nic innego niż dzwignię ręcznego to proszę o określenie położenia tegoż czujnika....
Nie wiem czy nie jest to jakaś główna kontrolka od hamulców,np poziomu płynu czy czegoś tam....Jeżeli tak proszę napisać od czego ..
Dziękuje;) |
Ostatnio zmieniony przez mkm 16-08-2009, 13:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 22-09-2008, 15:48
|
|
|
W moim lancerku są dwie kontrolki od hamulców. Jedna od ręcznego, ale jak jest mało płynu to świecą się obie. |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 22-09-2008, 15:48
|
|
|
kontrolka zapala się zazwyczaj z 3 powodów:
1: zawiesił się pływak
2: jest mało płynu w zbiorniczku
3: kończą się okładziny hamulców, więc jest mało płynu w zbiorniczku
U mnie był to trzeci powód |
|
 |
fuks007 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2008, 15:51
|
|
|
W moim przypadku również opcja nr 3 Czyli konczące się kloci spowodowały spadek poziomu płynu...
Myślałem iż ta kontrolka służy jedynie do ostrzegania aby nie ruszyć na ręcznym....
Dz za pomoc |
|
|
|
 |
|
|