|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pomocy,nie moge odpalic autka!! |
Autor |
Wiadomość |
Tom25780
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero 2.8td
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 23-09-2008, 15:18 Pomocy,nie moge odpalic autka!!
|
|
|
Witam wszystkich!! Mam maly problem,autko mi od wczoraj nie chce zapalic!! Silnik generalnie nie dostaje paliwa,wiec sprawdzilem filtr,spuscilem z niego wode,sprawdzilem weze paliwowe i obszedlem filtr podajac paliwo prosto do pompy z butelki i nic pompa nie pompuje nic a nic! Elektromagnes sprawdzony-napiecie jest ale nie slychac charakterystycznego klikniecia przy wlaczaniu zaplonu,jednak powiedziano mi w serwisie mitsubishi,ze jest to integralna czesc pompy wtryskowej nie do kupienia!
Pytanie,czy jest mozliwe zeby pompa wtryskowa siadla z dnia na dzien nie dajac wczesniej zadnych objawow?? Czy to faktycznie juz tylko pompa ????? Pomocy!! |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 23-09-2008, 17:47 Re: Pomocy,nie moge odpalic autka!!
|
|
|
Tom25780 napisał/a: | Witam wszystkich!! Mam maly problem,autko mi od wczoraj nie chce zapalic!! Silnik generalnie nie dostaje paliwa,wiec sprawdzilem filtr,spuscilem z niego wode,sprawdzilem weze paliwowe i obszedlem filtr podajac paliwo prosto do pompy z butelki i nic pompa nie pompuje nic a nic! Elektromagnes sprawdzony-napiecie jest ale nie slychac charakterystycznego klikniecia przy wlaczaniu zaplonu,jednak powiedziano mi w serwisie mitsubishi,ze jest to integralna czesc pompy wtryskowej nie do kupienia!
Pytanie,czy jest mozliwe zeby pompa wtryskowa siadla z dnia na dzien nie dajac wczesniej zadnych objawow?? Czy to faktycznie juz tylko pompa ????? Pomocy!! |
Witam Cię na forum. Sprecyzuj jakie to autko,jaki silnik,jaki rocznik.Bez tego trudno jest odpowiedzieć czego może dotyczyć problem.A wierz mi są w śród nas (forumowiczy) specjaliści co nie miara i znawcy tematu Mitsubishi i nie tylko.Pozdrówka |
|
|
|
 |
Tom25780
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-09-2008, 18:04
|
|
|
O sorki,racja,napisalem w pierwszym poscie ale cos mnie sie pokasowalo....tak czy siak jest to mitsubishi pajero 1994r.2.8 td
[ Dodano: 23-09-2008, 19:00 ]
Moze ktos wie gdzie mozna zamowic taki elektromagnes do pompy,bo tutaj na wyspach niestety tylko cala pompekoszt bagatela 2000 funtow +vat....:):) |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 23-09-2008, 19:40
|
|
|
Tom25780 napisał/a: | O sorki,racja,napisalem w pierwszym poscie ale cos mnie sie pokasowalo....tak czy siak jest to mitsubishi pajero 1994r.2.8 td
[ Dodano: 23-09-2008, 19:00 ]
Moze ktos wie gdzie mozna zamowic taki elektromagnes do pompy,bo tutaj na wyspach niestety tylko cala pompekoszt bagatela 2000 funtow +vat....:):) |
Szukaj na naszym -Polskim- allegro. Na PW podam Ci adresy stronek z częściami.Pozdrówka |
|
|
|
 |
Tom25780
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-09-2008, 18:14
|
|
|
Dzieki wielki!! Juz wiem,ze to pompa,bede walczyl z regeneracja albo nowa od Zbyszka zakupie. Jeszcze raz wielkie dzieki,Pozdrowionka |
|
|
|
 |
|
|