Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozdawanie Mitsumaniakowych wizytówek
Autor Wiadomość
londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2008, 16:02   

Juiceman napisał/a:
na wizytówkach spokojnie będzie można wpisać adres forum oraz dod. informacje, od kogo wizytowka jest i z jakiego regionu ;)
Juiceman, drukiem czy ręcznie? Chodzi o to, że wizytówka musi wyglądać identycznie, dobrze by było, żeby papier był jednakowej jakości, te same czcionki, ich rozmiary i wymiar wizytówki.

Później mogą być akcje tej natury, że...
akbi napisał/a:
w ten sposób obawiam się, że co poniektórzy mogli by wypuszczać jakieś wizytówki na zwykłym papierze ksero (80gr) przy nie wiadomo jakiej jakości wydruku.
Jakość musi być zachowana, o to niestety zapewni tylko 1-2 źródła dystrybucji wizytówek w klubie.

cactooz 
Mitsumaniak
-=Arek=-

Auto: CJ0 1,3 12V 1998
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-09-2008, 16:31   

akbi napisał/a:
Jakość musi być zachowana,

akbi napisał/a:
system działa, tylko na chwilę obecną wizytówek w klubie nie ma.

Ja się nie będę spieszył, niema to niema, chciałbym pomóc, wydrukować ze 200 nikogo nie prosząc o pieniądze, ot tak dla sprawy, jednak nie mogę...

Więc w trosce o jakość wizytówek, zamiast rozesłać projekt między regiony nie miejmy ich wcale.
Jakość zachowana, tylko nikt jej nie widzi :?

londolut napisał/a:
Później mogą być akcje tej natury, że...
akbi napisał/a:
w ten sposób obawiam się, że co poniektórzy mogli by wypuszczać jakieś wizytówki na zwykłym papierze ksero (80gr) przy nie wiadomo jakiej jakości wydruku.
Jakość musi być zachowana, o to niestety zapewni tylko 1-2 źródła dystrybucji wizytówek w klubie.

Wystarczy, że ktoś będzie miał jedną wizytówkę i nie będzie mógł dostać więcej a będzie bardzo chciał, to i tak może odstawić tego typu numer. Natomiast jeśli w regionie będzie osoba zajmująca się wizytówkami to będzie ich pod dostatkiem i nie będzie potrzeby latania po punktach ksero 8)

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 26-09-2008, 16:39   

cactooz napisał/a:
Ja się nie będę spieszył, niema to niema, chciałbym pomóc, wydrukować ze 200 nikogo nie prosząc o pieniądze, ot tak dla sprawy, jednak nie mogę...

Więc w trosce o jakość wizytówek, zamiast rozesłać projekt między regiony nie miejmy ich wcale.
Jakość zachowana, tylko nikt jej nie widzi :?
cactooz, pogadaj z Akbim, Fireebe lub Hubertem przez PW może się dogadacie. Ja osobiście widziałem jak Golfiarze wsadzają wizytówki drukowane na zwykłym papierze gdzie wystarczyła lekka wilgoć i już były rozmazane.

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 26-09-2008, 18:16   

a nie lepiej pozwolic te wizytówki robić w poszczególnych regionach? odciąży to jedna osobę która je robi. Ok standard niech bedzie zachowany ale to nie znaczy ze nikt inny nie moze ich robic. Jeśli ktoś inny sie podejmie zrobienia tych wizytówek o takim samym standardzie to czemu nie?

cactooz 
Mitsumaniak
-=Arek=-

Wysłany: 26-09-2008, 18:47   

londolut napisał/a:
Ja osobiście widziałem jak Golfiarze wsadzają wizytówki drukowane na zwykłym papierze

londolut, porównanie do golfiarzy to cios poniżej pasa :wink:

Napisałem PW do Firka, wiem, że ma dużo na głowie więc czekam cierpliwie.
Prawdę mówiąc nie wiem czemu mnie świerzbi ten temat. :D

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 26-09-2008, 19:06   

londolut napisał/a:
Juiceman, drukiem czy ręcznie? Chodzi o to, że wizytówka musi wyglądać identycznie, dobrze by było, żeby papier był jednakowej jakości, te same czcionki, ich rozmiary i wymiar wizytówki.

Nie no będziemy robić tych samych wymiarów co oryginały i tej samej jakości ręcznie będzie dopisywany tylko nick na nie np " Zostałej zaproszony przez ..........." w miejsce wykropkowane wpisujemy nick cienkopisem na cd aby sie nie rozmazalo ;) A reszta to bedzie juz wydrukowana tylko nick bedzie trzeba samemu wpisac.

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 27-09-2008, 11:27   

Proponuje ustalić jakiś standard produkcji np:

1. Wizytówki mają rozmiar 90mm x 50 mm
2. Papier kredowy lub satyna minimum 280g/m2
3. Wydruk w standardzie minimum laserowym.
4. Wykonanie tylko w/g projektu.
5. Projekt do pobrania z działu download forum MM.

Jeśli chodzi o projekt, mogę udostępnić w formatach *cdr, *jpg, *tiff, *pdf itp.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 28-09-2008, 12:22   

no ja jestem tez za tym zeby jedna z osoba z kazdego regionu zajela sie drukowniem i dystrybucja...

oczywiscie bez odstawiania dziadostwa bo wstydzilbym sie wsadzac komus za wycieraczke ksero...

idealne bylyby foliowane bo wtedy deszcz nie straszny

kupujepolskieprodukty.pl

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 28-09-2008, 12:41   

gulgulq napisał/a:
no ja jestem tez za tym zeby jedna z osoba z kazdego regionu zajela sie drukowniem

Proponowałbym zrobić moderatorów danych regionów odpowiedzialnymi za druk i dystrybucje. Ja już od dawna sobie z tym radze i nie ma problemu. Zejście wizytówek w małopolskim jest rzędu 300 szt/rocznie. :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 28-09-2008, 20:47   

Dolny Śląsk powinien oscylować na granicy 1000-1400szt. rocznie. Przez pierwszy rok, później produkcja powinna spaść o jakieś 40-50%

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Marti 
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Wysłany: 24-11-2008, 21:52   

Juiceman napisał/a:
Dolny Śląsk powinien oscylować na granicy 1000-1400szt. rocznie. Przez pierwszy rok, później produkcja powinna spaść o jakieś 40-50%

Na Opolszczyznę wystarczyłoby 30% z tego.....

--------------------------------------------------------------------------------

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 24-11-2008, 22:13   

Marti napisał/a:
Juiceman napisał/a:

Na Opolszczyznę wystarczyłoby 30% z tego.....

Porównaj Opolskie do Dolnego Śląska : ) W samym Jaworze jest takie skupisko Mitsubishi, że hoho:))

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

cactooz 
Mitsumaniak
-=Arek=-

Wysłany: 26-11-2008, 14:29   

Świętokrzyskie już ma swój tysiąc.

[ Dodano: 28-11-2008, 16:57 ]
A gdyby ktoś potrzebował namiar na solidną i tanią drukarnię, to wyślę.

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2008, 23:06   

ja zrobilem swoj projekcik wizytowek rozlozylem ze setke spokojnie a zaproszonych osob mam "1" i wiem na 100% ze to jest kolega z Torunia ktoremu wyslalem linka przez gadu SZYMEL w statystykach dopatrzylem sie niedawno rowniez na samym dole "najwiecej osob poleconych " i mam dwie(akbi ma 17 a osob zaproszonych 21 :!: ) czyli marny efekt tego rozkladania...choc zastanawiam sie czy ludziska nie korzystaja z google wpisujac np " forum mitsumaniaki " i nie dodaje to nam "zwerbowanych" ale i tak czesc z tych co chwycili w reke wizytowke napewno sie rejestruje bo liczba uzytkownikow rosnie przeciez i nie kazdy pyta na wejscie o kupno miska czyli juz zapewne go posiada. pomijam fakt ze czesc jest zarejestrowana i sie nie loguje wcale lub prawie wcale

jesli chodzi o drukarnie to robilem w print24.pl placilem z przesylka jakos 75 zl za 250 szt sklada sie online to co chce sie drukowac

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 25-12-2008, 11:43   

cuuube napisał/a:
choc zastanawiam sie czy ludziska nie korzystaja z google wpisujac np " forum mitsumaniaki "

Na wizytówkach brakuje info o forum. Nie każdy błyśnie i kliknie forum na stronie MM.

Już kiedyś spotkałem się z opinią kogoś kto otrzymał wizytówkę, że na stronie MM nie znalazł nic ciekawego i ją zamknął.

Widzę, że Cactooz ma wymienione forum. Na starych tego nie było.

Ogarniam prawy ALT

Odpowiedz do tematu