Co sądzicie o tej SIGMIE ???? |
Autor |
Wiadomość |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 27-09-2008, 11:01 Co sądzicie o tej SIGMIE ????
|
|
|
Witam
Od pewnego czasu przeglądam allegro w poszukiwaniu troszkę większego autka dla siebie (Colt GTi troszkę mnie juz nudzi ) i np. taka sigma co o niej sądzicie ???
może ktoś ją juz oglądał ???
Prosze o porady bo z Jeleniej Góry do Mrągowa jest 700 km !!!
i nie chciał bym pojechac na darmo
pisałem do gościa i chce za nią 5500 zł ( chyba troszkę za mało ??)
http://moto.allegro.pl/it...ishi_sigma.html
i jeszcze jeden troszkę bliżej
http://moto.allegro.pl/it...mante_1992.html
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cubus89 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2008, 12:10
|
|
|
Witam 5500 to nie jest za malo. Uwierz jesli auto wyglada dobrze nie ma jakis razacych uszkodzen. Wiec dlaczego nie?? Ja za sowja dalem podobna kwote. I nie narzekam. Sa jakies mankamenty do poprawienia ale sa to rzeczy eksploatacyjne jak w kazdym aucie., ta sigma za 5500 wyglada ok. Mozesz kupic taka za 11000 moze przy niej nic nie zrobisz albo i zrobisz. A w taka jesli juz bedziesz chcial wlozysz ze 2 tys i sobie zalozysz to co chcesz i jak chcesz. |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 27-09-2008, 13:38 Re: Co sądzicie o tej SIGMIE ????
|
|
|
szpala85 napisał/a: | Witam
Od pewnego czasu przeglądam allegro w poszukiwaniu troszkę większego autka dla siebie (Colt GTi troszkę mnie juz nudzi ) i np. taka sigma co o niej sądzicie ???
może ktoś ją juz oglądał ???
Prosze o porady bo z Jeleniej Góry do Mrągowa jest 700 km !!!
i nie chciał bym pojechac na darmo
pisałem do gościa i chce za nią 5500 zł ( chyba troszkę za mało ??)
http://moto.allegro.pl/it...ishi_sigma.html
i jeszcze jeden troszkę bliżej
http://moto.allegro.pl/it...mante_1992.html
Pozdrawiam |
Sigma całkiem rozsądna jak za te pieniądze.
Gdybym miał luźną kasę chętnie bym kupił drugą bo mam automat który mimo wszystko daje mniej radości z jazdy
Z tego co widać jest to wersja full wypas bez poduszki (w 1992 poduszka kierowcy była opcjonalna). Czyli trzeba sprawdzić czy ECS sprawny. Widze też że rzadko spotykana w 24V skrzynia manualna - tej też trzeba się przyjrzeć bo niestety skrzynie ręczne nie są zbyt mocną stroną, zwłaszcza z tym silnikiem, a znalezienie dobrej jest cięższe niż automatu (wystarczy porównać co jest na allegro).
A co do diamante to powiem że cięzko wywnioskować z jednej fotki i to marnej. Ale wydaje sie być w taki sobie stanie. Ja bym starał się kogoś z okolicy poprosić o oglądniecie tej Sigmy
Przebieg się wydaje być autentyczny (fotel kierowcy jest wytarty na oparciu ale to jest standart bo tym newralgicznym miejscu wyciera się u wszystkich nawet w autach z mniejszym przebiegiem) |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 27-09-2008, 22:54
|
|
|
wiem że wielu z was nie lubi mnie za to że odradzam te sigmy za 5000koła no ale....nie przekonują mnie nawet zdjęcia .co do pierwszej to manual -super sprawa .ecs na 100% leży ale zależy co tam siadło .co do skrzyni - napewno ją wymienisz w szybkim czasie bo 290Nm ją rozrywa w okolicach dyferencjału a druga to musi się zdarzyć cud
jazda z manualem jest taka że na 4biegu zamykasz licznik do odcięcia paliwa czyli 240 km./tak jest u mnie/ ale coś za coś .no i mniejsze zużycie paliwa .silnik ???gto ood 3000GT SL .środek sciachany ogólnie nędza .co do diamante ....za 13000 było ładne ale ....ty masz 5000tys pln.
osobiście za mało kasy za dobrą sigme a za dużo kilometrów by jechać .już lepiej pokręć się za granicą .piszę bo wiem jak jest .i nikt z sigmiarzy piszących na forum nie odda auta za takie pieniążki a jak odda to kup od nich ??? to piszę do was co kupiliscie auta tak tanio ??sprzedajcie koledze bo szuka . ....jest kilka sztuk na allegro ale nie za taką kasę .kolega slaw ma na sprzedaż - pożycz drugie tyle i się dogadacie bo on ma drugą ???auto tip-top i można w ciemno jechać .dlaczego polecam ???? bo kupiłem od niego manuala i jest super ....dlatego wiem że jego autko jeszcze trochę lat polata po naszych drogach
p.s .obejrzyj dokładnie wnętrze .środek miedzy popielniczką a lewarkiem ....co tam jest????
teraz - nawiewy dlaczego są takie zadziadziałe????? w aucie śmierdzi i zapach pewnie nie pomaga gała lewarka obdziadziała .....silnik co tam k..... się rozrwało ???worek z odkurzacza ????? za co te 5000 tys .teraz wyobraż sobie że tak samo jest z zawieszeniem i podzespołami silnika -jak ktoś nie miał kasy by wyczy scić auto to nie miał na wymiany olei itp.........klima na pewno nie działa a jak działa to tylko by odpalić . osprzęt do 24V nie jest tani więc zastanów się dobrze kolego ......to moje spostrzeżenia aczkolwiek chće by ją ktoś kupił i doprowadził do stanu idealnego jak na 15 letni statek |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
Noritsu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2008, 09:56
|
|
|
Ta z Mrągowa wydaje się być ok. Ten silnik w manualu. Rarytas |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
|
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 29-09-2008, 10:53
|
|
|
hmmm..... powiem wam tak jak kupowałem Colta to też jechałem w ciemno do Poznania (tylko wtedy się napaliłem bo przecież to 1,6 DOHC !!!! ) koleś na początku chciał 3500 zł ... po 10 min. negocjacjach zszedł do 2500 zł (i wtedy coś we mnie si załączyło .... czy to aby nie jakaś mina ....) oczywiście Colt był w stanie takim sobie ale byłem tego świadom (wnętrze zaniedbane , 2 przednie błotniki pogniecione , przedni zderzak z dziurskiem , a i silnik po dojechaniu do domu coś się spierd*** (wtedy chyba któryś z zaworów był zrobiony na pałe i się urwał ) , jakieś próby wiejskiego tjuningu np. żółte pasy na masce .... zresztą co będe się rozpisywał jak kupiłem Colta to dałem filmik na Forum i sami widzieliście .... w tej chwili jestem zadowolony z tego że udało mi się zachować/odnowić taki egzemplarz (jedyny "chyba" w Jeleniej Górze 1,6 GTi ) i na tą chwilę pozostał mi jeszcze lakier i drobne pierdółki ..... a wiecie dlaczego chcę kupić coś większego ..... bo mam już dość ścigania się na światłach z Szpanerami w Hondach Civic (i w Golfach też) ..... Sigmy w Jeleniej też szukać ze świecą i chciałem mieć jedyne takie auto/limuzyne ..... rzeczywiście po doświadczeniach z Coltem (a jest to jeszcze tanie auto ) teraz sobie przypomniałem ile nerwów i PLN musiałem dołożyć aby GTi-k odzyskał dawny wygląd ... na razie podziękował za opinie .... ta sigma w mrągowie strasznie mnie kusi ale odpuszcze gdyby było mniej km to jeszcze bym się pokusił podjechać i sprawdzić ale 700 km mnie przeraża |
|
|
|
 |
Szymon82
Mitsumaniak Szymon
Auto: Mitsubishi Sigma kombi 3,0 12v
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 201 Skąd: Poznań/Środa Wlkp.
|
Wysłany: 29-09-2008, 13:11
|
|
|
Witam! Dołączę się do wątku i podrzucę ofertę mojej sigmy - gdyby koniecznością nie był sedan 24v to myślę, że godna uwagi. W razie pytań 608622992.
Pozdrawiam
http://otomoto.pl/mitsubi...v-C6291412.html |
|
|
|
 |
painkiller
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
|
Wysłany: 29-09-2008, 14:56
|
|
|
Zastanawia mnie czemu ta Sigma z Mrągowa nie jest pokazana od przodu i wogóle te zdjecia są tak zrobione że nie pokazują wielu detali Ja za swojego miśka dałek 1500E i się troszkę włądowałem. Prawdopodobnie kupiłem z cieknącą maglownicą, tuż po przyjeździe zabiłem amortyzator prawy przód i wykryłem sporo drobniejszych usterek. Jak wpadnie kasa zabieram się do roboty i na pierwszy rzut wymiana paska rozrządu i płynów, potem amory, przekładnia, zbieżność w tylnych kołach, układ wydechowy i opony. Więc tak wygląda kupowanie okazji |
|
|
|
 |
sebi629
Forumowicz TAXI Sigma - Jedyna
Auto: sigma '94 24v
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 109 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-09-2008, 15:32
|
|
|
zbyszek05 napisał/a: | http://moto.allegro.pl/item447602296_otomoto_mitsubishi_sigma_sedan_limuzyna.html
a ta ???? |
Skoro to 96 rok to ciekawe czemu ma stary grill i lampy bo w 95 byly juz nowe. Coś to chyba nie jest taki rodzynek!!! |
|
|
|
 |
Piotr Z
Mitsumaniak

Auto: sigma 3.0 V6 12v sedan 94 r.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 293 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 29-09-2008, 22:21
|
|
|
ja myślałem że kupując moją sigmę przepłaciłem( 94 r. sedan) za 10 tyś. Dziś po roku użytkowania już do mnie dotarło że nie żałuję żadnej złotówki którą wtedy za nią zapłaciłem.Panowie unikajcie okazji ewentualnie dobrze się jej przyjrzyjcie.
Te teksty że auto jest z 96 r. a ma stary grill daje do myślenia. |
_________________ Pozdrawiam
Piotr
pierwszy zlot sigm w Kazimierzu Dolnym
 |
|
|
|
 |
lukasz12

|
Wysłany: 01-10-2008, 00:57
|
|
|
sebi629 napisał/a: | zbyszek05 napisał/a: | http://moto.allegro.pl/item447602296_otomoto_mitsubishi_sigma_sedan_limuzyna.html
a ta ???? |
Skoro to 96 rok to ciekawe czemu ma stary grill i lampy bo w 95 byly juz nowe. Coś to chyba nie jest taki rodzynek!!! |
To jest 1994 - przód inny i tapicerka nie taka - w modelach 1995 i 1996 jedyną tapicerką jaką widziałem to jasnoszary welur lub skóra taka jak w starszych. Pozatym ta wajcha zmiany biegów to chyba z poloneza pożyczona - ach ta guma
i przebieg raczej 233 000 - bo dlaczego ma pokrowiec na kierownicy przy 133?
Ogólnie facet czaruje trochę choć fajna bo manual ale za max 10 000 zł.
Nie ma jej juz chyba ale 2 tygodnie temu była taka fajna 24V z wa-wy z sekwencją za 11000 zł - wygladala lepiej i miala jednak sekwencje co na pewno nie jest minusem |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
 |
Ostatnio zmieniony przez lukasz12 01-10-2008, 11:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Noritsu [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2008, 07:43
|
|
|
Wajcha tragedia, a co do tego pokrowca to ja miałem identyczny na kierownicy. Oczywiście później go wywaliłem. W taki przebieg nigdy nie uwierzę. Co jak co ale Niemcy to walą duże przebiegi. Patrząc, że to auto klasy limuzyna nie sądzę, iż więcej stało niż jeździło. |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
|
Wysłany: 01-10-2008, 12:05
|
|
|
no przeciez facet napisał że sie nie zna a 96 może być 1 rejstracja rok może być 94 ? |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
lukasz12

|
Wysłany: 01-10-2008, 14:30
|
|
|
zbyszek05 napisał/a: | no przeciez facet napisał że sie nie zna a 96 może być 1 rejstracja rok może być 94 ? |
no nieznać sie moze ale wiesz dziwne jak dla mnie - tak czy inaczej - za 13 000 to nie są cuda - za 10 900 jest 95 bez gazu - sprawia lepsze wrażenie wg mnie
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5566557
Pozatym przebieg jest wg mnie jest mocno podejrzany |
 |
|
|
|
 |
|