|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] sprzęgło sie slizga ??? |
Autor |
Wiadomość |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2008, 14:49 [Cari 1.8 GDI] sprzęgło sie slizga ???
|
|
|
Witam
Jak by problemów nie było dosyc, to dzis pojawiło sie cos bardzo interesujacego
a mianowicie :
Wyjeżdżając ze skrzyzowania w lewo na 1 biegu doznałem szoku, a ze musiałem to zrobic szybko, wciskam pedał do połowy ,auto wykulało 30km/h i nie poszło wiecej ,a ja prawie zamknąłem obrotomierz zmieniłem bieg na 2 i jakos tam sie rozkrecił ale ciezko było
przestraszyła mnie ta sytuacja i robiłem test tzn: Reczny, drugi bieg i obroty 2000 i pusciłem sprzegło no niby wszystko ok silnik zgasł .
wiec co to moze byc ??
jak juz wczesniej pisałem mam powazne problemy z mocą i przerywaniem silnika, podłczyli mi auto pod kompa i nie znaleziono zadnych błedów, w piatek jade do mechanika wymieniac filtr paliwa moze cos pomoze na te przerywanie ale teraz pojawił sie nowy problem i nie wiem czy to sprzegło czy nie wiec prosze o opinie
aha taki problem ze "sprzegłem" miałem juz 2-3 razy ( jednak ten był najbardziej widoczny ) czy to moze byc cos innego niz sprzegło ??
jakie są wogóle obiawy padajacego sprzegła ?? |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 02-10-2008, 20:30
|
|
|
generalnie objawy sa takie jak ty masz...mnie slizgało przez tydzien i pozniej przeszło ... juz 2 lata minely i jest ok...a szarpanie slinika nie jest spowodowane starymi świecami lub kablami WN? |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2008, 21:01
|
|
|
własnie wymieniłem wszystko tylko nie filtr paliwa , wiec jeszcze sprzegło i filtr,kończą mi sie pomysły |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 02-10-2008, 21:12 hydraulika
|
|
|
wydaje mi się ze możesz mieć problemy z hydraulika sprzęgła, wszystko na to wskazuje bo problem występuje sporadycznie jeżeli tak się dzieje to może po prostu po puszczeniu pedału sprzęgła tłoczek nie cofa się zbyt szybko, sprawdź poziom i jakość płynu. |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2008, 21:29
|
|
|
no ciekawy pomysł ,bo jakis czas temu padł mi wysprzeglik wymieniłem na nowy łacznie z płynem, ale byc moze cos w tym jest sprawdze
dzieki |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 02-10-2008, 21:37
|
|
|
jeszcze może dodam taki mała ciekawostkę w starych mercedesach już od roku 72 bodajże montowali sprzęgło sterowane hydraulicznie które pracowało na jednym wspólnym zbiorniczku razem z układem hamulcowym efekt był taki ze jak instalacja hamulcowa była niesprawna ( płyn uciekał ) to w pierwszej kolejności siadał układ hydrauliki sprzęgła przez co nie można było wrzucić biegu ot taka ciekawostka swoja droga widzę ze siedzisz w uk powiedz mi gdzie tu można dostaw części do mitsu bo ja muszę się rozglądać za pompa wysokiego ciśnienia (powoli pada) |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2008, 21:47
|
|
|
no to moze byc problem, odradzam serwisy mitsu bo maja ceny 6 razy wieksze niz normalnie i ogólnie obsługa jest nie ciekawa.Przynajmiej w Yorku
poszukaj dobrego mechanika gdzies zdala od miasta, mniej biorą i są bardziej kontaktowi potrafia załatwic wiele, za normalne pieniadze i masz pewnosc ze wykonali zlecona prace
btw luknij na ten wątek
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=23792 |
|
|
|
 |
|
|