Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E33A 2.0] Przednie błotniki.
Autor Wiadomość
misio-1992 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant GLSi E33A
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 06-10-2008, 18:39   [E33A 2.0] Przednie błotniki.

W moim 19-to letnim miśku zauważyłem pierwsze ślady korozji na łączeniu między progiem a przednim błotnikiem. W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś zdejmował już przednie błotniki w galancie rocznik 89 Hatchback.Jeśli tak to proszę o poradę ja je zdjąć i czym najlepiej zabezpieczyć te miejsca.

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Wysłany: 06-10-2008, 19:38   

faktycznie jest to nieudane miejsce z tego względu że jest tam odpływ wody ale jakoś tak skonstruowany że gromadzi się tam błoto, liście itp. Wiec idealne miejsce do powstawania ognisk korozji.
Błotnik się ściąga średnio łatwo. Raz miałem przyjemność sciągać i masz chyba 4 srudby widoczne od góry pod maką, dwie koło drzwi i jak dobrze pamiętam w okolicach nadkola masz jedną lub dwie , no i nie pamiętam czy przypadkiem nie trzeba ściągać zderzaka lub chociaż z jednej strony go odkrecić ... poszukam w manualu to Ci odpowiem :)

siudii 
Mitsumaniak
01221/KMM

Auto: Galant 2.0 GLSi 92r. BLOS
Wysłany: 06-10-2008, 19:56   

U mnie jest dokładnie tak samo. Wyczyściłem to z syfu jaki tam był, pomalowałem antykorozyjną farbą i musi tak być. Dość dobre dojście do tego miejsca jest od strony koła po odkręceniu chlapacza i nadkola. Błotników nie zdejmowałem bo uważam, że u mnie jeszcze nie warto. Mam to miejsce na oku i czasem trzeba tam karczera wsadzić i przepłukać. I od czasu jak misia kupiłem nowa rdza się nie pojawiła. Zobaczymy jak to będzie po zimie wyglądało. :?

kojot128 
Forumowicz

Auto: Colt CJ0
Wysłany: 07-10-2008, 13:20   

Trochę jest z tym zabawy, jest jeszcze śruba łącząca błotnik z progiem, pamiętam, że ja zdemontowałem też zderzak kierunkowskaz i lampę inaczej się chyba nie dało…

Odpowiedz do tematu