Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: akbi
15-10-2008, 11:32
ZLOT 2009 - Organizator poszukiwany
Autor Wiadomość
akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2008, 12:29   

JCH napisał/a:
Natomiast ewentualne atrakcje powinniśmy sobie zrobić sobie sami, tzn. powinniśmy umieć zając sobie czas we własnym zakresie. Czyli np. ktokolwiek mógłby poprowadzić konkurs techniczny, kto inny konkurs sprawnościowy, kto inny np. coś o technice jazdy, bezpieczeństwie...., kto inny np. sędziował mecz.

no właśnie ... ale kto to będzie ten "ktoś" :?: :?: :?: Dlatego organizator musi ogarnąć całą imprezę, a ew do takich dodatków może poprosić kolejne osoby, z poza regionu, z poza ogólne organizacji ... podobnie jak to miało miejsce w tym roku odnośnie np piłki nożnej .... gdzie Roch sędziował mecze, a ja zająłem się prowadzeniem rozgrywek .... gdzie generalnie żaden z nas nie uczestniczył w organizacji Zlotu.
To organizator musi ogarnąć wszystkie "dodatki" bo co z tego, że zbierze się grupa ludzi chcących pograć w piłkę, a inna grupa chcących pojeździć na gokartach .... skoro np na miejscu zlotu nie będzie ani boiska, ani toru gokartowego.
... dlatego też uważam, że organizacją powinna się zająć grupka 3-5 osób (a nie jeden samarytanin) ...a do ew "dodatkowych atrakcji" poprosić kolejne osoby przybyłe na Zlot, które wcześniej się zadeklarują oczywiście do tej pomocy.

Janko napisał/a:
uważałem, że organizator może pomóc znajleźć miejsce, noclegi dla 500 osób, parkingi, trawniki, drzewa (miejsca zacienione), miejsce na posiłki, atrakcje na danym terenie, boiska lub miejsca do swobodnego integrowania z innymi kierowcami i pasażerami itp.

Jeśli by tak było i da gwarancje, że się nie wycofa tydzień/miesiąc przed Zlotem - to byłoby fajnie ... no i najważniejsze ... czy będzie chciał pomóc charytatywnie??

Janko napisał/a:
Dlatego miejsce w Pieninach Małopolskich o Lubelskich nie słyszałem

sorki ... ja w ogóle nie znam żadnych Pienin /no wiesz ...znad morza jestem :) /, a jedynie te lubelskie znalazłem na mapie.

Janko napisał/a:
Chyba jednak nie przemyślałem tego zaproszenia, przepraszam, sprawy nie ma.

spoko, cieszę się, że są osoby takie jak Ty, które w ogóle chcą podjąć temat

Janko napisał/a:
Jeśli mogę prosić moderatora "akabiego" po przeczytaniu skasowć wszystkie posty o Pieninach

Nie skasuje, gdyż one w dobry sposób uświadamiają pewne potrzeby organizacyjne zlotu.

Janko napisał/a:
akabi wrzucił jeden mój post do śmietnika, z dziwnym tłumaczeniem

jakie dziwne??? napisałem, że kwestie organizacji Zlotu prowadzimy w tym temacie, a Ty stworzyłeś nowy temat o organizacji Zlotu z taką samą zawartością jak Twój powyższy post.

ps' wszystkie "kłótliwe" posty związane z propozycją Janko, lecą do kosza.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 06-10-2008, 18:52   

akbi napisał/a:
sorki ... ja w ogóle nie znam żadnych Pienin /no wiesz ...znad morza jestem :) /, a jedynie te lubelskie znalazłem na mapie
Może to dlatego, że zasugerowałeś się nazwą miejscowości, a taka faktycznie jest w lubelskim ;)
A o prawdziwych Pieninach na pewno słyszałeś :D
http://www.pieninypn.pl/

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 06-10-2008, 21:58   

czy przypadkiem nie bylo tak, ze zlot 2009 deklarowal sie zorganizowac Jackie w Bialym a zlot 2010 mial byc w W-wie?
dobrze pamietam ostatnie (zeszloroczne) deklaracje?

Janko
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2008, 23:58   niedzica... zlot na polu... karawaningowym

Witam serdecznie wszystkich MitsuManiaków!
Zapraszamy, zgodnie z sugestiami bywalców zlotów, na trzydniowy pobyt na polu karawaningowym nad Dunajcem w Niedzicy.
Termin zlotu to podobno ostatni (dlaczego ostatni) weekend sierpnia w 2009r.
"Wszystko" dla Was przygotujemy a nawet więcej... co uzgodnimy z grupą 3-5 osób.
Organizujemy pobyt charytatywnie - ale noclegi i posiłki a może jeszcze jakieś "drobiazgi" płatne!
Grupa rekonesansowa mile widziana ( może na narty tej zimy!).
Organizacja imprezy dla Takiej dużej grupy to dla nas "pikuś"... bez skojarzeń!
Famili Cup, Puchar Głowatki, X-BOX player station i .... inne
AKBI zapraszamy do odwiedzin!
Pozdrowienia!

[ Dodano: 07-10-2008, 00:05 ]
Przepraszam,
ale może podam stronę dla ciekawych miejsca na ewentualny przyszłoroczny zlot
MitsuManiaków samochodu spod znaku trzech diamentów :
http://www.niedzica.pl/content/view/97/155/
Pozdrowienia

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 07-10-2008, 07:59   

Janko napisał/a:
AKBI zapraszamy do odwiedzin!
Ja sie z przyjemnoscia wybiore. Szukamy miejscowki na ferie zimowe jak i na weekendowy wypad turystyczny. Jak dla mnie bardzo sympatyczna propozycja choc nie wiem czy wszystkim przypasuje. :thumbright:

os12 
Mitsumaniak
Andrzej

Auto: Galant EA5W 2,5V6 kombi aut
Wysłany: 07-10-2008, 08:22   

Do kolegi Janko
skoro zlot trzydniowy to ważna sprawą są noclegi i grupa tych kilkuset osób, bo na tylu liczymy uczestników zlotu, musi gdzies w normalnych warunkach gdzieś spać a ty proponujesz jak zrozumiałem

Camping

"Nad brzegiem Dunajca w Zespole Rekreacyjnym Polana Sosny usytuowane jest pole caravaningowe z 70 miejscami postojowymi dla przyczep campingowych, samochodów typu camper oraz namiotów.
Do każdego miejsca przydzielone jest przyłącze energetyczne i wodnokanalizacyjne. Caravaning posiada nowocześnie wyposażone zaplecze sanitarne, przystosowane również dla osób niepełnosprawnych.

Camping może pomieścić:

- 13 stanowisk dla przyczep kempingowych

- 22 stanowiska typu „camper”

- można także rozbijać namioty "

Nie wiem jak ty, ale jak ktoś przyjedzie tam swoim Mitsubishi raczej bez przyczepy i nie jakimś Kamperem to chyba nie będzie zainteresowany noclegiem w namiocie ,to chyba raczej należałoby szukać miejsca w którym jakieś 2, 3 lub 4 pensjonaty czy motele są blisko siebie i jest jakiś duży parking na te 100-150 autek aby cała grupa Mitsumaniaków mogła spędzić razem we wspólnym gronie +oczywiście jakieś atrakcje zlotowe do wyboru.

Tego lata sam byłem w tych rejonach na urlopie i jakoś tego zlotu tam ze względu na brak infrastruktury (konkretnej dla Naszych potrzeb) mimo wielu innych atrakcji: 2 zamki (w tym 1 z dość dużym parkingiem ale z wiadomych wzgledów on odpada) zapora, rejsy statkami, spływ Dunajcem, niestety jakoś nie widzę?

Czy Dom Wypoczynkowy i apartamenty Pod Taborem pomieszczą wszystkich????? Bo chyba kolego nie myślisz o samym Campingu i Chacie Spiskiej i Kir

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 07-10-2008, 08:44   

Janko, bardzo Cię proszę, odpowiedz mi tym razem na poniższe pytania.

Janko napisał/a:
Zapraszamy ...

Kto zaprasza, kto ma się podjąć organizacji??? Rozumiem, że Ty, ale kto jeszcze, z kim z Mitsumaniaków chcesz to zorganizować, z kim rozmawiałeś na ten temat ze swojego regionu??

Janko napisał/a:
dlaczego ostatni weekend sierpnia

tradycja taka ...zawsze Ogólnopolskie Zloty Mitsumaniaków odbywały się do tej pory w ostatni weekend sierpnia.

Janko napisał/a:
Wszystko

Napisz proszę dokładnie co zawiera pojęcie "Wszystko"

Janko napisał/a:
co uzgodnimy z grupą 3-5 osób

kto wchodzi w skład tej grupy??

Janko napisał/a:
ale noclegi i posiłki a może jeszcze jakieś "drobiazgi" płatne

oczywista sprawa ... czy możesz podać jakieś orientacyjne koszty noclegów?? bo posiłki to w ostateczności każdy już we własnym zakresie może sobie zorganizować.

Janko napisał/a:
AKBI zapraszamy do odwiedzin

Dzięki za zaproszenie, jeśli uda mi się zorganizować to nie omieszkam odwiedzić miejscówkę tej zimy.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

os12 
Mitsumaniak
Andrzej

Wysłany: 07-10-2008, 09:05   

Witaj Akbi
kolega Janko chyba proponuje nam coś takiego jesli chodzi o koszty

Cennik Chaty Spiskiej
http://www.niedzica.pl/content/view/69/125/

Cennik Domu wypoczynkowego
http://www.niedzica.pl/content/view/61/115/

Cennik Apartamentów
http://www.niedzica.pl/content/view/64/119/

a na parkingu pod zamkiem w Niedzicy wszystkie autka mitsumaniaków niestety się nie pomieszczą

iza 
Mitsumaniak
IZABELA

Auto: mitsubishi colt,carisma
Wysłany: 11-10-2008, 01:48   

hmm pozwole sie odezwac :) widze ze ceny sa dosc wysokie za noclegi :cry: :cry: fajne miejsce ale....... wiemy juz z poprzednich zlotow ze staramy sie nawet spac w kilka osob w domku aby bylo taniej tu jak widac wszystko liczone od osoby hmm no zobaczymy jak sie sprawa rozwinie ORGANIZACJA TAKIEGO ZLOTU JEST WYCZYNEM

Janko
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2008, 12:04   Niedzica to tylko propozycja zlotu 2009

Witam, przypomnę:
AKBI rozpoczął 22-09-2008, 14:02 :
Ogólne założenia są takie:
1. Termin Zlotu - Ostatni weekend sierpnia 2009
2. Ośrodek (może to być skupisko ośrodków lub hoteli) musi zapewniać miejsca noclegowe dla 500os
3. Do organizacji optymalnie jakby się zgłosiła grupa 3-5 osób.

...ważne aby był zachowany minimalny poziom czystości oraz aby nie było zbyt drogo ...komnaty w zamkach odpadają.
---------------------------------------------------------------------------------------------
wpis 24-09-2008, 05:52 "londolut"
Hotele, pola namiotowe, campingi pensjonaty - ważne żeby było jedno skupisko miejsc - ok. 1km.
------------------------------------------------------------------------
Ad.1 - ustalone!
Ad.2 - do dyskusji, propozycji, analizy itp.
dlatego uwagi o przeszkodach, kłopotach, braku tego czy owego są mile widziane, a raczej czytane.
Ad.3 podałem imię, nazwisko, telefon do kolegi, który może udzielić wszelkiej informacji, pomocy i nie ukrywam chęci zorganizowania nam, fanom autka z trzema diamentami, z powodu swojej profesji prowadzonej na tym terenie.
Jeśli potrzebne będą te 3-5 osób organizatorów z naszej strony (Mitsumaniakowej) to super.
Ceny są katalogowe jak wszędzie w ofertach, ale od czego droga negocjacji, rozmów i wdzięku Mitsumaniaków, więcej wiary w drugiego człowieka!
Nie romawiamy przecież automatyczną sekretarką!
Są w okolicy kwatery u górali po może 18zł / os. ale ...
Czekamy na wizję lokalną może akbi, londolut, os12, csn80, JCH, lub Ktoś przebywający w okolicy nas odwiedzi, mamy już "złotą Polską Jesień"!
Ciekawy byłby inny punkt spojrzenia...
pozdrowienia

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 12-10-2008, 19:04   

No więc tak...
1. Termin - ostatni weekend sierpnia (28,29,30 sierpień). Oczywiście jest możliwość wcześniejszego przyjazdu.
2. Ja i Andrzej (os12) byliśmy rozeznać się w ośrodkach nad jeziorem Żywieckim. Są 2 ośrodki, połączone ze sobą nad samym brzegiem jeziora. Neptun i Fregata. Do dyspozycji jest około 40 campingów 6-8 osobowych, 2-osobowe domki szeregowe (20 osób) i do tego miejsca w hotelu. W ośrodku Neptun jest możliwość dołożenia łóżka do campingu a we Fregacie będzie możliwość rozbicia namiotów przed chatkami, więc o noclegi nie ma się co martwić. Cały zestaw MitsuManiaków na pewno się pomieści. Jutro, góra po jutrze, ośrodki mają wysłać do Andrzeja ofertę cenową, którą zaraz przedstawi Wam na forum.
3. Na razie organizacją zlotu chcę zająć się ja i Andrzej. Marcin (mirc23) i Arek (Morfi) zgłaszali chęć pomocy przy tym całym zamieszaniu. Prosił bym o potwierdzenie przez te osoby swoich chęci.
4. Kwestia wyżywienia. Możemy zorganizować catering lub w jedzenie możecie zaopatrywać się we własnym zakresie. Na terenie ośrodków są 2 restauracyjki oferujące całkiem niezłe papu w normalnych pieniądzach.
5. W ośrodkach jest możliwość wynajęcia rowerków wodnych, kajaków oraz żaglówek (wstęp oczywiście na trzeźwo ;) ). Na terenie obu ośrodków znajdują się 2 baseny z tego jeden ze zjeżdżalnią, boisko do piłki nożnej, siatkowej oraz korty tenisowe.
Kolejnym miejscem rozrywki jest Góra Żar, na której jest możliwość wypożyczenia quadów na zasadach podobnych jak gokarty w Grudziądzu.

Na razie oferta jest podana do dyskusji. Dla zainteresowanych mogę podesłać zdjęcia. Czy forumowicze są gotowi na to żeby zlot odbył się w Żywcu.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 12-10-2008, 23:14   

londolut napisał/a:
Czy forumowicze są gotowi na to żeby zlot odbył się w Żywcu.

Jak Dolny Śląsk zrobił 1000 KM w obie strony to te 500 Nas nie zbawi :P My możemy odbierać Północno-zachodnią Polskę w dalszą trasę =) Pytanie raczej do dalszych Mitsumaniaków co mają ok 1300 w obie strony.

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

os12 
Mitsumaniak
Andrzej

Wysłany: 13-10-2008, 07:40   

londolut napisał/a:
No więc tak...

5. W ośrodkach jest możliwość wynajęcia rowerków wodnych, kajaków oraz żaglówek (wstęp oczywiście na trzeźwo ;) ). Na terenie obu ośrodków znajdują się 2 baseny z tego jeden ze zjeżdżalnią, boisko do piłki nożnej, siatkowej oraz korty tenisowe.
Kolejnym miejscem rozrywki jest Góra Żar, na której jest możliwość wypożyczenia quadów na zasadach podobnych jak gokarty w Grudziądzu.

Na razie oferta jest podana do dyskusji. Dla zainteresowanych mogę podesłać zdjęcia. Czy forumowicze są gotowi na to żeby zlot odbył się w Żywcu.

Chciałbym tylko uzupełnić info podane przez kolegę Londolut
na Górze Żar jest także możliwość przelotów z instruktorem na szybowcach, moto/lotniach i spadochronach oraz oczywiście jazda na wspomnianych Quadach a na samą górę jest wyjazd kolejką taką jak na Gubałówkę
Quady można też załatwić na terenie ośrodka jest też wypożyczalnia rowerów na górskie wypady, można też zorganizować bitwę paintbolową jest tyrolka- zjazdy na linie nad zatoką jeziora,przystań jachtowa z wypożyczalnia jachtów, kajaków i rowerków wodnych, bilard, pingpong, boiska do piłki nożnej i siatkówki, korty tenisowe a dla dzieci piaskownice plac zabaw i zjeżdżalnie do basenu
Niewątpliwą atrakcją może tez być zwiedzanie i degustacja piwa w Browarze/Muzeum w Żywcu
http://www.grupazywiec.pl...eum_informacje/
http://www.grupazywiec.pl/wiadomosci/?a=2834

więc atrakcji dla każdego jak myślę nie zabraknie

co do cen wyjściowych to wyglądają one następująco
http://www.wczasy-neptun.pl/wczasy.php
http://www.osrodekfregata.pl/strona/oferta
ale oczywiście będą one jeszcze negocjowane

pozdrawiam i czekam na odpowiedz szerszego grona Mitsumaniaków czy są zainteresowani naszą ofertą bo jak tak to już muszę sie zabrać do roboty zamówienie miejsc w ośrodkach wymaga dużego wyprzedzenia +ustalenia z Policją itp itd.....

pozdrawiam
Andrzej vel os12
Ostatnio zmieniony przez os12 14-10-2008, 09:20, w całości zmieniany 3 razy  

cyklista 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
Wysłany: 13-10-2008, 14:25   

Mi to bardzo odpowiada, zwłaszcza te motolotnie, quady itp.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 13-10-2008, 14:32   

Juiceman napisał/a:
Pytanie raczej do dalszych Mitsumaniaków co mają ok 1300 w obie strony.

... nie o odległość tu chodzi lecz o dobrą zabawę i spotkanie z przyjaciółmi. Poza tym samochody stworzone są po to aby jeździć ;)

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi