Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: witek.w-wa
07-12-2007, 01:48
hamulce do vr4
Autor Wiadomość
Doom
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2007, 14:19   hamulce do vr4

Witam.
Szukam jakiegoś dobrego zestawu hamulców (tarcze+klocki) do Miśka.
Mam 3000gt TT VR4 pierwszej generacji z 1992 roku.
Gdzie tego szukać, jakie firmy polecacie i czy zamkne się w 3 tysiakach?
Dostane do tego modelu jakieś brembo, lub EBC?
Pozdro.

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2007, 20:09   

Ja zamawialem tarcze rodzimej produkcji firmy ATS i przyznam szczerze ze jestem zadowolony .Tarcze sa nacinane i dodatkowo nawiercane. Wejdz na strone www.tuninbaja.pl i zadzwon, podaj rocznik ,itd no i oczywiscie rozmiar tarczy,lepiej zmierz samemu obwod tarczy. Pogadaj z gosciem to zamowisz tez odpowiednie klocki. Ja placilem chyba 800zl za tarcze ale to bylo juz sporo czasu temu wiec mozliwe ze ceny ulegly zmianie.

LordWolf 
Mitsumaniak

Auto: 3000 GT VR-4 Europa
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-07-2007, 16:20   hamulce do 3000GT

Napewno sa dostepne EBC.
Jesli masz rocznik 92 to z przodu masz srednice tarcz 297 mm.
Tarcze z tylu sa takie same dla kazdego rocznika.
Klocki sa dostepne w dwoch typach: wzmocnione (red) i rajdowe (yellow).
Wejdz na strone ebc polska i tam dowiesz sie o cenach i parametrach.
Pozdro 8)

Sławek vr4 
Nowy Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 '95
Wysłany: 04-09-2008, 14:05   

witam
mam pytanie odnosnie tarcz hamulcowych,mianowicie czy zdarzyło sie wam aby one sie przegrzewały i "falowały" dzieje sie tak po czestym i dosc gwałtownym wyhamowywaniu z wyzszyh predkosci. poprzedni własciciel wymienił tarcze lecz podejzewam ze mógł wybrac jakies tanie zamienniki no i teraz bede musiał zakupic nowy komplet :) co polecacie??

maxkow
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2008, 20:08   

U mnie po hamowaniu z wiekszych predkosci hamulec rowniez sie przegrzewa. Mysle nad nowymi hamulcami i mysle ze przy dosyc orzystnym kursie dolara sciagnac cos z USA ceny o wiele bardziej atrakcyjne niz w PL jedynie troche trzeba czekac za przesyłka. Sam osobiscie zastanawiam sie jaki kpl sobie zamowic. Czy ktos wie jaka firmy sa orginalne klocki ?? Pamietam ze kiedys w Preludzie kupilem klocki Kasiyamy czy jakos tak , syf jaki mało. Postanowilem drugi raz kupic klocki ale juz orginalne Nissin w ASO i tu byla duza poprawa.

MARIANO69 
Forumowicz
Turbomaniak!!!

Auto: Mitsubishi 3000GT VR-4
Wysłany: 18-09-2008, 00:47   

niop standardowy temat widze w tych modelach - już od kilkunastu właścicieli słyszę to samo-
u mnie w Stealth-cie również przy shamowywaniu z większych prędkości ostrzej kilka razy- po jakimś czasie zaczyna "falować" - są odczuwalne spore drgania na kierownicy - gdy tarcze się wychłodzą jest wszystko ok!
Postanowiłem to zmienić!!!
Po założeniu z modelu poliftingowego większych tarcz (przód o prawie 20mm i tył ok 15mm) oraz co za tym idzie innych zacisków na przód i rzecz jasna innych zacisków na tył - dwutłoczkowe aluminiowe (również wyglądają bardziej estetycznie niż te żeliwne)

Sytuacja znacznie się poprawiła :) (wiadomo zmiana na tylnej osi tarcz nie ma nic do rzeczy w tym temacie o którym mowa - ale jak zmieniać to konsekwentnie przód i tył)

Obecnie czekam jeszcze na zamówione w Stanach wentylowane i nawiercane tarcze.
Po ich zamontowaniu napiszę jakie są wymierne plusy takich zmian.
Ostatnio zmieniony przez MARIANO69 21-09-2008, 18:46, w całości zmieniany 1 raz  

maxkow
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2008, 12:58   

Mariano daj znac jak juz zalozysz te nacinane i nawiercane tarcze , jak sie sprawuja i jakiej firmy zakupiles?? Tez mysle na takimi tarczami!! Mam pytanie jak duze sa tarcze w VR4? I czy byly jakies roznice np w wersjach na USA a np na EU ??

ADAMGT
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2008, 00:06   tarcze

Ja co jakiś czas przetaczam na piaście,jak zużyje to też proponuje ats,lub ebs,a najlepsze są taroxa-tu idzie cena do góry i trzeba mocniejsze zaciski.Ebs racjonalnie,dobry cenowo.

Bogdan9999 
Forumowicz

Auto: Probe
Wysłany: 13-10-2008, 00:21   

Witam
Prosze was o informacje fotki itd jak w 3000 gt jest rozwiazany hamulec ręczny. Potrzebuje tego do mojej przerubki. Pozdrawiam

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2009, 18:33   

Troche odswierze temat,bede wymienial tarcze, cos sie pozmienialo od tamtej pory?? Co mozecie zaproponowac po swoich doswiadczeniach,nadal ebc??

Odpowiedz do tematu