|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problemy z LPG |
Autor |
Wiadomość |
Maniu
Forumowicz
Auto: Galant 1,8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-10-2008, 09:52 Problemy z LPG
|
|
|
Witam
Mam instalacje gazową z komputerem STAG 300. Problem polega na tym że gdy jeżdzę szybciej (w trasie ok 140-160km/h) to zapala mi się CE i wyrzuca błąd sondy lambda. W momencie gdy sie zapali to juz nie gaśnie do momentu zresetowania komputera. Jeżdżąc do 120km/h wszystko jest OK. Oczywiście mam emulatory - sondy i wtrysków.
Pytania:
1. Czy mapa gazu powinna idealnie pokrywać się z mapą paliwa? Bo u mnie przy wyższych obrotach widać że gazu ma więcej i gazownik twierdzi że dlatego CE mi wywala błąd.
2. Dlaczego wywala błąd sondy gdy mam emulator?
3. Byłem na regulacji juz 7 razy i nadal to samo więc chce kupić cos takiego - http://www.allegro.pl/ite...enith_vers.html . Wie ktoś czy taki zestaw będzie odpowiedni abym sam mógł sie pobawić w regulację?
Sporo jeżdżę dlatego gaz jest dla mnie opłacalny, a chciałbym jeszcze się nacieszyć eclipsem więc liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|