|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szarpie w czasie jazdy. |
Autor |
Wiadomość |
gruby [Usunięty]
|
Wysłany: 26-10-2008, 16:23 szarpie w czasie jazdy.
|
|
|
Witam.Jak w temacie, szarpie wczasie jazdy i to dosyć często. W czasie szarpniuęcia obroty spadają trwa to ułamek sekundy, wydaje mi się że na ten ułamek sekundy silnik stawał. Jakieś pomysły co go boli.Pozdrawiam... |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 26-10-2008, 23:16
|
|
|
świece, przewody, palec, kopułka, przepustnica, wydech, przepływomierz, pompa paliwa, gubisz silnik...
sprawdź po kolei |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
gruby [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2008, 18:42
|
|
|
świece, kable, palec, kopułka nowiutkie, pompa wymieniona 10 miechów temu( oczywiście używana ). a propo przepłwomierza to może być to ponieważ miałem cały zawalony olejem i przeczyściłem go tylko ściereczką . a czy silniczek krokowy też może mieć coś wspólnego. |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 27-10-2008, 19:01
|
|
|
Świeci Ci sie CE?
Masz LPG?
Jakie kable kupiłeś? Szarpie zawsze czy tylko jak jest mokro?
Silniczek krokowy odpowiada za podnoszenie obrotów jak np wrzucisz na luz podczas jazdy. Zobacz czy tak się dzieje. |
|
 |
gruby [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2008, 20:22
|
|
|
CE swieci, tylko to nie jest ciągłe świecenie, świeci przez chwilę a potem nieświeci przez dłuższy czas, kablemoże nie z gornej półki ale też nie najtańsze, nie mam gazu, a jeśli chodzi o obroty na luzie to faktycznie sa wysokie i faluja, czy to ma coś wpólnego. |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 28-10-2008, 18:14
|