Przestało syczeć przy otwieraniu wlewu paliwa |
Autor |
Wiadomość |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 26-10-2008, 15:08 Przestało syczeć przy otwieraniu wlewu paliwa
|
|
|
Witam!
Jak w temacie. Do niedawna przy odkręcaniu korka wlewu był charakterystyczny syk, miałem go z resztą we wszystkich samochodach, którymi jeździłem. Przy ostatnim tankowaniu zauważyłem, że nie syczy. Dziś otwierałem wlew ponownie i syku nie ma. Czy to jest jakiś problem? Ma to jakiś wpływ na zachowanie auta? Nic złego nie zauważyłem, ale nie wiem czy trzeba z tym coś zrobić czy nie... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-10-2008, 15:38
|
|
|
Moomin napisał/a: | Czy to jest jakiś problem? Ma to jakiś wpływ na zachowanie auta? Nic złego nie zauważyłem, ale nie wiem czy trzeba z tym coś zrobić czy nie... |
matko nie macie wiekszych problemow
nawet sobie tym glowy nie zawracaj. |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-10-2008, 16:00
|
|
|
Pytam bo nie wiem. Do tej pory w kilku japońskich autach, które miałem, jak i w Carismie do niedawna, syczało, więc zwróciło to moją uwagę, że przestało. |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 26-10-2008, 18:55
|
|
|
u mnie raz syczy raz nie syczy... Nie przejmuję się tym |
|
|
|
 |
dadur [Usunięty]
|
Wysłany: 26-10-2008, 20:18
|
|
|
Brak syczenia przy otwieraniu korka wlewu paliwa jest oznaka nieszczelnosci ukladu paliwowego,nie wytwarza sie podcisnienie w zbiourniku paliwa wraz z jego ubywaniem, moze zle korek dokreciles?pozdro |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-10-2008, 21:25
|
|
|
dadur napisał/a: | moze zle korek dokreciles? |
To to na pewno nie. Właśnie już usłyszałem taką opinię, że to jakaś nieszczelność. Ma to jakieś znaczenie? |
|
|
|
 |
dadur [Usunięty]
|
Wysłany: 26-10-2008, 21:38
|
|
|
mysle ze nie ja tez mialem cos takiego kiedy wymienialem filtr paliwa i zle dokrecilem caly zestaw popmke i fitr do zbiornika , nie bylo szczelnosci i kiedy zatankowalem do pelna to mi paliwo sie wylewalo na zewnatrz a co za tym idzie i zapach byl w aucie i zuzycie paliwa nie normalne |
|
|
|
 |
MotyF
Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi Ls HB 98'
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 147 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 27-10-2008, 22:16
|
|
|
Jak masz mało paliwa (rezerwa) przeważnie syczy (zasysa). Jeżeli masz więcej nie syczy. Pewnie jesteś wiecznym r"rezerwistą" a teraz masz nieco więcej paliwa. Zgadłem? |
_________________ symbianforum.pl....bo symbian to pasja, a teraz cari to też pasja ... |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-10-2008, 09:38
|
|
|
MotyF napisał/a: | Jak masz mało paliwa (rezerwa) przeważnie syczy (zasysa). Jeżeli masz więcej nie syczy. Pewnie jesteś wiecznym r"rezerwistą" a teraz masz nieco więcej paliwa. Zgadłem? |
Może coś w tym jest. Do rezerwy nie dociągam, ale ostatnio tankowałem jak miałem trochę więcej niż zazwyczaj.
Edit:
MotyF miał rację. Dziś tankowałem przy takiej ilości jak zazwyczaj (na podziałce około 1/4) i elegancko syczało.:) Także, faktycznie zależy to od ilości paliwa w baku. |
|
|
|
 |
|