|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Obrotomierz szaleje! |
Autor |
Wiadomość |
placyk [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2007, 12:30 Obrotomierz szaleje!
|
|
|
Obrotomierz pracuje jak chce, czasem po odpaleniu nie startuje a za chwilę wali do góry!
Czy ktoś ma jakiś patent? pozdrawiam. |
|
|
|
 |
zbgrka [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2007, 19:58
|
|
|
sprawdziłbym zaciski na alternatorze, sam. z siln. diesla czerpią tam sygnał dla obrotomierza. pozdr. |
|
|
|
 |
placyk [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2007, 19:16
|
|
|
Czołem, dzięki za podpowiedź. W L300 obrotomierz podpięty jest chyba pod pompę (?) nie mam manuala i błądze. |
|
|
|
 |
PastoR100GS [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 13:54
|
|
|
zbgrka napisał/a: | sprawdziłbym zaciski na alternatorze, sam. z siln. diesla czerpią tam sygnał dla obrotomierza. pozdr. |
Odgrzewam temat bo własnie dotknęło mnie to samo - Jaktam Placyk, poradziłeś sobie z obrotomierzem?
Kolego Zbgrka - tez tak myślałem jak Ty, ale w L300 obrotomierz dostaje impulsy nie z alternatora tylko z cholera wie czego - w manualu wygląda to jak jakiś czujnik indukcyjny, albo inne cholerstwo. Nie moge tego jakoś namierzyć, bo manual trochę dupowaty .
Jeśli ktoś ma jakies pomysły, to niech się podzieli plizzz.
Zdrowia!
P. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-11-2007, 16:40
|
|
|
ja pamietam, ze starsze diesle Mitsu (poczatek lat 90 i wczesniej) braly impuls dla obrotomierza z pompy wtryskowej, wiec tu bym szukal |
|
|
|
 |
maraspartyka [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2008, 22:05
|
|
|
Witam!
Proszę o informację gdzie można dostać manuala do L300 4WD 2,5TD
Pozdrawiam
PastoR100GS, PastoR100GS, PastoR100GS, |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-01-2008, 09:53
|
|
|
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=9978
tu znajdziesz do silnika a moze i cos innego sie przyda
popatrz rowniez w dziale download choc jak pamietam nie ma tam nic do L300 |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
PastoR100GS [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 11:50
|
|
|
maraspartyka napisał/a: | Witam!
Proszę o informację gdzie można dostać manuala do L300 4WD 2,5TD
Pozdrawiam
|
Mam książkową Bucheli Verlag, ale trochę nędzna bo to zbiorcza do wszystkich modeli łącznie z 2WD. Pojawiaja się często na ebay-u i na allegro czasem też. Oczywiście w krzyżackim narzeczu.
Aleeee.... o tu:
http://www.delicaclub.com...2948787d1ab2749
masz pełny wypas
Zdrowia!
P. |
|
|
|
 |
placyk [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2008, 08:53
|
|
|
CZEŚĆ i czołem w temacie obrotomierza, na moim TD znalazłem kabelek a na nim złączke
jak zaczołem w niej grzebać to obrotomierz czasami zaskoczył.Podkusiło mnie i rozpiołem to cudo, wygląda to jak jakiś przekażnik, jak złorzyłem to obrotomierz zdechł na amen.Dupa ze mnie nie mechanik ale chęci mjałem dobre.Zadzwoniłem do serwisu i opowiedziałem całą wstrząsającą chistorję pan zaprosił do serwisu i kazał przygotować się na jakieś 5 stówek, zmiękłem troche i prowadze życie bez obrotomierza. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|