Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozpórka
Autor Wiadomość
Lukaas 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA2A `99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2008, 14:17   Rozpórka

Witam!

Czy któryś z Szanownych Kolegów ma może zwymiarowaną rozpórkę od VR4. Chciałbym sobie wykonać rozpórkę do mojego gala, kupne są drogie a od VR4 to całkiem kosmiczną cenę mają.

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2008, 01:27   

jak Roch ujezdzi wkoncu VR4 mozesz zdjac wymiary z jego auta ...jesli bys dorabial tez sie pisze :twisted:
...gdzies ktos pisal chyba o rozporce w dziale Galant

Lukaas 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-10-2008, 12:19   

niestety szukanko nie działa.

cuuube napisał/a:
jesli bys dorabial tez sie pisze

oczywiście jeżeli będę miał wymiary to zrobię od razu dwie 8) .

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2008, 14:45   

profil roch_27 . bylo o tym TU ale w zasadzie nic konkretnego dziala tylko 3 link z ebaya

Lukaas 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-10-2008, 15:57   

Wykonanie uchwytów jest praktycznie bez prasy niemożliwe, stąd zakładam wykonanie podobnie jak podróbek - pierścień z blachy, gładki bez przetłoczeń i na 3 otwory. Podejrzewam, że czwarty otwór też jest ważny ale tak jak pisałem bez prasy nie ma mowy. Belka na pewno nie będzie wyglądała tak jak oryginalna, będzie to po prostu rura zagięta podobnie jak oryginalna belka. Tutaj trzebaby się zastanowić nad możliwością regulacji rozstawu uchwytów, czyli nad zastosowaniem śruby rzymskiej w połowie rury. Bez dokładnego rysunku z wymiarami robienie belki na sztywno bez możliwości regulacji będzie niebezpieczne (może okazać się za długa bądź za krótka). Na śrubę rzymską po jednej lub nawet po dwie kontry i powinno być ok.

P.S. Tak się tym zdjęciom przyglądam i może jednak uda się mocować na 4 śruby, zagięcie jest proste a nie owalne. Jest szansa. Na początek zrobię uchwyty a nad rurą będę myślał w następnej kolejności.

misjonarz. 
Mitsumaniak
\KSG/

Auto: Subaru OBK III
Wysłany: 01-11-2008, 11:28   

jak już pisałem wcześniej w innym poście znalazłem firmę w Rybniku gdzie dorabiają takie rzeczy.
poczytaj w tym temacie na dole topicu jest kontakt
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=25754

Gość zobacz mojego misia

ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00

Odpowiedz do tematu