Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Lewarek, narzędzia, klucze, koło zapasowe
Autor Wiadomość
Matik608 
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 07-11-2008, 21:38   [EAxx] Lewarek, narzędzia, klucze, koło zapasowe

Witam wszystkich:)
mam taka wielka prośbę, kupujac mojego Misia nie mialem lewarka ani nic, tylko kolo zapasowe bylo, wiec kupilem caly zestaw od Gala 2.4 GDI http://moto.allegro.pl/it...w_narzedzi.html , dzisiaj dostalem przesylke i dlugo sie meczylem i jakos nie moge nigdzie tego lewarka dopasowac zeby gdzies pod klapa przy kole zapasowym wlozyc;/ i z podnoszeniem tez jakos ciezko mi idzie bo nie wiem czym sie kreci zeby podnosilo, brakuje czegos w tym zestawie co kupilem? a moze od GDI jest inny niz w 2.0?
jesli ktos byl by tak mily i powiedzial mi lub przyslal zdjecie jak wyglada zamocowany lewarek w sedanie to byl bym bardzo wdzieczny.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez robertdg 19-01-2015, 20:02, w całości zmieniany 1 raz  

BARTEKG 
Nowy Forumowicz

Auto: galant'99 2.4gdi
Wysłany: 07-11-2008, 21:44   

mam 2.4gdi i u mnie lewarek jest przymocowny kkolo kola zapasowego do specjalnego uchwtytu

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-11-2008, 21:58   

u mnie jest takie cos przy kole: http://www.hot.jpg.pl/zdjecie/77511/Gal.html
a przy podnoszeniu to sie tak wklada?? http://www.hot.jpg.pl/zdjecie/77512/Gal2.html

axg
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2008, 22:25   

tu masz jak zamocowac podnosnik
podnosnik

a tu instrukcja obslugi ;)

manual

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2008, 22:30   

axg, Widzę ze zaczyna ci się rdzewka w bagażniku pojawiać.....fota z lewarkiem i lewy dolny róg (ruda plamka) działaj tam szybko.

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-11-2008, 22:31   

o dzieki Ci wielkie :)
czyli dobrze go wkladalem do podnoszenia :)
a zeby go zamocowac tam na tym trzymadelku to cos specjalnego musi byc?? bo nie moge wypatrzec jak to sie tam przy butli trzyma

axg
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2008, 22:38   

Forest_Taft napisał/a:
axg, Widzę ze zaczyna ci się rdzewka w bagażniku pojawiać.....fota z lewarkiem i lewy dolny róg (ruda plamka) działaj tam szybko.

to nie rdza tylko brud :)

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2008, 22:39   

To dobrze, bo mi to na zdjęciu na rudą wyglądało.....

axg
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2008, 22:40   

Matik608 napisał/a:
o dzieki Ci wielkie :)
czyli dobrze go wkladalem do podnoszenia :)
a zeby go zamocowac tam na tym trzymadelku to cos specjalnego musi byc?? bo nie moge wypatrzec jak to sie tam przy butli trzyma

no coz, wkladasz go tam i rozkrecasz tak jak bys podnosil samochod

win_p 
Forumowicz
PREZES

Auto: Galant 2.0 16v 1997r automat
Wysłany: 07-11-2008, 22:50   

Matik608 napisał/a:
a przy podnoszeniu to się tak wkłada?? http://www.hot.jpg.pl/zdjecie/77512/Gal2.html

prawie musisz obrócić o 90 stopni odwrotnie do wskazówek zegara (abyś mógł nim pokręcić) i będzie ok
pamiętaj ze lewarek podkłada się w specjalnie wzmocnionych do tego celu miejscach a nie na środku progu
jeśli chodzi o montaż w bagażniku to przytrzymaj go w odpowiednim miejscu tak jak na zdjęciu
axg napisał/a:
podnośnik
i rozkręć go ręką aż do zaklinowania się go na miejscu a reszta gdzieś obok kola na to dykta i gra muzyczka

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-11-2008, 23:03   

założyłem :D
dziekuje bardzo za szybką odpowiedz i za pomoc:) pomógł oczywiście poleciało. z tym podnoszeniem to sie jutro w dzien pobawie bo teraz po nocy to jeszcze cos popsuje.
a tak przy okazji zeby nie zakladac nowego tematu mam jeszcze jedno pytanie, mam nowy zbiorniczek od spryskiwaczy i jakis dziwny on jest...
http://www.hot.jpg.pl/77516 wie ktos moze gdzie podlaczyc ta wtyczke i od czego jest ta druga pompka??

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2008, 23:06   

Ta druga pompka jest od spryskiwacza tylnej szyby w Kombi, a i pewnie kostka jest do niej.

Ale co do kostki to nie jestem pewien.

win_p 
Forumowicz
PREZES

Wysłany: 07-11-2008, 23:30   

Forest_Taft napisał/a:
Ta druga pompka jest od spryskiwacza tylnej szyby w Kombi

otoz to
niektore auta maja dwie pompki i te druga jest do spryskiwacza swiatel przednich a ze w galantach tej opcji chyba nie bylo wiec pozostaje tylna szyba w kombi niestety ja mam sedana i tu ci za duzo nie pomoge
a tak w ogole to tez dzieki :lol:

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-11-2008, 00:20   

no ja tez mam sedana:) tylko ja ten zbiorniczek kupilem od typa ktory wymontowal go z sedana.. czyli musze ta druga pompke czyms zaslepic zeby mi sie plyn nie lal z tej pompki i bedzie dobrze:) a macie w swoich miskach kontrolke na liczniku ze jest za malo plynu w zbiorniczku i od pasow?

win_p 
Forumowicz
PREZES

Wysłany: 08-11-2008, 00:31   

z plynem to tak, jak za malo to na pomaranczowo swieci ale od pasow to nie mam za to jest od dzwi jak sa niedomkniete to na czerwono sie swieci

Odpowiedz do tematu