Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybory nowego moderatora

wybierz swój Typ
sion2002
6%
 6%  [ 1 ]
cactooz
53%
 53%  [ 8 ]
kizior555
13%
 13%  [ 2 ]
kejtii
20%
 20%  [ 3 ]
Wiktor
0%
 0%  [ 0 ]
bomba
0%
 0%  [ 0 ]
Krzys
0%
 0%  [ 0 ]
Robert
0%
 0%  [ 0 ]
marttini
0%
 0%  [ 0 ]
norb
6%
 6%  [ 1 ]
Głosowań: 15
Wszystkich Głosów: 15

Autor Wiadomość
Ja-NOS 
Nowy Forumowicz

Auto: CLIO II PH I
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2008, 08:02   

cactooz napisał/a:
Nikt tu nie mówi o spisku, po prostu starałem się wytłumaczyć kejti jak dosłownie wyglądają możliwości moderatora w przypadku ankiety. A może zabłyśnie na forum KRC 8)

Przepraszam że się wtrącę ale Panowie powinni zrozumieć trochę kobiety inaczej, maja może trochę inny tryb rozumowania pewnych rzeczy niż my faceci co nie znaczy że nie mają racji.

Kejti napisała ze wynik może być oszukany co nie znaczy że musi, druga sprawa może to zrobić moderator jak to może zrobić to już sam napisałeś, liczy sie fakt że może :)
Przy wyborach niejawnych zawsze będzie istniała teoria spisku, co tu ukrywać.

Co do teorii spiskowych moderatorzy maja różne powiązania z Adminami wystarczy słówko ;)

Ale nie o to tu chodzi.

Co do wyborów waszego moda to podpowiem jedną opcje, demokracja na forum nie zawsze się sprawdza, zawsze się trafi ktoś komu nie będzie pasowało. Ale ciężko wybrać kogos kogo sie nie zna, a zna sie go tylko virtualnie. Takie wybory powinny być przeprowadzone na jakimś spociku nie jest was dużo wszyscy z jednego rejonu, zawsze można dobrać termin.

Moderowanie postów to mechaniczna sprawa ale czasem tak mechaniczna że można nie dostrzec pewnych rzeczy i być nadgorliwym. Moderatorami w takim klubie który ma swoje realne życie powinien być ktoś kto udziela się w nim realnie nie tylko virtualnie, wtedy jest łatwiej działać. Oczywiście modów powinno być zawsze 2 żeby sie uzupełniali.

Moderator grupy i moderator forum to nie musi być jedna i ta sama osoba. moderatorem grupy nie musi być być moderator na forum. moderator grupy decyduje kto nalezy do grupy kto nie i może puszczać masową korespondencje. Ale nie musi być modem takim co może ingerować w posty na forum. Wiec tu polecam min. 2 Moderatorów w tym jeden grupy.

Co do błyszczenia Kejti na forum KRC to nie musi bo tam akurat nie ma problemów z moderatorami i adminami, wszyscy się udzielają na forum jak i w życiu poza nim towarzysko. A dwa raczej wszyscy są akceptowani i lubiani a to właśnie dlatego iż ludzie znaja ich dobrze z realnego świata.

Pozdrawiam

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 06-11-2008, 11:11   

cactooz napisał/a:
po prostu starałem się wytłumaczyć kejti jak dosłownie wyglądają możliwości moderatora w przypadku ankiety.

ale "mozliwosci" to chyba nie jest Twoj glowny powod dla ktorego starasz sie o to "stanowisko"? Ogolnie sledze ten watek i tak sie zastanawiam - jak niewiele potrzeba, zeby zaczelo zgrzytac w grupie...

kejtii
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2008, 12:06   

mkm napisał/a:
Ogolnie sledze ten watek i tak sie zastanawiam - jak niewiele potrzeba, zeby zaczelo zgrzytac w grupie...

co w ogóle nie jest potrzebne i niczemu dobremu nie słuzy

powtarzam kolejny raz Cactooz albo Norb na moderatora :!: na tym sie skupmy i bedzie ok

a co do możliwości niemożliwe jest wiecie co :mrgreen: hehe a jak nie wiecie to Wam powiem na PW :D

troche spamu dla rozbawienia :mrgreen:

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 06-11-2008, 13:43   

Ja-NOS napisał/a:
ko wybrać kogos kogo sie nie zna, a zna sie go tylko virtualnie. Takie wybory powinny być przeprowadzone na jakimś spociku

ciężko zaś z drugiej strony, aby wszyscy zjawili się na taki Spot.
W pomorskim na spoty jeździ ok 40-50 osób, ale jednocześnie nie było nas nigdy więcej niż 20kilka osób. Na forum jednak większość osób się rozpoznaje .... i właśnie "tym" Moderatorem powinna zostać osoba ogólnie znana i rozpoznawalna na spotach jak i tym bardziej na forum.

... i tak jeszcze kilka słów o Moderowaniu...
Moderowanie forum w regionie nie pochłania więcej niż 10 min w miesiącu ...zerknijcie ile macie tematów w swoim regionie.
Do tego doliczyłbym może z 20 min/mc poświęcone na wychwytywanie nowych forumowiczów z regionu i dopisywanie ich do grupy -w tym przypadku do grupy Świętokrzyskiej.
Zdecydowanie więcej "pracy" należy poświęcić pozostałym kwestiom:
- organizacji miejsca i terminu spotów
- organizacji ew atrakcji na takich spotach (gokarty, kręgle czy cokolwiek)
- organizacji gadżetów (naklejek, naszywek czy innych tanich gadżetów, na które możemy wyłożyć na pewien okres własną kasę)
- organizacji gadżetów regionalnych - np koszulek czy czapek z napisem Mitsubishi Świętokrzyskie
- i wiele innych pomysłów

Wg mnie łączenie moda na forum z modem "regionalnym" nie jest niczym trudnym, bo w tej pierwszej kwestii tak naprawdę nie ma wiele do robienia ... oczywiście jednak zgadzam się z tym, iż takich Modów w regionie może być dwóch, gdyż jak wiadomo, na Mitsumaniaków poświęcamy swój prywatny czas, a tego może zabraknąć każdemu.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

kejtii
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2008, 14:17   

PW poszło

poza tym dosc mocno zbaczamy z tematu chce zauwazyc i proponuje do niego wrocic.
Szkoda ze nie udało nam sie jak wczesniej rozmwialismy zalatwic sprawy na spocie

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 06-11-2008, 20:39   

Ja-NOS napisał/a:
Kejti napisała ze wynik może być oszukany co nie znaczy że musi, druga sprawa może to zrobić moderator jak to może zrobić to już sam napisałeś, liczy sie fakt że może

Jednocześnie zarzucanie lub sugerowanie takiej możliwości przed poznaniem wyniku wyboru zostawia wygodną furtkę do stwierdzenia - wiedziałam/em wyniki są sfabrykowane, wygrał ten co miał wygrać. Nie o sam zarzut chodzi - bo jak dla mnie jest śmieszny (moderator zostawia ślady tego co robi w logu, kopie zapasowe Forum przechowywane są dośc długo no i sam moderator nie startuje) a o styl. I tego tu zabrakło moim zdaniem.
Ja-NOS napisał/a:
demokracja na forum nie zawsze się sprawdza
Tu sprawdza się od początku. Nie mam jako administrator zdania decydującego w takich sprawach a wypowiadam się wyłącznie jako Klubowicz/Forumowicz. W momentach gdy czasem trzeba w jakąś dyskusję zaingerować zawsze podpisuję się jako administrator. Zbieramy raczej pozytywne opinie. Są również te negatywne - no cóż, bywa. Jak piszesz - wszystkim się nie dogodzi, raczej chodzi o to, żeby się starać.
Ja-NOS napisał/a:
Takie wybory powinny być przeprowadzone na jakimś spociku nie jest was dużo wszyscy z jednego rejonu, zawsze można dobrać termin.
Co z tymi, którzy na spoty nie jeżdżą? Nie można pozbawić ich możliwości zagłosowania. Twoja propozycja przypomina mi pomysł, żeby rządziła jedna grupa a reszta niech sama sobie będzie winna bo sie nie pojawili. To nie jest demokracja. A to Forum jest demokratyczne - i to od początku.
Ja-NOS napisał/a:
Moderowanie postów to mechaniczna sprawa ale czasem tak mechaniczna że można nie dostrzec pewnych rzeczy i być nadgorliwym. Moderatorami w takim klubie który ma swoje realne życie powinien być ktoś kto udziela się w nim realnie nie tylko virtualnie, wtedy jest łatwiej działać. Oczywiście modów powinno być zawsze 2 żeby sie uzupełniali.
Moderator dostaje wytyczne ode mnie albo od Akbiego (albo razem) z których najwazniejsza jest taka, że nie jest lepszy od innych a bycie moderatorem nie daje żadnych przywilejów tylko cos do zrobienia, pomocy. Forum ma być i jest user friendly i do tego mają się stosowac moderatorzy, ZASADY FORUM sa jasne a w razie problemów z modem (co sie już zdarzało) jestem ja i nie trzymam strony moda jeżeli nie uważam, że miał rację.
Moderatorów w niektórych działach jest i 5. Uzupełniają się. Powód jest prosty - każdy jest człowiekiem, ma swój czas prywatny i ma do niego prawo. Forum to nie etat, Forum to hobby, rozrywka, szukanie pomocy.
Ja-NOS napisał/a:
Co do błyszczenia Kejti na forum KRC to nie musi bo tam akurat nie ma problemów z moderatorami i adminami, wszyscy się udzielają na forum jak i w życiu poza nim towarzysko. A dwa raczej wszyscy są akceptowani i lubiani a to właśnie dlatego iż ludzie znaja ich dobrze z realnego świata.

Ała - nikt mnie nie lubi - chyba się potnę :D :twisted:

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

norb
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2008, 11:16   

Ankieta ankietą, ale kto wpada dzisiaj o 17 na KCK? Ja będę na pewno,choćbym miał tam siedzieć sam i grać w bierki :mrgreen:

sion2002 
Mitsumaniak
Co by tu teraz...

Auto: Gal E88A 2,5 V6 4x4
Wysłany: 09-11-2008, 11:30   

Sam raczej nie będziesz :)

Colt 1986 -> Audi B3 1990 1,6 -> Gal E54A 6A12 1993 -> Carisma TD 1998 -> Gal TD 1997 -> :( Ecli 1993 4G63 (Został w rodzinie - brat - w obce ręce nie oddam) :( Spłonął :( -> Gal '93 E88A 2,5 V6 4x4

cactooz 
Mitsumaniak
-=Arek=-

Auto: CJ0 1,3 12V 1998
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-11-2008, 12:13   

Ja niestety odpadam tym razem :| finansowo krucho (jak to przed dziesiątym) :wink:
Obiecuję że zrehabilituję się na grudniowym 8)

Wiktor 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6, 99r
Wysłany: 09-11-2008, 14:06   

ja tez bede, moze nie zadlugo ale o 17 bede,

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 10-11-2008, 12:38   

ankieta wstępna rozstrzygnięta ... i co teraz proponujecie??

Są jakieś sprzeciwy przeciwko temu aby Modem Waszego regionu został cactooz, ???
...a może jacyś inni jeszcze kandydaci??

... bo jak nie to robimy zmiany i do roboty ... :wink:

cactooz 
Mitsumaniak
-=Arek=-

Auto: CJ0 1,3 12V 1998
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 10-11-2008, 17:17   

Moi drodzy, chciałem podziękować za okazane mi zaufanie i oddane głosy.
Jest mi miło tym bardziej, że związany z forum jestem stosunkowo od niedawna, bo od marca tego roku.
Jak wiecie, ankieta jest traktowana jako wstępna, więc nic jeszcze nie jest przesądzone.
Ze swojej strony Chciałbym zapewnić wszystkich że dołożę wszelkich starań aby świętokrzyska grupa Mitsumaniaków rosła w siłę i przyciągała coraz więcej nowych członków, oraz aby klub nie był dla nas grupą do której się należy, ale społecznością którą tworzy każdy z nas.

Jeszcze raz, dzięki wszystkim.

To pisałem ja.
Człowiek z najmniejszym autkiem w regionie :mrgreen:

norb
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2008, 18:40   

Gratki panie modzie,a teraz do roboty :axe:

Proponuję żebyś zaczął od ogłoszenia naszego mikołajkowego pomysłu, bo nie był zły. A tak poza tym skoro już mamy moda któremu się chce i który może pomyślmy nad małym uatrakcyjnieniem spotów.

sion2002 
Mitsumaniak
Co by tu teraz...

Auto: Gal E88A 2,5 V6 4x4
Wysłany: 11-11-2008, 10:16   

Mnie pasuje. Jedynie chętnie widziałbym jako drugiego moda (wcześniej omawianego) norb-a

Colt 1986 -> Audi B3 1990 1,6 -> Gal E54A 6A12 1993 -> Carisma TD 1998 -> Gal TD 1997 -> :( Ecli 1993 4G63 (Został w rodzinie - brat - w obce ręce nie oddam) :( Spłonął :( -> Gal '93 E88A 2,5 V6 4x4

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 14-11-2008, 13:45   

ok ...3 dni minęły, sprzeciwów nie ma. Więc ankietę można uznać za wiążącą.
cactooz, Gratuluję ... a teraz do działa :)
Jeśli tego nie zrobiłeś do tej pory, to proszę zapoznaj się z najważniejszymi tematami na forum, dotyczącymi klubu (wizytówki, karty klubowe, rabaty, członkowie grupy, gadżety, finansowanie itp)

Robson86, dziękuję za dotychczasowe poświęcenie Świętokrzyskim Mitsumaniakom.

Co do drugiego Moderatora ...cactooz, na wstępie zapoznaj się proszę z tematem i zakresem obowiązków Moderatora Regionalnego (zarówno na forum jak i w terenie) i jeśli będziesz czuł potrzebę kogoś do pomocy to daj znać za jakiś czas.

Odpowiedz do tematu