|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:18 |
Outlander 3.0 Mivec (USA) |
Autor |
Wiadomość |
MikeeMike [Usunięty]
|
Wysłany: 18-07-2007, 10:47 Outlander 3.0 Mivec (USA)
|
|
|
Witam, Na zadnym sajcie producent nie podaje max. predkosci tego auta w wersji 3.0 dostepnej w USA. W wersji XLS w jest wyposazona w paddle do szybkiej zmiany biegow oprocz automatu, ale z deski mozna sie domyslicz ze za szybki nie jest - prosba o info - ile tym mozna spokojnie "pedzic" na autostradzie. |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-08-2007, 18:04
|
|
|
Witam wszystkich, a czy ktoś ma jakieś info ile będzie kosztował ten Outek w PL ? aktualny diesel z pełnym wyposażeniem zamyka się w okolicach 140.000 PLN więc całkiem nieżle w porównaniu do konkurencji, oby 3.0 też opłacało się kupić. |
|
|
|
 |
Abacuss [Usunięty]
|
|
|
|
 |
rafalo
Nowy Forumowicz
Auto: Oytlander II 3.0 V6 2007
|
Wysłany: 18-09-2008, 16:59 Outlander 3.0 V6
|
|
|
Witam
No i jezdze:-)...jakos daje rade...a powaznie
Auto jezdzi super. Wczesniej jezdziłem wersją europejską(testowanie) teraz wlasna ameryka..roznica w prowadzeniu, zawieszeniu chyba zadna. Ogolnie super sie trzyma drogi.
Działa wszystko(prawie) jak powinno - zaraz do tego wroce!
Ktos pytał o to jak auto pali...pali dobrze a powaznie, jada na trasie do 140 (około 400km) i w miescie (około 100) srednio wyszlo 11,4 l....to mysle za akceptowalnie...biorac pod uwage osiagi i zdziwienie innych na drodze przy wyprzedzaniu...warto!
Co wazne(tez bylo takie pytanko) auto jest w 100% wyprodukowane w Japonii i zmiany polegaja tylko na duperelach(swiatla, liczniki itd), cala mechanika(podwozie, nadwozie itd) jest identyczne jak w wersjach na Europe...silniki za moment tez. Mitsu, przymierza sie do wprowadzenia na rynek Europu(Ukraina i Rosja juz ma) wersji silnikowych 3.0. Z malo oficjalnych informacji Polska do konca roku...zobaczymy.
Mam tylko dwa male problemy(mam nadzieje ze male)
- po zmianie kol swieci sie kontrolka cisnienia w oponach(amerykance tak maja) i zastanawiam sie czy musze zalozyc oryginalne i co bedzie kiedy na zime bede zakladal komplet zimowy...ciagly allert ze "serwis" wkurza
- czy u Was podczas włączenia nadmuchu do kabiny(obojetnie czy klima czy nie) włączają się co chwilę wentylatory?...wkurza to bo sprzegło klimy przy uruchamianiu wydaje mały stuk-klik, ktory jest dziwny...i wkurza:-) Przy opcji OFF na nadmuchu, nic takiego sie nie dzieje. Gosc w Mitsu powiedział ze...tak ma byc, ale jakos zle mu z oczu patrzyło.
Ogolnie super, a jazda z tym silnikiem to wielka frajda.
Ps. Jak sprawdzi sie kwestia czujników w kołach, będę miał do sprzedania praktycznie nowe(bez zadrapań) felgi 18" wraz z oponami jakies 70-80% bierznika(przebieg 15 tyś km).
Pozdr.
Rafał |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-09-2008, 19:11
|
|
|
rafalo napisał/a: | po zmianie kol swieci sie kontrolka cisnienia w oponach(amerykance tak maja) i zastanawiam sie czy musze zalozyc oryginalne i co bedzie kiedy na zime bede zakladal komplet zimowy...ciagly allert ze "serwis" |
Może jest szansa wyłączyć programowo system TPMS? Udałbym się z tym pytanie do ASO |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 18-09-2008, 19:28
|
|
|
Abacuss napisał/a: | aktualnie jest taka oferta: | np. http://moto.allegro.pl/it...silnik_3_0.html (bardziej aktualne)
Odświeżyłem temat dzięki koledze rafalo i dokleiłem jego temat |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
doli73 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2008, 18:21
|
|
|
Siema rafalo.
Mam parę pytanek do ciebie. Jak możesz to prosze o odpowiedzi.
rafalo napisał/a: | zmiany polegaja tylko na duperelach(swiatla, liczniki itd), |
1. jakie światła do wymiany? Przód czy tył też?
2. Liczniki chyba też mają wskazania kilometrów. Chyba że sie mylę. Jak to jest?
3. Napisz co jeszcze by trzeba było wymienić aby poruszać się u nas.
4. Jakie koła są w standardzie? Ile cali?
Pozdrowionka
Ps. Może kiedyś wpadł byś do nas do Elbląga. Może na spota, a bedzie niedługo.
Z miłą chęcią obejrzał bym twojego misia i się nim przejechał, ponieważ też się przymierzam na 3,0. |
|
|
|
 |
rafalo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-11-2008, 10:35
|
|
|
Witam
Zaczynajac jak zwykle od...konca , chetnie wpadne, bo Elblag blisko...podaj tylko kiedy i jak bedzie pasowało w terminkach to podjadę.
Teraz pytanka:
1. Tylko przod, choc tak naprawde to tylko moja chec wymiany...stacja serwisowa, pachnela na to reka. Ja dla swietego spokoju zmieniłem na xenony europejskie
2. Licznik predkosci jest w milach i km, ale problem jest taki ze przebieg pojazdu podawany jest w milach...bez opcji zmiany, fajnie bo mozna sobie zmienic spalanie z mpg na litry/km...wiec potrafi przeliczyc...ale nie brak opcji zmiany przebiegow...coz..
3. NIc wiecej nie zmieniałem...z takich elementow to dokupiłem ostatnio rolete do bagaznika, bo w USA jest za doplata i nikt jej nie kupuje...choc kosztuje tylko 160USD a u nas...3 tys zł!!!!
4. Z kołami roznie, ja kupiłem najbogatsza wersje XLS - standard 18", ale widziałęm i na 16"
Dodatkowo, auto w 100% jest wyprodukowane w Japan:-)...bez roznic w nadwoziu, podwoziu i wnetrzu...ot takie normalne.
Automat i silnik - rewelacja, przy dodaniu gazu akustyka przewraca przechodniow a sila jest taka ze wciska w fotel. Spalanie w trasie udało mi sie zejsc do 9l/100km...jazda jak emeryt do 110 km/h, normalnie, srednio okolo 11 l/100km trzeba liczyc....mysle ze do zaakceptowania.
Jedyny problem ktory mnie drazni, a moze ktos zna odpowiedz, czy w Outkach włączają sie wentulatory co chwile(w odstepach co 1 min) kiedy włączony jest nadmuch, badz klima? Włączanie ustaje w momencie kiedy przestawię na auto...czy to normalne?
Pozdr.
Rafał |
|
|
|
 |
doli73 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2008, 18:40
|
|
|
Rafalo dzięki za odpowiedzi. Super że wyrażasz chęć podjechania do nas na spota. Myślę że niedługo coś zorganizujemy. Napisz mi na PW kiedy ci pasuje w listopadzie. Chodzi o wekeendy. Wtedy postaramy się dopasować do ciebie.
A jeśli chodzi o wentylatory to po mojemy powinny chodzić przy automacie i klimie. Nie powinny chodzić na normalnym nadmuchu. Chyba że w Oukach tak jest. Trzeba może podpytać w serwisie. |
|
|
|
 |
rafalo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-11-2008, 07:49
|
|
|
Witam
Jeszcze raz dzieki za zaproszenie, ale sam nie wiem czy w listopadzie znajde jakis wolny czas...inne pasje zabierają każdą wolną chwilę:-)
Z ciekawostek, w serwisie to nie wiedza jak to jest z tymi wentylatorami...nie zastanawiali sie nad tym...moze i mają rację:-)
Padła mi żarówka(xenon), pierwsze kroki...serwis, a tam usłyszałem że trzeba wymienić obie...(zgadzam się), ale w kraju jest tylko jedna...:-)!!! i kosztuje...738 zł za szt.(no bo jest jedna, wiec za szt....hihihi), usłyszałem od gościa z serwisu "No coś Pan, oszalał, wszedzie kupisz Pan 3 razy taniej, idz Pan już"...to poszedłem i 2 szt Philipsa kupiłem za 300 zł....
I w tym miejscu pojawia się u mnie pewna opinia:
1. Samochody Mitsu, są OK
2. Outlander, jest fajny choć ma pewne braki...
3. Części do Mitsu są drogie (tak zawsze było)
4. Częsci do Outlandera są bardzo drogie...
5. Serwisy Mitsu są do Bani!!! Ludzie z serwisów jak mnie słyszycie(a mam nadzieję że tak) zmieńcie coś, bo Marka samochodów na tym cierpi, cierpi sprzedaż i w efekcie Wasza kasa!!!...może warto?
Pozdr. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-11-2008, 08:02
|
|
|
rafalo napisał/a: | Serwisy Mitsu są do Bani!!! | oj tu sie z kolega nie zgodze... ale nie ma co robic ot. Znam taki, ktory sie stara a musisz pamietac, ze medal ma dwie strony. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
rafalo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-11-2008, 08:22
|
|
|
Być może masz rację...powiem więcej chciałbym byś miał rację, ale jak słyszę o opowieściach to mi się włos(brak) na głowie ..., jest to raczej opinia zebrana. Jeżeli masz taki serwis gdzieś pod bokiem to ja chętnie...no chyba że bezpośrednio trafiłem do źródła...:-) Zartuję, ale ta opinia ciągnie się za większością serwisów.
W Mitsu jest jeszcze jedna sprawa która razi i to strasznie(przynajmniej mnie)
Nie wszystkich stać na nowe auto, mnie skusiła cena za Outka 60 tys z USA, OK, może się to dealerom nie podobac, rozumiem...mogłem wyciągnąć z drugiej skarpety 60 tys i kupic u nich...nie miałem jednak drugiej skarpety:-)...ale ze wychodze z założenia że serwis zrobi przeglądy i naprawy najlepiej, stwierdziłem ze na tym nie bede oszczedzał...i co usłyszałem?
Ze instrukcja kosztuje 1 tys zł(bo to dla tych co nie chcą kupic w salonie)
Ze roleta kosztuje 3 tys zł...bo to dla tych co kupuja w USA a tam rolet w standardzie nie sprzedają
Ze serwis aut to chyba nie za bardzo, bo gybym kupil to w salonie to tak, a inaczej...to grymasza...pytam sie czy jest to problem natury technicznej, ze inne silniki, zawieszenie itd...to potrafie zrozumiec...nie to "walka z prywatnym importem"...hmmm, OK, a ja myslalem ze na serwisie mozna rownie dobrze zarobic...
Może źle trafiłem, może...tym bardziej chetnie poznam ranking serwisów, gdzie jeździć, gdzie serwisowac...moze to dobry pomysł, by wystawić im "gwiazdki"...byśmy My użytkownicy wiedzieli że tu to OK, a tam to Nie...a może Ci od Nie...coś zmienią...utopia?, może...ale czasami warto powalczyć z Wiatrakami. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-11-2008, 08:34
|
|
|
rafalo napisał/a: | Może źle trafiłem, może...tym bardziej chetnie poznam ranking serwisów, gdzie jeździć, gdzie serwisowac...moze to dobry pomysł, by wystawić im "gwiazdki"...byśmy My użytkownicy wiedzieli że tu to OK, a tam to Nie...a może Ci od Nie...coś zmienią...utopia?, może...ale czasami warto powalczyć z Wiatrakami. |
Pomysl zacny, a sprawa powinien sie zainteresowac, ktorys z Adminow lub Moderator odpowiedniego dzialu. Istnieja na podforach regionalnych tematy o polecanych warsztatach ale taki ranking ogolnopolski to dobry pomys. Jest jeszcze jedna sprawa. Bywa tak, ze wielu posiadaczy aut Mitsubishi jezdzi do ASO bo obliguja ich do tego warunki gwarancji. Nie czesto sie zdarza, ze ktos nie muszac zagladac do oficjalnego serwisu tam naprawia swoj samochod.
Co do cen to sadze, ze one zwyczajnie takie sa i nie ma znaczenia czy ktos ma auto z USA, Australii czy Bliskiego Wschodu. Ja za rozwalone lusterko do sporta zaplacilem duzo ponad 1000 zl a mam auto z polskiego salonu. Samo zycie, a chcialem miec, nowe, ladne i oryginalne. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 06-11-2008, 09:38
|
|
|
rafalo napisał/a: | Serwisy Mitsu są do Bani!!! | Nie generalizuj
Ja z serwisu w Rzeszowie, a raczej w Boguchwale jestem zadowolony. W piątek robię przegląd na 60 tys. a w przyszłym tygodniu w drugim na 75 tys. i mam nadzieję, że nic się nie zmieni
rafalo napisał/a: | Może źle trafiłem, może...tym bardziej chętnie poznam ranking serwisów | Rankingu jako takiego nie ma, ale za to jest coś takiego:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=320
Tam można chwalić lub wieszać psy na serwisie - zgodnie z tematem |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Wojt
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 13-11-2008, 19:38
|
|
|
witam
Właśnie sprowadziłem outlandera 3.0 i moje pytania. Gdzie moge kupic filtr oleju do 3.0 i jaki olej proponujecie do tego silnika? |
|
|
|
 |
|
|