|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C51A 1.3] Jak wymienić żarówki w oświetleniu wskaźników? |
Autor |
Wiadomość |
bochen9
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 1991r.
|
Wysłany: 11-11-2008, 22:50 [C51A 1.3] Jak wymienić żarówki w oświetleniu wskaźników?
|
|
|
Witam. Mam Colta 1.3 z 1991 roku w podstawowej wersji wyposażeniowej. Jakiś czas temu zaczęły mi się przepalać żarówki w oświetleniu deski. Początkowo tylko te przy pokrętłach nawiewu (po środku deski) a potem pozostałe. Ostatnio poszły nawet te oświetlające prędkościomierz. Został mi tylko wskaźnik poziomu paliwa... A w nocy muszę sobie świecić telefonem żeby sprawdzić prędkość. Już jakiś czas temu próbowałem się dobrać do tego panelu sterowania nawiewem ale po skomplikowanej rozbiórce okazało się, że żarówki są jakby całością z tym panelem. Czy ktoś wie jak wymienić żarówki w oświetleniu prędkościomierza i innych kontrolek? Jak tam się dostać? Jakie to żarówki? Proszę o pomoc |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-11-2008, 21:31
|
|
|
ja wymienialem zarowki regulacji nawiewu - sa 2 sztuki
do tej prawej uda ci sie dojsc - tylko musisz panel wydlubac na wierzch (niestety trzeba gorne i dolne plastiki ponaginac)
do tej prawej jest gorsze dojscie, bo niestety panel jest ciagle z ciegnem nawiewu polaczony, ale zgrabne rece tez dadza rade
oswietlenie zegarow to bajka - gorna pokrywa zegarow trzyma sie na 4 srubach (2 u gory, 2 na dole przy kierownicy, ale te dolne z reguly sa i tak juz wykrecone przez poprzednich wlascicieli); zegary ciagniesz do siebie i wszystkie zarowki masz jak na dloni
zarowki od przelacznikow tez czesto sa widoczne po wymontowaniu przelacznika i dostepne bez jego rozbierania
zreszta - jestes z Gdanska, przyjedz na spota, to ci pokaze co i jak |
|
|
|
 |
bochen9
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-11-2008, 21:52
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. W pierwszej części swojej wypowiedzi powtórzyłeś 2 razy "prawej" - która jest która? Na spota chętnie przyjadę tylko powiedz co, gdzie, jak i kiedy? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-11-2008, 19:15
|
|
|
fakt - do prawej jest latwiej dojsc a ta lewa jest przy pokretle i ciezko mi bylo palcami przekrecic zarowke by ja wyjac
potem wzialem jakies waskie szczypce i poszlo bez problemu - tylko jest bardzo ciasno i zle sie tam manipuluje
ja musialem wymienic zarowki, bo poprzedni wlasciciel powsadzal czerwone diody (podobnie cale zegary zmienialem, bo byly niebieskie... szkoda slow)
a spot jest w ta sobote (kazdego 15-tego miesiaca) o 19:00 - tym razem w Harnasiu w Sopocie
zobacz na forum Trojmiasto - tam wszystko jest opisane |
|
|
|
 |
bochen9
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-11-2008, 20:27
|
|
|
Czy mógłbyś mi dać dokładnego linka? Jakoś nie mogę tego znaleźć na tym forum...
Ja piszę tu właściwie w imieniu mojego taty, który jeździ tym Coltem i to On by przyjechał jeśli już.
Teraz mam pytanko: jakie tam są żarówki? Bo trzeba kupić do wymiany a nie wiadomo jakie ^^ Chodzi mi głównie o prędkościomierz i okolice. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
|
|