Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] linka hamulca ręcznego
Autor Wiadomość
miazio8 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi SS 1,9DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-08-2008, 11:20   [MSS ALL] linka hamulca ręcznego

Witam! Mam pytanko: Zerwałem jedną linke od hamulca recznego (tarcze z tyłu) od strony kierowcy, i związku z tym czy linka od carismy albo od innego modelu mitsubishi bedzie pasowac?????
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 15-08-2017, 08:55, w całości zmieniany 1 raz  

Japko 
Forumowicz
Rabbit Star

Auto: MSS 1,9 Di-D 2001 Comfort
Wysłany: 23-09-2008, 23:28   

Tia... dołączam się do pytania, dziś mi strzeliła. Nikt nigdy nie wymieniał?

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2008, 10:37   

Będzie pasować linka przeznaczona do MSS - po co kombinować??
Linka od Cari nie będzie pasować w stylu plug`n`go

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 24-09-2008, 12:49   

Japko, jak chcesz używaną to ten forumowicz powinien mieć: http://forum.mitsumaniaki...wprofile&u=5384
Do Radzymina nie masz daleko ;)

Japko 
Forumowicz
Rabbit Star

Wysłany: 24-09-2008, 13:39   

Dzięki wielkie, zgłoszę się jak tylko dowiem się czy to ta linka w kabinie czy któraś od samych hamulców (chociaż wątpię że strzeliła lewa i prawa za jednym razem).

EDIT: Poszła prawa, a myślałem że ta króciótka przy samej manetce. Przynajmniej już wiem, że sam tego nie zrobię :)

maxic
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2008, 19:41   

Otulina linek jest oznaczona kolorami (czerwonym i zoltym), czy ktos wie ktora jest prawa, a ktora lewa, bo dzisiaj wyjalem obie i dopiero wtedy zwrocilem na to uwage, a teraz nie wiem jak to zalozyc :oops:

Japko 
Forumowicz
Rabbit Star

Wysłany: 06-10-2008, 20:55   

Ja się jeszcze za to nie zabrałem, ale ze wstępnych oględzin mogę stwierdzić, że nie zauważyłem żadnych kolorów. W sumie obie linki są tej samej długości, więc nie powinno być różnicy.
Mam jeszcze takie pytanie: czy żeby całkowicie wyjąć linkę trzeba zdejmować wykładzinę wewnątrz kabiny? Jeśli tak, to czy to prawda, że trzeba zdjąć tylne fotele?

maxic
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2008, 14:17   

Tylna kanape trzeba wyjac, bo spod niej wychodzi wykladzina, a pod wykladzina na tunelu linki sa docisniete blaszka, ktora jest przykrecona dwiema srubami. wiec jesli nie chcesz rozcinac wykladziny wyjmij kanape. A linki sa oznaczone zaraz przy miejscu osadzenia ich w dzwigni hamulca recznego.

Japko 
Forumowicz
Rabbit Star

Wysłany: 16-11-2008, 22:20   

Kurcze, jestem już trochę zdesperowany. Prawie 2 miesiące minęły a ja wciąż nie kupiłem tej linki. Najpierw pisałem do człowieka poleconego tu na forum, odpisywał, dogadaliśmy się, ale linki nie wysłał. Potem już nie odpisywał na maile, zadzwoniłem, zapewnił że się skontaktuje i się nie skontaktował. W między czasie rozesłałem sporo maili do uzytkowników allegro mających części do SS. Odpisał 1:). Potem jeszcze kilka maili i linka zamówiona, wtem zgłasza się sprzedawca numer 1 z prośbą o adres (który podałem już 2 razy). Odwołałem zamówienie. Myślałem, że pójdzie gładko, ale sprzedawca numer 2 przestał odpisywać, listonosz nie przychodził. W końcu opisał, natłok spraw, brak czasu itp. Rozumiem to, zdarza się, obiecał wysłać szybko. Oczywiście listonosza nie ma, koleś znowu nie odpisuje. Mam już troszkę dość. Chcę dać ludziom zarobić a oni się przed tym bronią.
Szukałem w necie sklepów mitsu, do kilku napisałem, zero odzewu. Zdesperowany zapytuję więc na forum: czy ktoś wie, gdzie kupię zestaw linek ręcznego do space star? Trudno, zapłacę więcej za nowe, ale w końcu będę je miał. Dzięki z góry mitsumaniaki:P

mialczynski17
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2008, 17:38   

Witam!

Idź do pierwszego lepszego sklepu z częściami do samochodów w swoim mieście, powiesz dokładnie o jaką część Ci chodzi, oni sprawdzą w katalogu i dostaniesz taką jaka jest odpowiednia. W każdym normalnym sklepie mają katalogi, więc nie masz się co obawiać, nawet są w stanie zamówić Ci zamiennik, no chyba że uprzesz się na oryginał. Co do tych poleconym na forum, owszem są ok, ale za długo się do tego zabierają. Także odpuść sobie i weź sprawę w swoje ręce. Pozdro!

Japko 
Forumowicz
Rabbit Star

Wysłany: 24-11-2008, 20:53   

Byłem dziś w sklepie, który mi wszyscy polecali. Sprzedawca bardzo zaangażowany w problem klienta, przejrzał przy mnie swoje "źródła" i nic. Miał jeszcze podzwonić, wziął ode mnie numer i miał mnie dziś zawiadomić jak coś znajdzie. Nawet powiedział, że w razie co załatwi na jutro. Ale nie zadzwonił, więc nic nie znalazł. I chyba znów muszę przeglądnąć allegro. Pojawiła się jedna aukcja z linkami, jak mi koleś odpowie czy będą pasować do mojego 2001 to wezmę.

I od razu pytanko: co złego może się stać miśkowi jak go zostawiam na 1-szym biegu zamiast ręcznego? Nachylenia nie większe jak podjazd do garażu.

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Wysłany: 25-11-2008, 21:49   

Nic się nie stanie 8)
6 lat jeździłem autem bez ręcznego i parkowałem na takich górkach że hej. Dopóki auto się samo nie stacza to się nie masz o co martwić. W razie czego podjedź do krawężnika i skręć koła w jego kierunku albo wjedź w dziurę dla pewności.
Ale ręczny musisz mieć choćby dla policji i na przegląd.
A poza tym zima jest :D :D :D

P.S. też muszę obie linki wymienić bo mi się wyciągnęły.
Powodzenia w działaniu :wink:

Japko 
Forumowicz
Rabbit Star

Wysłany: 26-11-2008, 18:53   

To jeszcze pytanie, bo nie chcę wydać 160zł na marne. Linka z wersji po liftingu będzie pasować do wersji starszej? Linka jest na hamulce tarczowe, takie też mam, kwestia tylko tego, czy długość nie jest inna.

[ Dodano: 11-12-2008, 16:58 ]
Wreszcie zrobione. Kupiłem linkę z wersji 2003 do 2001. Mechanik mówił, że za krótka, musiał wyjąć taką blaszkę rozdzielającą linki na dwa kierunki (z tunelu pod dywanikiem). Teraz mi ręczny łapie po 2-3 kliknięciach, wcześniej po 4-5 kliknięciach. Obawiałem się, że przy takim naprężeniu może nie luzować szczęk do końca, ale po zdjęciu ręcznego można łatwo pchnąć samochód, więc chyba wszystko OK.
Tylko czemu ta linka niby krótsza, wydawało mi się, że są identyczne.

henrykMSS 
Mitsumaniak

Auto: mitsubish space star 1,9 102KM
Wysłany: 07-04-2015, 21:24   linka hamulca ręcznego

Może ktoś podpowie mi jak zdjąć linkę hamulca ręcznego przy zacisku.Dzisiaj miałem zamiar zregenerować tylny zacisk.Ale niestety nie mogłem odpiąć linki,rozruszałem zacisk i wygląda na to że chodzi,ale na wszelki wypadek dobrze było by wiedzieć na następny raz.czekam na podpowiedź

bysku1 
Forumowicz
bysku1

Auto: Mitsubishi Space Star 1.8 GDI
  Wysłany: 15-08-2017, 08:39   wymiana linki ręcznego

Witam wszystkich zamierzam właśnie sam wymienić ową linkę bo już strasznie wysoko bierze a możliwości podkręcania już nie mam.
I tu moje pytanie czy jest do tego potrzebny kanał?
Wiem że ponoć trzeba wykręcić tylną kanapę.

z góry dziękuje za odp.

Odpowiedz do tematu