[Cari 1.9DI-D] wymiana tyleji metalowo gumowych wachacza tył |
Autor |
Wiadomość |
herflik95
Forumowicz Piotr

Auto: Skoda Octavia II 2.0 TDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-11-2008, 07:50 [Cari 1.9DI-D] wymiana tyleji metalowo gumowych wachacza tył
|
|
|
Witam
mam pytanie czy po wymianie ów tyleji metalowo gumowych wachacza tył trzeba ustawiać kąt lub zbieżność lub coś innego??? Musze wymienić te tuleje bo ją już bardzo rozwalone i prze wjezdzaniu kołem w dziure koło mi się przesuwa i ociera o błotnik. |
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 17-11-2008, 10:59
|
|
|
zalezy w jakich wachaczach masz wymieniac??jesli chcesz wymienic w wachaczu poprzecznym dolnym(tzn ten trory jest najblizej ziemi) to wtedy musisz ustawiac zbieznosc bo inaczej mozesz sie pozegnac z opona.a jesli chcesz wymieniac w tych dwoch co wyzej sie znajduja to wtedy nietrzeba niczego ustawiac.juz przerabialem to na swoim misku i dziala |
|
|
|
 |
herflik95
Forumowicz Piotr

|
Wysłany: 17-11-2008, 11:18
|
|
|
rozchodzi się o tyleje w wachaczu poprzecznym dolnym |
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 17-11-2008, 14:44
|
|
|
adaśko napisał/a: | dwoch co wyzej sie znajduja |
przeciez na jednym sa sruby z mimosrodami to jak nie chcesz pozniej ustawiac,
cokolwiek byscie robili z tylu w zawieszeniu zawsze warto skontrolowac stan geometrii !! |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 17-11-2008, 20:37
|
|
|
Tyle że jak masz te tuleje tak wywalone to i śruby-mimośrody tez pewnie będą solidnie rdzą zżarte więc będziesz miał problem z ustawieniem geometrii.
Także mam komplet wszystkich gratów na tył wraz ze śrubami i pewnie jeszcze w tym miesiącu inny mechanior mi to powymienia (bo jeden już wymiękł ) |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Marys42 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2008, 17:52 A ile kosztowały ciebie te części ? pozdro
|
|
|
saphire napisał/a: | Tyle że jak masz te tuleje tak wywalone to i śruby-mimośrody tez pewnie będą solidnie rdzą zżarte więc będziesz miał problem z ustawieniem geometrii.
wraz ze śrubami i pewnie jeszcze w tym miesiącu inny mechanior mi to powymienia (bo jeden już wymiękł ) |
|
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 24-11-2008, 19:07
|
|
|
684 zł za wszystkie tuleje, tulejki, cukiereczki, śruby mimośrodowe, końcówki stabilizatora, poduszki pod amortyzatory |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 22:32
|
|
|
A mnie się wydaje, że piszecie o 2 róznych modelach, dlatego ceny podane przez saphire nie maja przeniesienia do modelu DoD z 2001 roku.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wiśnia [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2008, 10:52
|
|
|
ja ostatnio kupowałem te tuleje po 18zł od sztuki (oczywiście podroby) a za śruby mimośrodowe 49zł za sztukę kompletną z nakrętką i podkładką (nie mam zamienników) |
|
|
|
 |
herflik95
Forumowicz Piotr

|
Wysłany: 05-12-2008, 11:34
|
|
|
zebrałem sie w koncu i podjechalem do mechaniorow zeby zamowić-wymienić tyle i co sie okazalo po podniesieniu auta/ nie dokrecone były sroby wahacza(moze sie same poluzowały) z tąd to stukanie u mnie bylo i przy okazji rura przed tłymikiem zaczepiała o jakis plastik i terz sie tłukła. chłopaki wszystko poprawili i dostali na dobra flaszke |
|
 |
|