|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:06 |
Jakość nadwozia MO II z USA a wersja UE |
Autor |
Wiadomość |
Gorgi [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2008, 08:45 Jakość nadwozia MO II z USA a wersja UE
|
|
|
Witajcie,
z tego co spostrzegłem to na forum nie było tego wątku. Być może cenne uwagi będą ostrzeżeniem (?) przed pochopnym kupnem za Oceanem....
Anti-Corrosion
7-year/100,000-mile Anti-Corrosion Perforation Limited Warranty
MM w USA podaje, że daje 7 lat gwarancji na perforację na blachy podczas gdy w Europie 7-12 lat (jak to właściwie jest w Polsce, bo nie mogę znaleźć konkretu).
Toyota USA też daje 7 albo i 5 lat j.w. VW i Volvo w USA już 12 lat.
Jaki stąd wniosek biorąc pod uwagę nasze zasolone drogi zimą ??? Może warto dopłacić te 30 % i mieć lepsze blachy, gwarę etc. ? |
|
|
|
 |
Robercik64 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2008, 19:25
|
|
|
śmiechu warte znasz kogś kto wykorzystał gwarancję na lakier i perforację ?? ja nie a jeżdzę już 25 lat .....kupujesz auto "do trumny" czy na parę lat i nowe...pzdr |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 20-11-2008, 09:11
|
|
|
Moim zdaniem jest to tylko chwyt marketingowy.
Spróbuj wyegzekfować gwarancję po 10 latach (zabiją cię śmiechem) ponadto gwarancja jest tylko wtedy gdy robisz regularny przegląd perforacji a on jest płatny dodatkowo tylko mało osób o tym wie.
W USA prawo prawdopodobnie jest bardziej restrykcyjne a przynajmniej prawnicy bardziej krwiopijni i większe odszkodowania więc pewnie niektóre firmy się tego boją, ponadto w USA samochód jest traktowany jako przyrząd do jazdy a nie do szpanu tak jak w Polsce więc ciężko będzie znaleźć dobrą perforację po 5 latach w USA.
Ponadto nie wydaje mi się aby firmy utrzymywały dwie linie produkcyjne/lub ciągi na EU i USA, jest to kosztowne i trudne do utrzymania logistycznie. Owszem samochody różnią się wyposażeniem: lampy, tapicerka, mechanika ale raczej nie różnią się grubością lakieru. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
broom
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 3.0 v6 XLS
|
Wysłany: 05-01-2009, 18:20
|
|
|
Gorgi, zapomniałeś napisać, że w USA jeszcze na zespół silnika dają 10 lat lub 100 000 mil gwarancji - widziałeś coś takiego w Europie?! |
|
|
|
 |
|
|