Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3G 00-04 ] tarcze
Autor Wiadomość
kixi4
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2008, 23:16   [3G 00-04 ] tarcze

Witam! Gdzie znajde nowe tarcze na przód do eclipse 3g z 2004 3.0V6? Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 09-02-2009, 09:52, w całości zmieniany 1 raz  

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 27-08-2008, 12:10   

JapanCars ,InterCars ,kiepuczi :D

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2008, 20:08   

lub EBC moge pomoc zalatwic poprzez projectxs

kixi4
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2008, 22:08   

miałem EBC turbo groove i nie jestem zadowolony, są za twarde i bardzo szybko się przegrzewają, u mnie o wiele dłużej wytrzymały oryginalne...

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2008, 21:34   

kixi4 napisał/a:
i bardzo szybko się przegrzewają
a to Ciekawe... na jakich klockach miales?

bo ja juz jezdze drugi rok i jestem bardzo zadowolony

kixi4
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2008, 22:28   

koła 16 cali, są ok przy normalnej jezdzie i normalnej prędkości ale przy małych wariacjach bardzo szybko się grzeją zaczynają drżeć, "buczą" itp oryginalne tarcze przynajmniej 2 razy bardziej wytrzymałe... Chyba zamówie jakieś tarcze z usa bo u nas nic nie ma oprócz tych ebc..

[ Dodano: 29-08-2008, 22:30 ]
a na jakich klockach, bo przeczytałem kołach;-) klocki też ebc najpierw z serii green praktycznie nic nie hamowały teraz mam z serii red i jest lepiej ale bez rewelacji..

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2008, 13:42   

tak tarcze sa glosne z ceramicznymi redami... w zwiazku z tym tez sie grzeja... ale do tej pory wa kazdym samochodzie skutecznosc hamowania przy kazdym hamowania wzrastala przy takiej konfiguracji tarcz i klockow ... oczywiscie caly uklad na nowym plynie o podwyzszonej temperaturze wrzenia... byc moze zagotowales plyn w ukladzie i stracil swoje wlasciwosci

kiedy ostatni raz wymieniales plyn w ukladzie? nie odpowietrzales uklad a wymianies caly plyn?

ipkis
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2008, 01:21   

W Opolu nie ma żadnych problemów z wyborem tarcz hamulcowych i klocków, są bremgo, bosch, textar, z JC nie polecam i inne też są ja w ciągu 30 min złatwiłem tarcze w hurtowni

Odpowiedz do tematu