|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:38 |
galant do oceny ;) 99 |
Autor |
Wiadomość |
herson [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2008, 23:41
|
|
|
Bartek napisał/a: | damianrally napisał/a: | dzieki za te wszystkie odpowiedzi , to moze znacie kogos kto ma fajego gala na sprzedaż w tym przedziale cenowym do 15 tys |
Ja mam '99 kombi 2.4 GDi, tiptronik, bezwypadek.... |
Bartku, a coś bliżej? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 22-11-2008, 11:06
|
|
|
herson napisał/a: | Bartku, a coś bliżej? |
+ Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jest 99,9999% bezwypadkowe (ma uszkodzone poszycie tylnego zderzaka i lampę (pęknięta) - oczywiście daję w komplecie poszycie i lampę, tylko założyć, ale nie mam czasu na to, a uszkodzenie powstało w wyniku parkowania przy wyjeździe z budowy, która trwa do dziś i boję się, że jak naprawię to znowu jakiś fallus mi go przytrze - oczywiście budowlańcy nic nie wiedzą kto, co jak .... I ja sam osobiście dotknąłem przodem inne auto — przednie poszycie zderzaka wymieniłem, lampę posklejałem (2 z 4 mocować popękały) — mam stare poszycie, oddaję je w prezencie, a nowe jako, że “ lakiernik” na podstawie klapki wlewu paliwa “dobrał” kolor wypadałoby jeszcze raz pomalować - jest o dobry ton za jasny
+ przy umiarkowanych negocjacjach cenowych dorzucę i osobiście zamontuję kompletny rozrząd z pompą wody, uszczelniaczami i oryginalnym napinaczem
+ osobiście wymieniłem przednie amory (KYB) - ze starych puścił się olej, drążki kierownicze (Laemforder) wraz z końcówkami (555), manszetę lewego przegubu (ZANIM dostał się piach do przegubu - przegub dalej idealny) - reszta zawieszenia oryginalna, nie wymagająca żadnych inwestycji
+ przebieg ok. 179 kkm (na zegarach High-Contrast 62 niecałe , ale oddam ori licznik z 141 kkm)
- Dla Maniaków nie będę ukrywał, że nie jest to auto nowe. Na zimno grają popychacze (jak w 95% Gdi), wypadałoby przy 200 kkm wymienić gumki na zaworach (najlepiej zgrać temat razem z wymianą popychaczy), bo bierze jakieś 0.2l oliwy na 1000 km I widać (po ściągnięciu kolektora - właśnie jeszcze to zrobiłem - wydmuchało mi uszczelkę między kolektorem wydechowym a portkami, przy odkręceniu urwałem szpilkę, więc zdejmowałem cały celem jej wymiany - złożony na nowych oryginalnych uszczelkach) na zaworach wydechowych ślady oleju (można zmienić z 5W50 na 10W40 I pewnie przestanie, ale to pudrowanie pryszcza.... Można również połączyć temat i kompleksowo wszystko załatwić (rozrząd, popychacze i gumki), ale nie obiecam na kiedy mógłbym się umówić na tak duży temat
- kończy się prawa poduszka silnika (ta przy chłodnicy) - do kompletu rozrządu ją dorzucę - wymiana wcześniej jest bez sensu - przy wymianie rozrządu łatwo ją uszkodzić
- nie ukrywam, że za 15k niechętnie pozbędę się zimówek - więc auto będzie miało Borbety C 16" z letnimi gumami
- nie mam aktualnych zdjęć, auto do kompleksowego sprzątnięcia w środku i umycia - oczywiście przekaże nowemu właścicielowi PO tych operacjach |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2008, 21:21
|
|
|
dzieki za pomoc niestety kumpel nie dostał kredytu wiec bedziemy szukać czegoś tańszego , może starszego gala lub eclipse 1G |
|
|
|
 |
|
|