|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Budowa Samochodu |
Autor |
Wiadomość |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2008, 11:32 Budowa Samochodu
|
|
|
Witam. Nie wiem gdzie to dać, więc piszę tutaj....
Otóż mam już od dość długiego czasu w planach zbudowanie auta swoich marzeń. Udało mi się znaleźć w internecie plany konstrukcyjne ramy, i nadwozia aut kilku legendarnych marek tj.: Lamborghini Diablo, McLaren F1, Lotus 7.
Dla mnie nie ma nic ciężkiego w tym, poza zabawą z żywicami (nadwozie które jest tylko poszyciem dla ramy). Czy ktoś się zna na temacie żywic, i ewentualnie chciałby uczestniczyć, tworzyć swój egzemplarz?
Wiem że to jest wykonalne (przykład: Bojar Tuning) bo jeździ już w polsce kilka egzemplarzy, zarówno robionych przez firmę, jak i przez prywatnych ludków.
Nie ma to zbytnio nic wspólnego z Mitsubishi, a jednak.....dawcą np zawieszenia i silnika może być dowolny pojazd, a ja pomyślałem że misiek (jakiś powypadkowy) też by się nadał.....
Co myślicie o tym.....czy to ma sens? Ze wstępnych wyliczeń ludzi którzy robili takie cuda wynika że budowa może sie zamknąć w 20000zł. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-11-2008, 11:52
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: | może sie zamknąć w 20000zł. |
Tyle wydasz na customowe szyby...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2008, 12:36
|
|
|
Podobno da się dopasować od jakiegoś auta....ja jeszcze nie zacząłem więc aż tak dokładnie się nie rozglądałem.....Wiem natomiast że firma w Łodzi robi szyby z Plexi.....i na np boczne podobno się nadają tzn robią na wymiar......(choć jeśli chodzi o bezpieczeństwo to ja bym ich pewnie nie dał....) |
|
|
|
 |
|
|