|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
pompa paliwowa w 1,6 z 98r. |
Autor |
Wiadomość |
jbj
Nowy Forumowicz
Auto: CARISMA1,6 16V 98 r
|
Wysłany: 26-11-2008, 09:23 pompa paliwowa w 1,6 z 98r.
|
|
|
witam.mam maly problem,ktory mam nadzieje ze nie stanie sie wielkim.podczasa jazdy moja carisma przez spiacych policjantow lub podczas szybkiego pokonywania ostrych zakretow zapala mi sie na moment pomaranczowa kontrolka chyba pompy paliwa.co to moze oznaczac.jezdze mitsu od ponad roku nie mialem zadnych problemow,dbam o niego i wymieniam wszystko co potrzeba.z tego co zdarzylem przeczytac na forum cari miewaja problemy z pompami.czy ktos moze mi pomoc? |
|
|
|
 |
Elektrownik [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2008, 09:49
|
|
|
Hello! Podejrzewam, iż nie jest to kontrolka pompy ( ponieważ na desce jej nie ma) tylko kontrolka od poziomu płynu w spryskiwaczach. Pozdro i nie martw się na zapas!!! |
|
|
|
 |
jbj
Nowy Forumowicz
Auto: CARISMA1,6 16V 98 r
|
Wysłany: 26-11-2008, 09:56
|
|
|
dzieki biegne sprawdzic.nie mam ksiazki obslugi i dlatego nie wiem co to za kontrolka nie moglem tego rozszyfrowac,a podejrzewalem pompe bo na dwojce przy malych obrotach jak dodam ostrzej gazu czasami mnie szarpnie |
|
|
|
 |
Elektrownik [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Raffil
Mitsumaniak GoldCariManiak

Auto: Carisma 1.8 GDI (07.2000r.)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-11-2008, 19:34
|
|
|
Elektrownik napisał/a: | Hello! Podejrzewam, iż nie jest to kontrolka pompy ( ponieważ na desce jej nie ma) tylko kontrolka od poziomu płynu w spryskiwaczach. Pozdro i nie martw się na zapas!!! |
Dokladnie.. Mialem dwu krotnie taką sytuacje ze zapalała mi sie kontrolka na progach czy tez nawet na zakretach.. Diagnoza - niski poziom płynu w zbiorniku spryskiwaczy.. O ile pamietam (gdzies na forum chyba widzialem) zapala sie jak poziom spada ponizej 0,7 litra..
Pozdr |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 26-11-2008, 20:15
|
|
|
jbj, sprawdz dokładnie co to za kontrolka
jeśli to CE to wymrógaj sobie błędy i będziesz wiedział co i jak i czy to coś poważnego...
jak znajde to wstawie link jak to zrobić
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981 |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
|
|