|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Swiszczy sprzegło |
Autor |
Wiadomość |
4g63colt [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2008, 21:18 świszczy sprzęgło
|
|
|
Płynu w układzie sprzęgła nie trzeba wymieniać jeśli pracuje poprawnie, inna sprawa z płynem hamulcowym,ten jest poddawany wysokim temperaturom a wszystkie płyny hydrauliczne mieszają się z wodą w mniejszym lub większym stopniu która gotuje się szybciej niż płyn, tak że lepiej mieć 99% płynu niż 70% do 30%,później będziemy odczuwać miękki pedał. |
|
|
|
 |
podli [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2008, 01:46
|
|
|
Miałem identyczne objawy, tyle, że czym mocniej naciskało się sprzęgło tym mocniej "świszczało" po pewnym czasie ok 3 tyś, zaczęło pracować dość twardo, aż pewnego dnia zostawiłem autko na parkingu. Po upływie 8h wsiadłem, odpaliłem, poczekałem ok 30 sec na rozprowadzanie oleju i pach! nie ma sprzęgła, siadło akurat jak bylem w pracy:P Widocznie kiedy oddawało temperaturę, (nie wiem jak to nazwać) "żeberka" docisku pękły, i wracałem na 2jce do domku, na następny dzień było całe nowe sprzęgło i myślę, że do końca mojej kariery z tym Colciorexem starczy;) |
|
|
|
 |
yume
Forumowicz

Auto: Colt CA0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-11-2008, 09:29
|
|
|
No to już wiem cóż to za niepokojące świsto-odgłosy wydobywają się czeluści mojej colcinki, momentalnie stały się mniej demoniczne |
_________________ "ju mes łit de best, ju daj lajk de rest" |
|
|
|
 |
|
|