Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
No i jest problem
Autor Wiadomość
jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2008, 20:52   No i jest problem

Od nowości auto na uskokach wydawało dziwny "stuk". Dzisiaj byłem na kolejnej wizycie z tą sprawą w serwisie( przebieg auta 10800km). Przeglądnięto dosłownie wszystko: górne mocowania amortyzatorów, wszystkie elementy metalowo-gumowe, sworznie, zawieszenie silnika i skrzyni biegów, demontowano podszybie, demontowano schowek itd.... I NIC!!!! Wszystko tak jak trzeba. A stuki metaliczne dalej występują!! Serwis temu nie zaprzecza, a wręcz także stwierdził ( potwierdził )występowanie stuków dochodzących z przodu auta. Na protokole w opisie końcowym również stwierdzono: "źródło występowania stuków jest niemożliwe do ustalenia".
Pochwalam za to serwis (!!) - to co napisali jest prawdą. Następnie mają sprawę kierować dalej - do głównej siedziby serwisowej w Polsce( tak mi obiecano). Teraz jest poważne pytanie - JAK MMC POLAND mnie potraktuje, czy rozwiąże ten problem i jak szybko.....(??)

Jestem ( byłem??) miłośnikiem 3-ch diamentów. Jest to mój kolejny mitsu. Za rok może dwa nosiłem się z zamiarem zmiany colta na salonowego lancera( rodzina mi się powiększa :D ) . Jak się okazuje bubel wszędzie może się trafić - nawet w MITSUBISHI. Jednak za marką kryje się nie tylko jakość aut, ale także odpowiedzialność za to, co się sprzedaje. Jeżeli mój problem zostanie rozwiązany tak jak powinien to z całą pewnością nie stracę zaufania do tej marki - w przeciwnym przypadku to jest mój ostatni misio.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-11-2008, 22:15   

jaceksu25 napisał/a:
Jednak za marką kryje się nie tylko jakość aut, ale także odpowiedzialność za to, co się sprzedaje.
Niechby to było motto polskich importerów. Życzę Ci aby stanęli na wysokości zadania i rozwiązali Twój problem. Mnie niestety "spuścili w kiblu" .... razem z wodą :? 8) Jak i kilku innych :?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 28-11-2008, 22:17   

jaceksu25, cholera, znaczy wydłubali wszystko i NIC??
Mam prośbę, wpadnij do salonu, pogadamy. Nie wiem co się dzieje, ale zazwyczaj mam niezły słuch i może pomogę ;)
jaceksu25 napisał/a:
Jestem ( byłem??)

Nawet tak nie pisz :!: Na uszach stanę a temat załatwię ;)
Pozdrawiam

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2008, 22:20   

Ok. Jutro będę :)

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2008, 12:19   

Mała podpowiedź z mojej strony, a dotycząca tego samego problemu. Sprawa sprzed 2 lat, dotyczyła nowego Colta CZ3. Problem dotyczył niewłaściwego zamocowania dolnej poduszki silnika. Właścicielka auta udała się do Allianz Auto, gdzie kupiła samochód, problem zlokalizowano i usunięto ramach gwarancji. Powodzenia!

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 29-11-2008, 21:53   

gregorbu napisał/a:
oblem dotyczył niewłaściwego zamocowania dolnej poduszki silnika.

Sprawdzone...
Zawias - sprawdzony....
Deska rozdzielcza - sprawdzona....
Jedyne co zostaje to amortyzatory (znaczy nie ich tłumienie ale głośna praca), w poniedziałek idzie zgłoszenie do Centrali, zobaczymy co Rzym przemówi.
Pozdrawiam

seir 
Mitsumaniak

Auto: Sprzedane
Wysłany: 30-11-2008, 19:49   

Miałem podobny motyw. Podczas jazdy na wybojach otwórz maskę. Zobacz czy nadal dociera odgłos. Mi zamek maski stukał...

Odpowiedz do tematu