|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Colt CA0 1.6 16V - Mitsubishi3miasto |
Autor |
Wiadomość |
ozz [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2006, 22:42 Colt CA0 1.6 16V - Mitsubishi3miasto
|
|
|
zacznę od obecnego:
rocznik 1994, przebieg 163tys, sprowadzony w grudniu 2005, jedna właścicielka w Niemczech, serwisowany w ASO do samego końca; jak dotąd bez kolizji i obtarć; koła zostawiłem sobie z poprzedniego GTi 195\50\15 (trochę za szerokie wg mojej opinii - chociaż znacząco poprawiają trakcję na seryjnym zawieszeniu, które jest jedynym, wielkim minusem tego auta; zastanawiam się cały czas nad wymianą ale biorąc pod uwagę stan naszych dróg.... po prostu szkoda mi auta, kilka tysięcy na glebie i wszystko będzie stukać i trzeszczeć, tak jak w Civic'u kumpla); w aucie oprócz wymiany wszystkich płynów i rozrządu zaraz po kupnie, nic nie robiłem; dodatkowo, kupiłem lotkę, halogeny, przyciemniłem szybki i kilka tam innych pierdół, generalnie optyka, mam jeszcze plany co do przemyślanej ingerencji mechanicznej, ale tradycyjnie nie chce zapeszać
poniżej GTi, które miało być dla mnie; okazyjnie trafiłem i przywiozłem z Niemiec, ale chciałem mieć autko w idealnym stanie, takie któremu nie mógłbym nic zarzucić (wiadomo - rarytasik), ten GTi takim nie był, trzeba było w niego trochę zainwestować, żeby był w stanie igła (rozrząd, tarcze, uszczelki przy głowicy, popychacze hydrauliczne, kompresja na garach,lakierka itp); jednak faktem jest że 1.6 i GTi dzieli sporo, tapicerka i fotele o niebo lepsze, silnik - genialna barwa, nawet bez sportowego wydechu, no i zawieszenie - dokładnie takie jakiego się spodziewałem po sportowym hatchbacku; na marginesie, auto paliło mi średnio 12l 98okt.; tak więc, sprzedałem go, później przez prawie dwa miesiące szukałem takiego samego GTi w dobrym stanie, ale nic poniżej 3tys euro nie było, więc zdecydowałem się na 1.6; i powiem tak, nie narzekam, ale smak po GTi pozostał, chociaż obydwa po jakimś czasie zaczęły mi się wydawać wolne ; pozdro dla wszytkich posiadaczy GTi;
no i mój pierwszy Colt; kupiony w Niemczech od pierwszego właściciela, 60letniego emeryta, który zapomniał jak się później okazało swoich kaset z radia, a tam Mozart, Beethoven itp Colt miał dobrobyt w jego rękach, rocznik co prawda 92, a przebieg 112tys, co więcej, staruszek poddał go kompletnej konserwacji blach, podwozia w takim stanie nie ma nawet mój obecny Colt, oczywiście regularne serwisowanie w ASO itp; wszystko było pięknie, do czasu kiedy zacząłem nim jeździć; dziać się zaczęły dziwne rzeczy, sprawa była na tyle skomplikowana że nie widzę sensu aby ją przedstawiać (ogólnie - elektryka, pisałem na forach nie jeden, nie dwa razy...), skończyło się na regeneracji sterownika i wszystko grało, ale doszedłem do tego po około miesiącu - masa straconego czasu, pieniędzy, paliwa (przez usterkę palił 10-12 non stop) i nerwów; w międzyczasie dałem ogłoszenie do prasy, byłem na giełdzie i znalazł się kupiec; koleś pojechał nim do Anglii;
 |
Ostatnio zmieniony przez ozz 20-04-2006, 23:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 5702 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk
|
Wysłany: 17-04-2006, 22:54
|
|
|
super ozz, ze wreszcie ci sie udalo, ale... fotek nie da sie powiekszyc |
|
 |
ozz [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2006, 23:48
|
|
|
Sruba napisał/a: | fotek nie da sie powiekszyc |
coś się rombło już jest ok |
|
|
|
 |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2006, 22:01
|
|
|
OZZi fajno Ci sie udało zmienić GTi na 1,6 , jestem pod wrazeniem ale tak sam przyznaj co bardziej warto mieć GTi czy 1,6? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2006, 22:34
|
|
|
Co za pytanie - biorąc pod uwagę że obydwa byłyby w takim samym stanie tech. - oczywiście GTi
ozz - imponujesz mi wiernością do CA0 |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2008, 18:34
|
|
|
slo_mo napisał/a: | imponujesz mi wiernością do CA0 |