|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Komputer pokładowy w miśkach Space Wagon |
Autor |
Wiadomość |
mkzibi
Forumowicz
Auto: MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-12-2008, 07:52 Komputer pokładowy w miśkach Space Wagon
|
|
|
Witam! przymierzam sie do zakupu Mitsubishi Space Wagon w wersji II albo III. Mam kilka pytań do osób, które już jeżdżą takimi samochodami. oto pytania:
1. Czy wersja III ma już zawsze na wyposażeniu komputer pokładowy i co on pokazuje tzn. jakie ma funkcje. Mi zależy głównie na wskazaniach spalania.
2. Wersja II pewnie nie ma komputera pokładowego
3. Czy w wersji III występują tylko silniki benzynowe?
4. Jaki silnik w wersji II i II wybrać najlepiej.
5. Na co zwrócić uwagę przy zakupie i co najczęściej ulega awarii.
6. Czy miśki w wersji III dobrze się zagazowują i jaki gaz najlepiej do niego wybrać.
7. Czy w wersji III są wyciągane siedzenia w 3 rzędzie i 2? Chodzi mi o przestrzeń wewnątrz po wyciągnięciu siedzeń. często poza ludźmi wożę też i towar.
Za wszelkie informacje związane ze space wagonem będę wdzięczny. Chcę kupić ten samochodzik albo Toyotę Picnik. Wszystko zależy od tego co szybciej znajdę. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 01-12-2008, 15:37
|
|
|
Cytat: | 1. Czy wersja III ma już zawsze na wyposażeniu komputer pokładowy i co on pokazuje tzn. jakie ma funkcje. Mi zależy głównie na wskazaniach spalania. |
chyba tak
mkzibi napisał/a: | 2. Wersja II pewnie nie ma komputera pokładowego |
na pewno tak
mkzibi napisał/a: | 3. Czy w wersji III występują tylko silniki benzynowe? |
tak
Cytat: | 4. Jaki silnik w wersji II i II wybrać najlepiej. |
2.0 benzyna w II i III jeżeli myślisz o gazie
Cytat: | 5. Na co zwrócić uwagę przy zakupie i co najczęściej ulega awarii. |
nie mają jakichś wielkich wad
mkzibi napisał/a: | 6. Czy miśki w wersji III dobrze się zagazowują i jaki gaz najlepiej do niego wybrać. |
tylko 2.0 zagazujesz (lub po swapie 2.5 )
Cytat: | 7. Czy w wersji III są wyciągane siedzenia w 3 rzędzie i 2? Chodzi mi o przestrzeń wewnątrz po wyciągnięciu siedzeń. często poza ludźmi wożę też i towar. |
w 2 rzędzie nie są łatwo usuwalne (ale można je skompaktować bardzo), w 3 jedną ręką |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
mkzibi
Forumowicz
Auto: MSS 1.3
|
Wysłany: 04-12-2008, 21:06
|
|
|
Bartek napisał/a: |
mkzibi napisał/a: | 6. Czy miśki w wersji III dobrze się zagazowują i jaki gaz najlepiej do niego wybrać. |
tylko 2.0 zagazujesz (lub po swapie 2.5 )
|
Czyli rozumiem że jeśli myślę o gazie to tylko brać 2.0. Słyszałem że silniki 2.4 GDI są awaryjne i powyżej 200 tyś. są już do niczego same kłopoty. Czy to prawda i czy ich wogóle nie ma co na gaz przerabiać? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 05-12-2008, 19:07
|
|
|
mkzibi napisał/a: | Słyszałem że silniki 2.4 GDI są awaryjne i powyżej 200 tyś. są już do niczego same kłopoty |
bzdura
mkzibi napisał/a: | czy ich wogóle nie ma co na gaz przerabiać |
Nie gazuje się GDi ze względu na wtryskiwacze w komorach spalania..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
|
|