Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
nagłośnienie
Autor Wiadomość
Nero
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2008, 14:33   nagłośnienie

witam, planuje naglosnienie cari.
Mam takie radyjko KLIKNIJ
mysle nad wstawieniem głosnikow sredniotonowych w deske rozdzielcza i dolozneie gwizdkow do tylu w pulke nie wiem jaki wymiar miaja orginaly ale tez srednie+gwizdki chcem zalozyc, ewentualnie dwudrozne i do tego jakas mala skrzynke do bagaznika ze wzmakiem dla dopelnienia dzwieku.
na przod myslalem na tym phonocarem KLIKNIJ
co radzicie?

leser
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2008, 16:05   

radzimy
przeczytać to dokładnie:
http://www.gdynia.mm.pl/~...ioFAQ01beta.pdf
(tylko dokładnie czytać, bo bedzie test ze znajomosci tresci:P )

kupić znosny system odseparowany 16,5cm
tweetery w słupki, midwoofery w drzwi, po uprzednim wytłumieniu ich i zmaontowaniu głośników na pierścieniach mdf

jak dozbierasz kasy: głosniki podpinasz pod wzmak zamiast z radia
jak znowu dozbierasz: wrzucasz sub w bagażnik

lepiej etapami kupować sensowne produkty niż na raz g_wno ;)

Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 21:17   

leser napisał/a:
radzimy
midwoofery w drzwi, po uprzednim wytłumieniu ich i zmaontowaniu głośników na pierścieniach mdf

Juz sie pytalem w "car audio" ale nikt nie odpowiedział i bede sie pytał aż do skutku :P

W którym miejscu wyciąć dziure w tapicerce i jakiej średnicy na głośnik 16,5? Cari przed liftem oczywiście.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 21:50   

Czaki napisał/a:
leser napisał/a:
radzimy
midwoofery w drzwi, po uprzednim wytłumieniu ich i zmaontowaniu głośników na pierścieniach mdf

Juz sie pytalem w "car audio" ale nikt nie odpowiedział i bede sie pytał aż do skutku :P

W którym miejscu wyciąć dziure w tapicerce i jakiej średnicy na głośnik 16,5? Cari przed liftem oczywiście.

Zamiast pytać do skutku rozkręć drzwi jak każda osoba i zobacz gdzie jest miejsce na midwoofery :P następnie otwór nanieś na tapicerkę, otwór nie za duży nie za maly, jak w sam raz :D

jak sam nie potrafisz zrobic tak banalnych rzeczy podjedź lepiej do zakładu CA
zanim będzie bałagan

szymekus
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2008, 23:48   

wtrace sie w temat. montowal ktos gwizdki w oryginalne slupki? zmieszcze tam 10 mm?

Brikston 
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2008, 15:58   

teraz
Czaki napisał/a:

teraz z glosnikami daja papierowe wzory... nanosisz je na dzwi, odrysowujesz i wycinasz takim sposobem dokladnie tyle ile ma byc do kupionych glosnikow

Pozdr

BH20
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2008, 15:36   

mam pytanie jak zdjac maskownice w carismie glx bo nie jest w drzwiach tylko kolo schowka rok 1998

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 09-12-2008, 12:11   

Maskownice masz przykrecona z dolu na jednego wkreta,jak go odkrecisz to musisz pociagnac maskownice do siebie zeby wyskoczyla z zatrzaskow i to wszystko.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

VannS 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 16V 1.6
Wysłany: 16-01-2009, 13:28   

Witam jestem nowy i to moj pierwszy poscik.

Jak to napisal "laser" "lepiej etapami kupować sensowne produkty niż na raz g_wno"

Ja tak zrobilem fakt mieszkam w UK w Leicester i posiadam na dzien dzisiejszy taki sprzecik.

MAC 2x500 watt podłączony do subbofera Magnat neo flex 230 2x650 watt
VRX 4x600 watt podłaczony pod głosniki mutant x 300 watt

mam radyjko scott 4x50 watt

DVD z divixem Philips z dwoma 7" wyswietlaczami LCD (jeszcze nie podlaczone bo nie mam pomysłu jak je przyczepic do nadkoli w bagazniku. Jak widać na ostatniej fotce sa wmontowane dwa uchwyty w tylnia polke ale tam kijowo wygladaja wyswietlacze.)

w rezultacie na tylnia klape klade litrowa butelke coli i skacze jak zaba na lace.

nie moge dac na full bo nie idzie wytrzymac w aucie ale przy normalnej glosnosci dzwiek jest bardzo czysty a z przednich foteli robi sie krzesło masujace plecy.

Cały prawie sprzet wraz z okablowaniem kosztowal mnie okolo : 1000f

w sumie sam sprzet przewyzsza wartosc auta ale na autko nie nazekam bo chodzi pieknie sprzet grajacy tezm mam dobry jedynie co jeszcze chcial bym zrobic to przyciemnic szyby , obnizyc ja troche i zalozyc fajne aloweczki i mysle ze to troche zajmie bo niechce inwestowac w byle co bo to faktycznie kupi sie cos za grosze a pozniej sie zaluje.

kornel 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8gdi `99
Kraj/Country: UK
Wysłany: 16-01-2009, 20:24   

no to tylko pozazdroscic.ja mam zamiar kupic alloys,ale nic ciekawego i w dobrej cenie nie ma na e-bay. ciezko znalezc do carismy. 8) raz kupilem multifit no i okazalo sie,ze nie byl to taki multifit jak myslalem :evil:

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 16-01-2009, 22:56   

Tweetery Boschmann, okablowanie Boschmann, piecyk Boschmann PCH-3300FX 2x160, buferek koło 50L na głośniku Pyle 1200 w RMS 600, kondensator Dietz 1F

[ Dodano: 16-01-2009, 22:57 ]
Instalka, okablunek , zabudowa i obudowa -własna :o

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

Odpowiedz do tematu