Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
14-12-2008, 17:41
coś nowego
Autor Wiadomość
Nachbar
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2008, 11:38   coś nowego

Przeglądałem różne strony w poszukiwaniu czujnika parkowania i znalazłem coś takiego:
HID Xenon

jestem ciekawy czy którykolwiek z kolegów już to wypróbował i na tym śmiga?
Pozdr

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2008, 12:44   

Jeśli to cena z przetwornicą to życzę powodzenia (żarówka pochodzi 3 m-ce i po niej... Kilku kolegów już miało podobny problem) - jeśli cena za samą żarówkę to ok tylko pytanie jakiej firmy jest żarówka. Jeżdżę już drugi rok na xenonach w moim E88A polecam gorącą to światło ratuje życie powinno być we wszystkich samochodach. Jazda na świeczkach powinna być zabroniona...

krzysius 
Forumowicz

Auto: sigma 3000
Wysłany: 03-12-2008, 17:27   

Madmax co masz za lampy soczewki czy zwykłe ?!!!Jeśli soczewki to ok zgodze sie że są spoko, ale jeśli masz normalne lampy to powodzenia .Za montaż takiego zestawu Pan władza zabiera dowód ponieważ lampy nie są homologowane do tego typu żarowek ,ale jesli się mimo to zdecydujesz nz zakup tego zestawu to kup jak najjaśniejsze zarowki (a nie najmocniej niebieskie )ponieważ po zamontowaniu i tak będziesz ślepy :D

Pablost
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2008, 22:09   

MadMax napisał/a:
Jeśli to cena z przetwornicą to życzę powodzenia (żarówka pochodzi 3 m-ce i po niej... Kilku kolegów już miało podobny problem) - jeśli cena za samą żarówkę to ok tylko pytanie jakiej firmy jest żarówka. Jeżdżę już drugi rok na xenonach w moim E88A polecam gorącą to światło ratuje życie powinno być we wszystkich samochodach. Jazda na świeczkach powinna być zabroniona...

Kolego zabroniona to powinna być jazda na "wiejskich xenonach z Tesco". A życie to może ktoś stracić jak go oślepisz swoimi zajebistymi HID'ami "1000% more power".
Powodzenia :evil:

Paweł

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2008, 15:34   

krzysius napisał/a:
Madmax co masz za lampy soczewki czy zwykłe ?

mam białe (jasne xenony) krzysiu ale niestety bez soczewek - przymierzałem się do soczewek ale jak drugi komplet zakupionych używanych podczas szlifowania popękał - (tam jest jeszcze szkło nie jak w rekinach plastik) to poległem. Nie lubię niebieskich wole jasne żarówki. Świecą i tak 100 razy lepiej niż fabryczne "świeczki" ale niestety nie można zrobić bi-xenonów (tzn. można Chińszczyznę na allegro kupić ale jakoś nie przemawiają do mnie chińskie wyroby) mam Osram i jestem zadowolony a pan władza nigdy mnie o to nie pytał bo się zwyczajnie na tym nie zna i nie potrafi odróżnić ich na pierwszy rzut oka ...

[ Dodano: 13-12-2008, 15:39 ]
Pablost napisał/a:
A życie to może ktoś stracić jak go oślepisz swoimi zajebistymi HID'ami "1000%

Życie możesz stacić Pablost jak będziesz cofał i Cie ciężarówka staranuje - xenony tylko polepszą Twoją widoczność i powinny być obowiązkowo montowane we wszystkich samochodach. Sam wiesz jakie masz marne światła w Sigmie jadąc nawet nie widzisz ludzi idących poboczem a już jesienią wieczorem to - dramat (no chyba że jeździsz w nocy przez cały czas 50 km/h ;) ) ale w to akurat raczej nikt Ci nie uwierzy...

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2008, 17:01   Re: coś nowego

ja mam u siebie xeny są super, na chińskich zamiennikach, handluje tym i przetestowaem baardzo wiele zestawów teraz mam jednego sprawdzonego dostawcę i jest super. mam 6k, po nowym roku zmieniam na 5k na bixenie :) bo takie też mam :)

and.lukas 
Forumowicz

Auto: Mitsu Sigma kombi '95
Wysłany: 14-12-2008, 12:43   

Większośc ksenonów nieatestowanych jest super, ale tylko dla kierującego tym autem.
Nie mają one wyrażnej lini odcięcia światła i fatalnie oślepiają jadących z przeciwka, albo w lusterku wstecznym.
Palniki poza mocowaniem są tak zrobione, że każdy ma inne wymiary i inaczej współpracuje z reflektorem.
A policja jeśli by dostała odpowiedni mobilny sprzęt ,to 90% kolegów z tymi ksenonami miało by zabrany dowód rej. pod warunkiem , ze naszym szeryfom chciałoby się to robić :lol:
Pozdr. and.lukas

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 12:51   

dokładnie dlatego baaardzo długo szukałem i teraz jest to co chciałem mieć :)

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-12-2008, 13:55   

a ja napiszę tak....wszyscy co mają ala ksenony ..../ które cholernie oślepiają / jadąc i świecąc tak tymi swoimi światełkami zastanawialiście się dlaczego nieraz inni kierowcy wam migają prosząc o zmiane z długich na krótkie? a wy -przecież mamy krótkie - ha,ha.... i dlatego właśnie k..oślepiacie tymi światełkami cudnymi ....no ale sposób na to jest jaki - mnie jak coś oślepia to zapalam całe oświetlenie w sigmie czyli halogen,długie i krótkie razem a żaróweczki mam ekstra :finga: firmy teraz nie zdradzę ale moc duża .....efekt -zajebiście oślepiam wsio dookoła ....człowiek jest z natury złośliwy i jeżeli jezdzi czasami nocą i go ktoś oślepia - to jak bóg kubie.....

p.s - a mam kolegę który ma mocne światło a'la flesz pod zderzakiem - eh - to jak oślepia jak błyśnie :biggrin:

dodam od siebie tylko tak - fabryczne ksenony nie oślepiają bo są tak usytuowane i wyregulowane z dobraną mocą i parametrami dostosowanymi do klosza lampy itd...itd...że żadne nie fachowe próbowanie poprawienia tego niczym dobrym nie wróży dla jadącego z przeciwka

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 14:04   

zbyszek05 napisał/a:
a ja napiszę tak....wszyscy co mają ala ksenony ..../ które cholernie oślepiają / jadąc i świecąc tak tymi swoimi światełkami zastanawialiście się dlaczego nieraz inni kierowcy wam migają prosząc o zmiane z długich na krótkie? a wy -przecież mamy krótkie - ha,ha.... i dlatego właśnie k..oślepiacie tymi światełkami cudnymi ....no ale sposób na to jest jaki - mnie jak coś oślepia to zapalam całe oświetlenie w sigmie czyli halogen,długie i krótkie razem a żaróweczki mam ekstra :finga: firmy teraz nie zdradzę ale moc duża .....efekt -zajebiście oślepiam wsio dookoła ....człowiek jest z natury złośliwy i jeżeli jezdzi czasami nocą i go ktoś oślepia - to jak bóg kubie.....

p.s - a mam kolegę który ma mocne światło a'la flesz pod zderzakiem - eh - to jak oślepia jak błyśnie :biggrin:

dodam od siebie tylko tak - fabryczne ksenony nie oślepiają bo są tak usytuowane i wyregulowane z dobraną mocą i parametrami dostosowanymi do klosza lampy itd...itd...że żadne nie fachowe próbowanie poprawienia tego niczym dobrym nie wróży dla jadącego z przeciwka

no to gratuluje pomysłowości z flash'em delikatnie mówiąc do mądrych pomysłów to nie należy bo nie wiem kto może wtedy komu większą krzywdę zrobić. I nie mierz wszystkich swoją miarką bo ja z natury złośliwy nie jestem :butthead: .
a ze swoimi zamiennikami pojechałem na przegląd na pomiary zanim zacząłem na nich jeździć właśnie po to żeby nie oślepiać innych. Podobne pomiary robiłem również w Mondeo, Xedosie i Golfie tak więc jeśli sprawdziło się w 4 różnych samochodach to znaczy że kpl. są naprawdę dobre. Inni klenci też się nie skarżyli że im ktoś mruga drogowymi. A oślepianie bierze się z jasności i samej dyfrakcji światła na kloszach i faktem jest że na gównianych palnikach bywa kurcze bardzo niemiło czasami :(

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 14-12-2008, 14:14   

no ok...a jak ci diagnosta na przeglądzie sprawdza światła ? mierzy ci jasność ośietlenia i natężenie świecenia .przecież oni sprzętu nie mają :mrgreen: ustawia ci tylko światła - wysokość świecenia bo gdyby wiedział że masz nie fabryczne światła to by ci przeglądu nie podbił :butthead: bo każda zmiana techniczna samochodu nie przejdzie przeglądu ....zastanawiałeś się herdi nad tym że sprowadzając samochód z usa musisz wymienić lampy przednie na europejskie bo z przeglądu nici ....żeby diagnostom chciało sie zaglądać co siedzi w lampie żaden twój samochód nie przeszedłby przeglądu .fabryczne lampy i fabryczne żarówki zalecane do modelu auta . a jak chcesz porozmawiać z diagnostą na ten temat to służę telefonem - wuj mój jest diagnostą - ma warsztat diagnostyczny - kolegę diagnostę tez mam :rolleyes:

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 14:23   

nie musisz już przerabiać auta amerykańskiego jeśli jest jego odpowiednik w europie :) pozostałe owszem.

Pablost
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 16:56   

Witam

Widać ze kolega MADMAX ma problemy ze wzrokiem skoro według niego można wjechać tyłem pod ciężarówkę, to chyba wyjaśnia czemu nie widzi jak swoimi zajebistymi lampionami oślepia innych. Może jeszcze w dzień jeździ na przeciwmgielnych??? Żenada

Paweł

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-12-2008, 17:40   

Kompletny OT.

Zamykamy...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi