Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Siłownik tylnej klapy sigma kombi
Autor Wiadomość
and.lukas 
Forumowicz

Auto: Mitsu Sigma kombi '95
Wysłany: 14-12-2008, 12:20   Siłownik tylnej klapy sigma kombi

Witam.
Problem ten był już poruszany na tym forum, ale nie do końca wyjaśniony. A ja mam taki temat, że mam zamontowane nieoryginalne ( za krótkie ) siłowniki od jakiegoś opla (GM)- zamontowane przez poprzedniego właściciela.
Mam prośbę do kolegów którzy mają takie auto z oryginalnymi siłownikami :
Potrzebuję wymiaru ( od punktu do punktu zaczepienia) przy maksymalnym złożeniu i wysunięciu siłownika oraz jego siłę w Nm (podobno 460Nm)
Z góry dziękuję

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 12:54   Re: Siłownik tylnej klapy sigma kombi

and.lukas napisał/a:
Witam.
Problem ten był już poruszany na tym forum, ale nie do końca wyjaśniony. A ja mam taki temat, że mam zamontowane nieoryginalne ( za krótkie ) siłowniki od jakiegoś opla (GM)- zamontowane przez poprzedniego właściciela.
Mam prośbę do kolegów którzy mają takie auto z oryginalnymi siłownikami :
Potrzebuję wymiaru ( od punktu do punktu zaczepienia) przy maksymalnym złożeniu i wysunięciu siłownika oraz jego siłę w Nm (podobno 460Nm)
Z góry dziękuję

Dostałem wczoraj ofertę oryginałów po 43 euro netto sztuka :( jeśli się ktoś pisze to zamówię więcej.

Nachbar
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2008, 22:51   

człowiek słuchajcie, jutro jak mi się tylko uda wygospodarować trochę czasu to podam wam od czego ja kupowałem. Miałem ten sam problem i wymontowałem jeden orginał, podjechałem do Nippon na Radzymińskiej i miły :mrgreen: człwiek przyniósł mi prawie odentyczny. Był to siowniat tez od misi ale sprawdzę od jakiej. Długoś ta sama tylko trochę silniejszy - nie powoduje żadnych uszkodzeń ani nie wyrywa klapy akoszt ok.70 pln za szt.
Ja jestem zadowolony a już ma to jakieś 2 lata :p

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2008, 10:50   

Nachbar napisał/a:
człowiek słuchajcie, jutro jak mi się tylko uda wygospodarować trochę czasu to podam wam od czego ja kupowałem. Miałem ten sam problem i wymontowałem jeden orginał, podjechałem do Nippon na Radzymińskiej i miły :mrgreen: człwiek przyniósł mi prawie odentyczny. Był to siowniat tez od misi ale sprawdzę od jakiej. Długoś ta sama tylko trochę silniejszy - nie powoduje żadnych uszkodzeń ani nie wyrywa klapy akoszt ok.70 pln za szt.
Ja jestem zadowolony a już ma to jakieś 2 lata :p

No to bajka, czekam zatem z utęsknieniem :D

Szymon82 
Mitsumaniak
Szymon

Auto: Mitsubishi Sigma kombi 3,0 12v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-12-2008, 19:07   

Witam Nachbar! Ustaliłeś z jakiego modelu pochodziły twoje siłowniki?

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu