|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Autoalarm |
Autor |
Wiadomość |
klapkim
Forumowicz
Auto: 3000GT SL 92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-12-2008, 07:59 Autoalarm
|
|
|
Witam
Jestem od nie dawna posiadaczem mitsubishi 3000 gt sl , klika dni temu po rzekomym wyłączeniu alarmu i otwarciu drzwi alarm się załączył ( nie posiadam oryginalnego pilota do alarmu tylko jakiś dorabiany) po ok. 10 minutach przestał wyc ale od tego czasu mogę tylko otwierac drzwi od kierowcy jak otwieram drzwi pasażera, maskę albo bagażnik to załącza się alarm ale mogę odpalic. Wiecie może jak go wyłączyc? dodam że nie mam też kluczyka od drzwi. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tabek
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `92
|
Wysłany: 15-12-2008, 12:24
|
|
|
hehehe ja mam tak ze niekiedy jak otwieram drzwi kluczykiem, bo pilota nie mam, wlacza sie alarm wtedy zamykam drzwi od srodka i zatrzaskuje je poczym znowu otwieram, nieraz sie wylaczy, nieraz tak kilka razy trzeba zrobic, a jak juz nic nie daje rady to otwieram maske i sciagam kleme wtedy sie wylacza i jest ok Najgorsze jest to ze zawsze zaczyna wyc w najmniej potrzebnym momencie, w srodku nocy na osiedlu, w centrum miasta gdy pelno ludzi:) nie ma logiki w jego wylaczaniu, jakby ktos znal jakis dobry pomysl co z tym zrobic tylko narazie bez propozycji jego wymiany . Zaznaczam ze nie zawsze tak jest |
|
|
|
 |
udi
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 233 Skąd: Lututow/Luxemburg
|
Wysłany: 15-12-2008, 23:08
|
|
|
Tez mialem problem z alarmem.Tylko u mnie wogole nie dzialal.Doszedlem do niosku ,ze wogole go nie zalacza i prace rozpoczelem od wyczyszczenia czujnika w klamce(byl lekko zasniedzialy),nastepnie czujnik otwarcia dzwi,pozniej wszystkie zlaczki i kostki zalalem wd40 i reset kompa.Okazalo sie ze po tych operacjach wszystko dzialalo,az za dobrze,poniewaz czasem sie wlaczal bez powodu.Przyczyna byl czyjnik pod maska,ktory byl za nisko i nie stykal dobrze.Wystarczylo lekkie podgiecie do gory i spokoj.Centralka od alarmu znajduje sie pod kierownica,zlotawa puszka,okolo 10cm na 7cm,z napisem chyba ECS,niestety trzeba troche tapicerki odkrecic.A co do wycia auta,to odpowiedz jest jedna,po prostu to auto ma dusze i chce zawsze zwracac na siebie uwage w taki czy inny sposob. Wydaje mi sie ,ze w drugim przypadku to moze wlasnie czujnik w klamce zanieczyszczony i po otwarciu dzwi(mechanicznie) nie podaje sygnalu do centralki o takim zajsciu.Natomiast w operacji zamykania wysyla sygnal,jak powinno byc. |
|
|
|
 |
klapkim
Forumowicz
Auto: 3000GT SL 92
|
Wysłany: 30-12-2008, 11:50
|
|
|
No i po kłopocie, elektryk wymienił kable w drzwiach bo były poprzecierane i załączało alarm (trochę mnie to kosztowało) |
|
|
|
 |
|
|