Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
16-12-2008, 21:55
fotka za 1000 zł ???? :(
Autor Wiadomość
koszmarek 
pure energy :-)
ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-12-2008, 21:54   

to przykre.. ale nawet gdyby tam była szkoła, pewnie byś jej nie zauważył... przy takiej prędkości...
Mam nadzieję tylko, że pomimo stażu(ja nie mam żadnego, ale często robię za pilota po mieście) w końcu się nauczysz trochę nogę z gazu...

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2008, 22:13   

Widze ze sami swieci na tym forum...

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 15-12-2008, 22:22   

Bartek napisał/a:
Ode mnie dostajesz 8 pkt. za temat....
Bartku, czy jak napiszę coś w stylu naszego kolegi: "jechałem 140 na 40, jestem idiotą, zamyśliłem się, nie zauważyłem znaku.... cokolwiek... Dostanę za to co najmniej tysiaka i 10 pkt" to sądzisz, że ktoś będzie brał przykład z takiego ktosia :?:
Nie muszę chyba mówić jakie jest moje zdanie w tej kwestii :roll: :? 8)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 16-12-2008, 00:05   

spiwoor, trzeba rozgraniczyc pewne rzeczy. Wariactwo od szybszej jazdy.
Co innego 85 na 50 a co innego 140 na 40. Tak jak pisze sosik, myslimy o tym samym :)
Jak ktos jedzie z narzeciwka to widzisz czy wariaci czy jedzie poprostu szybciej proste.
Prawie każdemu zdarza sie przekroczyc czasem o te 30km/h i tyle.
Czytaj ze zrozumieniem. A nie to co chcesz przeczytać...

Po cos ten znak 40km/h na wyboistej drodze został postawiony. Nie szkoda zawieszenia itp.

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2008, 00:24   

Ali-En napisał/a:
Widze ze sami swieci na tym forum...

O świętości nikt nic nie mówi.....

Ale....Mitsumaniacy mówią: STOP WARIATOM DROGOWYM!!!!!

a odpowiedź na swój post masz niżej :

Morfi napisał/a:
trzeba rozgraniczyc pewne rzeczy. Wariactwo od szybszej jazdy.
Co innego 85 na 50 a co innego 140 na 40. Tak jak pisze sosik, myslimy o tym samym :)
Jak ktos jedzie z narzeciwka to widzisz czy wariaci czy jedzie poprostu szybciej proste.
Prawie każdemu zdarza sie przekroczyc czasem o te 30km/h i tyle.
Czytaj ze zrozumieniem. A nie to co chcesz przeczytać...

Po cos ten znak 40km/h na wyboistej drodze został postawiony. Nie szkoda zawieszenia itp.

I tu ostrzeżenie światłami jeszcze ma sens....

W moim mieście jest ulica, którą zawsze jeżdżą wariaci pomimo znaku "50".

Nie było chodnika, fotoradaru....nic nie było....totalna bezkarność....

Aż pewnego dnia jakiś wariat.......zabił 2-kę dzieci....bo jechał 140 a że auto z naprzeciwka akurat jechało, a droga dość wąska to sypnął jedno dziecko prawą stroną (reflektorem) a drugie dostało w głowę lusterkiem.

2 lata trwało aż wymyślili sobie że tam jest niebezpiecznie....poszerzyli, zrobili chodnik i jest fotoradar. Czy trzeba było tak bezmyślnego sprawcy 2-ch zgonów niewinnych dzieci? 2-ch lat?

130 i na chodnik przy 80 to dzięki bogu że nikt na tym chodniku nie szedł....

puścisz dzieci. Będą szły po chodniku i jak każdy będzie cicho siedział i przytakiwał takim wystąpieniom to ktoś w nie kiedyś wjedzie na chodniku.....przy 80....

Szanse dla dzieci???? mniej niż ZERO.....rozpędzony samochód to kawał masy z jakimś pędem....Z zajęć Fizyki w szkole wiadomo ze takie coś ma moc.... i jest ciężkie do zatrzymania.

W/g mnie to powinni takim kierowcom prawko od razu zabrać i skierować na psychotesty. Bo rozpędzone Auto na chodniku jest gorsze od rewolweru. Bo pistoletem zabijesz max 6 osób.....a jak będziesz miał pecha w aucie i wpadniesz w przystanek.....to wolę nie myśleć.....

Więc krytyka obopólna jest tu jak najbardziej wskazana.....szkoda tylko ze auto teraz cierpi.....

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 16-12-2008, 00:35   

DOŚĆ :!:

8pkt dostałeś za założenie tematu opisującego co zrobiłeś. Jesteś Forumowiczem od 3 lat, znasz doskonale Zasady Forum jak i zawartość tegoż. Jeżeli chcesz dyskutowac o ostrzeżeniu - proponuję PW do Bartek.

Dalsza dyskusja moim zdaniem jest zbędna - za wykroczenie popełnione otrzymasz karę zgodną z taryfikatorem. To znaczy do 1000zł i 10 pkt bo przepis o zatrzymaniu prawa jazdy za przekroczenie prędkości o 50km/h chyba już wycofano.

Ze swojej strony mogę Ci tylko doradzić, żebyś zwolnił i przestał sam ustalać sobie przepisy któych przestrzegasz. W okresie gdy Policja dostaje coraz nowe foto i wideoradary to się zwyczajnie nie opłaca.

Zwolnij - spalisz mniej paliwa, nie bedziesz przeżywał stresów jak powyżej i co najwazniejsze - będziesz miał szansę zrozumieć, że szybka jazda w gęstym ruchu nie oszczędza czasu. Ja się o tym przekonałem - czas na Ciebie.

Pozdrawiam

PS
Świętoszków i teoretyków proszę o wrzucenie na luz.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 16-12-2008, 08:18   

Gdyby damianrally chciał dowiedzieć się co mu grozi za przekroczneie o 100 km/h dozwolonej prędkości, to by sprawdził w Kodeksie Drogowym a nie chwalił się wszem i wobec, że tyle jechał.....

Świętość nie jest cechą ludzką - ale publiczne brandzlowanie się nad własną głupotą nie może przejść bez echa......

RedBar za pół roku zniknie samoczynnie - może przez ten okres ktoś zastanowi się 2 x zanim wciśnie gaz do oporu tam, gdzie nie powinien.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-12-2008, 18:14   

Bartek napisał/a:
RedBar za pół roku zniknie samoczynnie
89 dni :)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 16-12-2008, 18:41   

Trochę hipokryzją tutaj zalatuje... :roll:

Hubeeert napisał/a:

trasa Kraków - Katowice - Łódź - Włocławek - Toruń - Świecie - Tuchola - Chojnice - Człuchów - Koszalin. Około 700km.

Hubeeert napisał/a:

Dotarłem
683km
7h9m
śr prędkość - 95km/h

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-12-2008, 18:45   

josie, link i data?

Znalazłem -> http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

13-04-2006

Thomas Jefferson said:
Just think...

.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-12-2008, 18:52, w całości zmieniany 1 raz  

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 16-12-2008, 18:50   

http://forum.mitsumaniaki...?t=2368&start=0

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-12-2008, 18:53   

josie napisał/a:
Trochę hipokryzją tutaj zalatuje...
CZego to dowodzi? Hipokryzji? Mógłbys mi to wyjaśnić?

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 16-12-2008, 19:03   

Hubeeert napisał/a:
Mógłbys mi to wyjaśnić?

Nie wiem co mam wyjaśniać. :wink:
Po prostu trochę razi, że tłummaczysz tutaj damianrally za co dostał 8 razy po d..., a sam masz podobny temat założony, tyle, że 2 lata temu i też tam się chwalisz podobnymi osiągnięciami.

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 16-12-2008, 19:05   

bla, bla, bla.
zluzujcie warkoczyki panowie.
1. redbar niesłuszny. nikogo nie obraził, nie złamał regulaminu, nie pisał o killach, tylko o swojej głupocie, za którą teraz beknie. jak dostanie 1000 plnów mandatu i 10 pkt, to mu się odechce.
2. wszyscy święci i święcie oburzeni, oczywiście nigdy mandatu nie dostali, jak jest ograniczenie do 40, to jadą max 45 km/h, na żółtych grzecznie stają, a wszystkie staruszki kłaniają im się w pas, bo zawsze wstrzymują ruch jak tylko takowa pojawi się niedaleko krawężnika.
temat nie nadaje się do niczego innego, jak zamknięcia i do kosza (po uprzednim zdjęciu ostrzeżenia).
chłop wie co mu grozi, więc dalsze ciągnięcie tej żenuy nie ma sensu.

howgh

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-12-2008, 19:08   

josie napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Mógłbys mi to wyjaśnić?

Nie wiem co mam wyjaśniać. :wink:
Po prostu trochę razi, że tłummaczysz tutaj damianrally za co dostał 8 razy po d..., a sam masz podobny temat założony, tyle, że 2 lata temu i też tam się chwalisz podobnymi osiągnięciami.

Przeczytałeś co napisałem? NAPRAWDĘ? Przeczytaj jeszcze raz. Moje następne posty również.

[ Dodano: 16-12-2008, 19:10 ]
Sruba napisał/a:
bla, bla, bla.
zluzujcie warkoczyki panowie.
1. redbar niesłuszny. nikogo nie obraził, nie złamał regulaminu, nie pisał o killach, tylko o swojej głupocie, za którą teraz beknie. jak dostanie 1000 plnów mandatu i 10 pkt, to mu się odechce.
Bartek. Najlepiej na PW. IMHO - 8pkt to przesada, ale samo stwierdzenie 140/40 jest dla mnie abstrakcyjne. Na dodatek na publicznym Forum.
Ostatnio coś sporo się takich wypowiedzi pokazuje. 130km/h na chodnik, teraz to, były też inne... Chyba faktycznie trzeba by znów przy Zasadach Forum pomajstrować...

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi