Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
22-06-2009, 09:43
[3.2 DID] Problem z klimą
Autor Wiadomość
gojami 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-12-2008, 22:38   

Witam, weszłam na stronę MitsuManiaki, ponieważ od niedawna mam Pajero z 2001 r. i szukam sprężarki klimy (3,5 gdi). Mam z tym duży problem. Czy mogę prosić o namiary, gdzie mogłabym kupić tę sprężarkę? Z góry dziękuję, jeśli ktoś zechce pomóc. Warsztat tylko czeka na część i szybciutko mi to zrobią.
Życzę wszystkim MitsuManiakom Wesołych Świąt. :santa:

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 16-12-2008, 22:58   

gojami napisał/a:
Witam, weszłam na stronę MitsuManiaki, ponieważ od niedawna mam Pajero z 2001 r

gojami napisał/a:
Życzę wszystkim MitsuManiakom Wesołych Świąt. :santa:

Witam rodzinie MitsuManiaków,dziękuję za życzenia i Tobie Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku ze sprawną klimą. Ja niestety nie podpowiem gdzie możesz znaleźć sprężarkę :roll: ale spróbuj w Inter Car może będą mieli. Bardziej doświadczeni Koledzy na pewno podpowiedzą. Pozdrówka :)

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Wysłany: 17-12-2008, 00:02   

za Gene z tego samego postu -"zagadaj ze ZbyszkiemM2. Moze on Ci jakos pomoze, doradzi i zaproponuje jakies rozwiazanie."
Czyli Zbyszek może to miec- pisz do niego na pw-wesołych świąt

PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 17-12-2008, 18:23   

Poszukaj na Allegro
np.PAJERO 3,2 DID SPRĘŻARKA KLIMATYZACJI (numer 504588439) oprócz tej są wystawione jeszcze dwie przez naszego Mitsumaniaka.
Pajero 3,2 DiD kompresor klimatyzacji POGOTOWIE (numer 486638121) iPajero 3,2 DiD kompresor klimatyzacji POGOTOWIE (numer 486638260)
Zdrowych i Wesołych ! :lol:

[ Dodano: 17-12-2008, 18:27 ]
Nie zauważyłem, że to do 3,5 GDI. Ale może te podchodzą ?
Pozdrówka

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 13-07-2009, 14:38   Re: ...

wildstar napisał/a:
czesc ,uffffff nareszcie po naprawie klimy ,wymieniono kompresor + chłodnicę klimy + uzupełniono czynnik chłodzący a przy okazji wykryto ,że wentylator od klimy się spalił i powodował zwarcie wybijając bezp.25A. co przy dużych upałach i pracującej nonstop klimatyzacji bez wiatraka przy chlodnicy mogło być przyczyną awarii kompresora a ten zanieczyscił układ klimy syfem z alu. jutro jak będzie ciepło proba wiatraka .na trasie klima ok aż mróz leci z niej.pozdrówka

Dzisiaj trafiłem na ten wątek. Dokładnie to samo było u mnie- zatarł się wentylator chłodnicy klimatyzacji.
Na początku pojawiło się stukanie. Kiedy byłem w ASO zmieniać olej w skrzyni poprosiłem o zidentyfikowanie tych stuków. Efekt- zaczęto mi robić kalkulację na regulację zaworów.Ponoć dwóch mechaników to sprawdzało.
Odłożyłem to w czasie (sprawa działa się w lutym). Później stuki ustąpiły i był spokój - do lata.
Latem okazało się, że wiatrak dosłownie się rozpadł, nie działa też sprężarka. Ostatecznie:
- do wymiany sprężarka
- do wymiany wiatrak
- do wymiany zawory rozprężne
- do wymiany osuszacz
W sobotę odebrałem samochód- przy okazji naprawy zwiększając jego wartość o dobre 10%....

Tak więc- słuchajce co tam stuka z przodu i nie wierzcie, że to zawory lub inne cuda :)

Odpowiedz do tematu