Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chcę Kupić Lecz Evo czy Wrx?
Autor Wiadomość
Piotr I Trans
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2008, 17:22   Chcę Kupić Lecz Evo czy Wrx?

Witka Chłopaki. Jestem żywo zainteresowany zakupem Evo VII lub IX. Myślałem nawet o X Lecz przeraziłem się trochę kosztów serwisowania. Jak często trza serwisować Evo? słyszałem że jeśli chodzi o wersję 400km to mniej więcej co 4000mil?? Jakie są koszta? Może lepiej zdecydować się na SUBARU?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-03-2008, 17:32   

400 KM miały
EVO VIII FQ400 - tylko z kierownica po prawej stronie
EVO IX GT400 (395KM)

Subaru. No cóż to dobry samochód ale jak poczytasz Forum EVO to spotkasz tam sporo takich co się z Subaru przesiedli na EVO właśnie.
Zdania są podzielone. A serwis co 4000mil to i tak nieźle ;-) jak na ta moc z 2 litrowego silnika.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Spal 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GDI 1998
Wysłany: 23-12-2008, 00:13   

Witam wydaje mi się, że evo tak jak Hubeeert mowi ludzie przesiadają sie z subaryn do evo nigdy na odwrót , zależy też do czego ma słuzyć tobie auto. I po określeniu tego można zacząć rozmowe o kosztach jednak jeśli chcesz wybierać miedzy evo to i pomiędzy sti nie wrx bo jest duuuużżżżaaa róznica. wg. mnie sti nie jedzie z reszta oba seryjne nie zachowuja sie tak jak by sie chciało ( to moje zdanie wywnioskowane z doświadczenia ).

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 23-12-2008, 00:18   

Piotr I Trans napisał/a:
Myślałem nawet o X Lecz przeraziłem się trochę kosztów serwisowania. Jak często trza serwisować Evo?

-zarowno evo jak i impreza lubia byc serisowane przy okolo 7000km...
-pamietaj ze takie elementy jak tarcze klocki opony kosztuja duzo wiecej niz np do Mitsubishi galanta...a w evo dodatkowo zuzywaja sie w dosc duzym tempie
-ktos kiedys powiedzial jesli Cie nie stac na 2 evo czy imprezy nie kupuj ani jednego. Z jednej strony troszke w tym przesady a z drugiej strony warto sie zastanowic.

Pamietaj ze niechetnie patrzy sie na takie cos...
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7354465
=>patrz na opis pojazdu :?
Pozdroo

[ Dodano: 23-12-2008, 00:20 ]
Spal, ten temat raczej juz jest nieaktualny...
przepraszam ja sie zapatrzylem...

cheatah 
Mitsumaniak

Auto: EVO IX GT340
Wysłany: 23-12-2008, 00:26   

Piotr I Trans napisał/a:
Witka Chłopaki.

Piotr I Trans napisał/a:
Jak często trza serwisować Evo?

nie kupuj EVO, prosze ! :|

skandynaf 
Nowy Forumowicz

Auto: EVO X GT350
Wysłany: 23-12-2008, 07:33   

cheatah napisał/a:
Piotr I Trans napisał/a:
Witka Chłopaki.

Piotr I Trans napisał/a:
Jak często trza serwisować Evo?

nie kupuj EVO, prosze ! :|

tj pisał cheatah subaru to jedyny słuszny wybór :D

cheatah 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-12-2008, 21:47   

skandynaf napisał/a:
subaru to jedyny słuszny wybór

normalnie z ust mi to wyjales :mrgreen: , tak wlasnie o to mi chodzilo, najlepsze sa te w setupie z niebieskim lakierem i zlotymi felgami 8) . Ehh taki mi sie marzy :biggrin: , wtedy wszystkie dziwoje moje :twisted: :mrgreen:

Matik608 
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Wysłany: 08-01-2009, 19:10   

cheatah, a w czym subaru jest lepsze?

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 08-01-2009, 20:03   

Matik608, to była ironia. :P

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2009, 21:52   

W mojej "stajni" z całą pewnością chciałbym widzieć obydwa tj. EVO & STI :)

cheatah 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-01-2009, 10:48   

Matik608, jest w setupie niebieskim ze zlotymi felgami :) , to jest dopiero lans :) :P

evah
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2009, 06:05   

uu panowie, subaru? z fotelami jak przed telewizorem i kierownica jak w ikarusie?

do tego skrzynia, ktora nie zachowuje sie tak jak powinna?

w modelu wrx przy podnoszeniu mocy na 250+, w skrzynie trzeba wlozyc dobrych kilka tysiecy...

do tego dochodzi tylne zawieszenie ktore generalnie jest ciagle zepsute....

probowalem tematu, polecam serwis 4subaru, popytaj co i jak....

na ulice i do sklepu subaru, jak lubisz poszalec to evo...

wszystko poparte doswiadczeniami wlasnymi lub znajomych, dwojka przesiadla sie z subaryn na evki i poki co zadowoleni...

pz

mbo 
Nowy Forumowicz

Auto: Legacy Coupe
Wysłany: 04-09-2009, 13:58   

Temat porównania EVO i WRX już na wstępie jest chyba nie trafiony. Rozumiem porównanie WRX - Rallyart, lub EVO - STI. Z porównania tych drugich uważam, że rozmowa co jest lepsze nie ma sensu, ważne kto co lubi. A przesiadki są normalne, jak ktoś miał Subaru to teraz chce spróbować Mitsubishi. No i jeszcze jedno, cena. W Subaru jest silnik 2.5 litra, co mocno podraża zakup nowego auta. Myślę, że ostatnio głównie tym są podyktowane przesiadki z Subaru na Evo. Nie ukrywam że sam też mam taki plan.

Skrzynia w Subaru jest faktycznie dla ludzi o mocnych rękach i to nie ważne w którym modelu... to mówię ja użytkownik :shock:

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 05-09-2009, 17:33   

mbo napisał/a:
W Subaru jest silnik 2.5 litra, co mocno podraża zakup nowego auta. Myślę, że ostatnio głównie tym są podyktowane przesiadki z Subaru na Evo

Nie wydaje mi się, żeby akurat cena była takim magnesem, po prostu Evo jest lepsze i przesiadka z STI na Evo jest postępem (możnaby rzec że ewolucją), znam tylko 2 przypadki kiedy właściciele Evo poszli w kierunku STI ale bardzo szybko wrócili do Evo, mam też kumpla w Bielsku, który mając 2 Evo (IX i X) zakupił sobie dla jaj nowego Lanosa STI, przejechał 7000 km i sprzedał ten szajs, mówił że tragicznie to jeździ i że nie ma rzadnego podejścia do Evo... Trzeba też pamiętać, że ten silnik 2.5 w Subaru jest mocno awaryjny i bardzo źle znosi tuning - trzeba by wymienić pół silnika żeby bezpiecznie podnosić moc, w Evo moce rzędu 360-380 KM to żaden problem.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 05-09-2009, 19:54   

Dodam, że w wrx-e nie ma kanałów przelewowych dla oleju i przy ostrych bocznych przeciążeniach olej przelewa sie na jedną strone i wtedy tam gdzie nie ma oleju mozna zerwać film olejowy i przypalic troszke wnetrzności 8)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Odpowiedz do tematu