Mitsu raport TUV |
Autor |
Wiadomość |
salezian
Forumowicz
Auto: lancer
|
Wysłany: 19-12-2008, 19:37 Mitsu raport TUV
|
|
|
Witam
Znalazłem taki raport w sieci. Mitsu Lancer/Colt znajduje się w końcówce Zawsze myślałem że Mitsu to naprawdę niezawodne auta a tu taki zonk. |
|
|
|
 |
Bartek_Carisma
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2008, 16:51
|
|
|
spokojnie zaraz kilka osob napisze ze to raport zaniedban wlascicieli aut i z rzeczywistoscia niema nic wspolnego |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-12-2008, 17:23
|
|
|
Ja jestem zaskoczony pozytywnie jak dla Mnie wysokim miejscem Carismy.
Ktora jest wyżej od Lancera/Colta.
Zaskoczyła mnie słaba pozycja Seata Leona. A dosyc dobra skod Fabi czy Octavi |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2008, 19:55
|
|
|
Pajero wypadło(chyba)dobrze?
Tak mi się wydaje.Moje się nie psuje. |
|
|
|
 |
salezian
Forumowicz
|
Wysłany: 22-12-2008, 13:03
|
|
|
Pozycje samochodów skody są faktycznie ciekawe. Ja niestety nie mogę potwierdzić bezawaryjności tych samochodów (zwłaszcza fabii). Moja po przejechaniu 100 000 zaczęła się sypać okrutnie (ABS, katalizator + inne duperele). To właśnie frustracja tym autem spowodowała że zdecydowałem się przesiąść do Mitsu. No i właśnie myślałem że samochody Mitsu są naprawdę niezawodne - no cóż zobaczymy. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2008, 13:55
|
|
|
salezian napisał/a: | Pozycje samochodów skody są faktycznie ciekawe. Ja niestety nie mogę potwierdzić bezawaryjności tych samochodów (zwłaszcza fabii). |
a ja mam taka sluzbowa z przebiegiem prawie 180tys 1.9tdi i nic sie z nia nie dzialo oprocz wymiany klamki klapy (kombi). |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2008, 14:42
|
|
|
Ale żeby nawet Chrysler Voyager czy Alfa Romeo lepiej wypadł niż Lancer i Colt. Swoją drogą Suzuki Swift też słabo wypadł a zawsze myślałem, że to bezawaryjne auta. Na pocieszenie Espace 3 od końca hihi;) |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 22-12-2008, 15:07
|
|
|
Morfi napisał/a: | Ja jestem zaskoczony pozytywnie jak dla Mnie wysokim miejscem Carismy. |
a ja nie Carisma ogolnie dobrze stala pod wzgledem niezawodnosci. Zawsze byla obok Accorda lub avensisa, i tak tez jest tym razem. 4,9%(Accord) wzgledem 5,0% dla Carismy. Dziwi mnie natomiast to ze raport jest przygotowany dla aut 2-3 letnich a Carismy nie produkuja juz ponad 4 lata...
Nastepna sprawa Honda Accord ktora uznawana jest za jedno z najbardziej niezawodnych autek na rynku jest dopiero 64...
Cos nie tak z tym raportem
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
|
|
|
 |
seir
Mitsumaniak
Auto: Sprzedane
|
Wysłany: 22-12-2008, 18:32
|
|
|
Mimo to dziwne te ich dane... W prawdzie to małe procenty, ale mimo dziwne, że niemieckie auta wychodzą na niezniszczalne w tym rankingu... |
|
|
|
 |
salezian
Forumowicz
|
Wysłany: 22-12-2008, 18:40
|
|
|
seir napisał/a: | Mimo to dziwne te ich dane... W prawdzie to małe procenty, ale mimo dziwne, że niemieckie auta wychodzą na niezniszczalne w tym rankingu... |
Może dlatego że to niemiecki raport Może działa tu podobny mechanizm jak w przypadku pism motoryzacyjnych. Tam zawsze w klasie kompaktów wygrywa Golf |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2008, 22:01
|
|
|
salezian napisał/a: | Tam zawsze w klasie kompaktów wygrywa Golf |
bo to najlepsze auto w klasie |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
|
Wysłany: 22-12-2008, 22:22
|
|
|
arturro napisał/a: | salezian napisał/a: | Tam zawsze w klasie kompaktów wygrywa Golf |
bo to najlepsze auto w klasie |
pod warunkiem, ze lubisz technologię z lat 70-tych... (G I i G II) i komfort deski do prasowania... |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 23-12-2008, 08:00
|
|
|
MITSUBISHI_GT napisał/a: | samo wnętrze szare nie przyciągające wzroku | Do czasu gdy nie zapali się podświetlenie zegarów Jak na wiejskiej dyskotece w remizie Jak pierwszy raz wsiadłem to wzroku nie mogłem oderwać od tego niebieskiego tła i czerwonej lub pomarańczowej (nie pamiętam) wskazówki Od razu sprawdziłem w lusterku czy na tylnej szybie nie mam napisu PAJONIIERRRR Piszę o 4 generacji jakby co. |
|
 |
|