|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kolumna kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
carisma115
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 10-12-2008, 20:11 kolumna kierownicy
|
|
|
witam was, moj problem jest zwiazany z kolumna kierownicy a mianowicie chodzi o to ze z tamtąd wydobywa sie stukanie przy delikatnym ruszaniu kierownica na postoju ale wtedy tylko gdy nie dziala wspomaganie, czy to mozna jakoś zlikwidowac ?? ma ktoś schemat kolumny kierowniczej 19TDI 97r??pozdrawiam |
|
 |
lppbgn
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-12-2008, 19:47
|
|
|
ja mam podobny problem, przy delikatnym ruchu kierownicą, niezależnie od połozenia i strony, w którą obracam koło kierownicze też coś stuka, jakby się naprężało i to stuknięcie odbywało się podczas rozprężania. mam minimalny luz na krzyżaku kolumny, kupiłem kolumnę używaną i jeszcze w tym roku ja wymienię, jak pomoże to dam znać |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2008, 00:53 Re: kolumna kierownicy
|
|
|
carisma115 napisał/a: | witam was, moj problem jest zwiazany z kolumna kierownicy a mianowicie chodzi o to ze z tamtąd wydobywa sie stukanie przy delikatnym ruszaniu kierownica na postoju ale wtedy tylko gdy nie dziala wspomaganie, czy to mozna jakoś zlikwidowac ?? ma ktoś schemat kolumny kierowniczej 19TDI 97r??pozdrawiam |
Jeżeli nie ma stuków przy włączonym silniku to wszystko jest ok.
Przecież nie poruszasz się bez włączonego silnika??
Nigdy nie sprawdza się ukł. kierowniczego ze wspomaganiem bez właczonego silnika.
Pozdr. |
|
|
|
 |
lppbgn
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-01-2009, 12:57
|