[Pajero] Zakup - prosba o opinie |
Autor |
Wiadomość |
slawekk
Nowy Forumowicz
Auto: Peugeot 206
|
Wysłany: 27-12-2008, 16:32 [Pajero] Zakup - prosba o opinie
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczow, jestem tu pierwszy raz.
Powod mojej wizyty jest znany wiekszosci z Was - zakup Pajero
Pozwole sobie wiec zapytac co sadzicie o ponizszym egzemplarzu:
http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-C7343253.html
Czytajac poprzednie takie pytania wiem ze musze Wam odpowiedziec na kilka pytan i opowiedziec troche o swoich potrzebach:
- auto uzywane bedzie okazjonalnie, jako zapasowe w rodzinie
- 80% miasto, 20% teren
- mam kilka dodatkowych zlotych poza tymi 15k przeznaczonymi na zakup, aby mozna bylo zakupic "pakiet startowy"
- wiem o ramie i tylnych blotnikach oraz o tym ze powinienem zabrac ze soba specjaliste (sam nie do konca jestem fachowcem od samochodow)
- wiem ze 2,8 lepszy od 2,5 ale ten na razie mi sie spodobal a przy zalozeniu ze to dodatkowe auto dla przyjmenosci, moze nie bedzie zle
- nie podoba mi sie wersja 5 drzwiowa
Pytania mam wiec nastepujace:
- czy nie za maly przebieg ma to autko i jak sprawdzic czy to prawdziwy przebieg ?
- jak cena do tego rocznika ?
- czy jakis Pajeromaniak nie mieszka gdzies blisko Olkusza i nie wybralby sie ze mna ?
slawekk
na razie bez Pajero |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2008, 16:43
|
|
|
Witam,
widzę, że mniej-więcej jesteś zorientowany w temacie i wiesz dokładnie czego szukasz.
Poszukaj aut wyposażonych w silnik 2.8TD i oczywiście SS ( wyjaśnienie tego skrótu w tym linku: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=17970 )
Odnośnie tego autka to przebieg roczny wynosiłby 12 000km, więc jest możliwy do uzyskania.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Amcio [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2008, 17:09
|
|
|
co do silnika to sprawdz czy ma przedmuchy to bedziesz wiedziec mniej wiecej na ile jest zuzyty
i druga sprawa nad ktora bym sie zastanowil to plastikowe nakladki na nadkola. bo jak ich nie ma to rdza bedzie duzo szybciej wpieprzac ;/ |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 27-12-2008, 17:09
|
|
|
Bartek2800 siedzi w dizlu więc jak pisze szukaj 2,8 to się nie napalaj tylko poszukaj- a i przyjemnośc może być większa zwłaszcza że opłaty są takie same-
ja nieskromnie bym napisał szukaj 3.0 ale to benzyniak taki żart
co do przebiegu to możesz go być pewny jak oprócz ksiązki serwisowej dostaniesz jeszcze faktury napraw ale tylko wtedy jak samochód robił w firmie mój jest z tego samego roku ma przejechane około 230.000 mam na to faktury-a i tak niebardzo w niego wierzę- co do przebiegu to traktuj go raczej z przymrużeniem oka nie jest niemożliwy ale lepiej na zimne dmuchac
obowiązkowo musi miec super selecta - znajdziesz post w dziale pajero -dlaczego
pakiet startowy czyli oleistości i rozrząd w granicach 1200-1400 pln mnie wyszedł-pajero II 3.0 v6 pozdrawiam
pozdrawiam |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2008, 17:42
|
|
|
Berni,
nie obraź się - "DZIZEL RULEZZ". Ty tą swoją V6 w terenie wdychał byś mój kurz...,ale na autosradzie to się nie będę z tobą ścigał...
W 2.8TD rozrząd jest jest na łańcuchu więc problem z głowy. |
|
|
|
 |
cacek
Nowy Forumowicz
Auto: pajero - niebawem .
|
Wysłany: 27-12-2008, 19:47
|
|
|
witam cię Slawekk tak się składa rze sam szukam autka dla siebie i odwiedziłem owego pana z Zawad/k olkusza i oglądałem to autko co możno o nim powiedzieć autko mechanicznie sprawne nic się nie tłucze nie skszypi jezidzi ok. tylko jest jedno ale autko jest strasznie ZAGNOJONG w środku . Odkurzacza nie widziało od momentu gdy było nowe , no i było całe malowane no ale jesili ci brudek nie przeszkadza to morzna brać .jest to 96 więc pewne dolegliwości są nie unikńone Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
slawekk
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-12-2008, 19:47
|
|
|
- ile kosztuje OC za takiego 2500 cm3 / 2800 cm3
slawekk |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2008, 19:49
|
|
|
płaci się za obydwie pojemności tyle samo |
|
|
|
 |
Amcio [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2008, 15:27
|
|
|
zalezy gdzie ja przy znizkach w pzu mam kolo 1000pln za caly rok OC+NW |
|
|
|
 |
slawekk
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-12-2008, 21:41
|
|
|
Ogladalem tez tego Pana w Zawadzie, co ja pisze Pajero u Pana w zawadzie. Zagnojone to malo powiedziane. Ale jaki Pan taki kram wiec juz o nim nie pamietam szukam dalej, lecz na razie znajduje powyzej magicznej dla mnie kwoty 20k co oznaczloby ze musze pozyczyc kawalek i do tego nie mam na pakiet startowy.
Czy za 15-16k pln mozna kupic 3 drzwiowego 2,8TD. Pytam o wasze doswiadczenia, nie o ceny na allegro, mobile.de, autoscout czy otomoto lub gratce. Chodzi mi o koncowe negocjacje ze sprzedajacymi lub o okazje na jakie trafiliscie czyli faktyczna cene sprzedazy.
slawekk |
|
|
|
 |
irzej
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3,2 DiD
|
Wysłany: 29-12-2008, 01:05 Re: Zakup - prosba o opinie
|
|
|
slawekk napisał/a: | Pytania mam wiec nastepujace:
- czy nie za maly przebieg ma to autko i jak sprawdzic czy to prawdziwy przebieg ?
|
pytałem w serwisie o możliwość zweryfikowania przebiegu w moim padżeraczku (2002r) - stwierdzili ze nie ma takiej mozliwości
więc skoro w nowszych nie ma - to podejrzewam że w starszych również |
|
|
|
 |
slawekk
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-12-2008, 14:28
|
|
|
A co sadzicie o takim, nawet nie jechalem go ogladac bo troche za drogi dla mnie, ale w porownaniu z poprzednim "wypasiony" i 2,8TD http://otomoto.pl/index.p...how&id=C7388528
Osobiscie jednak chcialem bardziej "surowego" z dwoch powodow:
po pierwsze spodziewalem sie ze bedzie tanszy
po drugie mniej elementow moze sie popsuc
Czy jestescie podobnego zdania ? A moze sie myle i w takim wieku auta maja cene niezalezna wlasciwie od wyposazenia dodatkowego i moze jednak warto szukac takiego ze "wszelkimi wygodami".
slawekk |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 30-12-2008, 21:36
|
|
|
Hehe - to "moje" pajero
Pisząc moje mam na myśli to, że prawie go kupiłem
Po oglądnięciu kilku egzemplarzy długich i kilku krótkich, byłem zdecydowany go kupić jeśli tylko żadne kontrolki od napędów nie będą mnie straszyć nieprawidłowym działaniem
Niestety, jak zwykle w takich wypadkach bywa, na dzień przed zakupem, odłożoną kasę musiałem wydać na zupełnie coś innego |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
slawekk
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-12-2008, 23:22
|
|
|
To znaczy ze ono juz dlugo wisi w Internecie ? Czy tez byles go nawet ogladac ?
slawekk |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 31-12-2008, 08:18
|
|
|
Teraz widzę to ogłoszenie po raz drugi. Jakiś m-c temu było wystawione na 2 tygodnie.
Samochodu nie byłem oglądać, bo przez wspomniane zdarzenie musiałem odwołać zamówionego kierowcę i wyjazd po auto |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
|