|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kontrolka ładowania i filtra paliwa |
Autor |
Wiadomość |
kangi26
Nowy Forumowicz kangi26
Auto: Lancer sedan 1.8 D 92r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2008, 09:59 kontrolka ładowania i filtra paliwa
|
|
|
Witam
Palą się jednoczesnie obydwie kontrolki (ładowanie i filtr paliwa),dosłownie dzień wczesniej autko było sprawdzane u elektryka(zapłon ,ładowanie,pobór prądu itp.) i wszystko było ok.Ale bywa i tak ,więc trudno ,czeka mnie ponowna wizyta u elektryka,bardziej mnie interesuje kontrolka od filtra paliwa,co ma jedno do drugiego?.
No i dlaczego sie pali? filtr był wymieniony w sierpniu.Z tego co wiem to w filtrze jest podgrzewane paliwo(albo się mylę),w każdym razie przewody jakieś idą do niego.
Pierwszy raz zapaliła się ta kontrolka od filtra,proszę o podpowiedz dlaczego.
Lancer 1.8 D 92 r.
[ Dodano: 31-12-2008, 15:03 ]
kangi26 napisał/a: | Witam
Palą się jednoczesnie obydwie kontrolki (ładowanie i filtr paliwa),dosłownie dzień wczesniej autko było sprawdzane u elektryka(zapłon ,ładowanie,pobór prądu itp.) i wszystko było ok.Ale bywa i tak ,więc trudno ,czeka mnie ponowna wizyta u elektryka,bardziej mnie interesuje kontrolka od filtra paliwa,co ma jedno do drugiego?.
No i dlaczego sie pali? filtr był wymieniony w sierpniu.Z tego co wiem to w filtrze jest podgrzewane paliwo(albo się mylę),w każdym razie przewody jakieś idą do niego.
Pierwszy raz zapaliła się ta kontrolka od filtra,proszę o podpowiedz dlaczego.
Lancer 1.8 D 92 r. |
Widzę że nikt nic nie wie na ten temat,problem z ładowaniem rozwiązany,padł regulator napięcia natomiast dlaczego pali się kontrolka filtra paliwa-nadal nie wiem.Wymieniłem filtr,dalej to samo.Ale może ktoś będzie wiedział o co chodzi z tą kontrolką i dlaczego zapaliła się wraz z kontrolką ładowania.W instrukcji pisze wyrażno że pali się jak jest woda w filtrze,ale nic takiego nie było,także zagadka zostaje dalej.Czekam na podpowiedz. |
_________________ kangi26 |
|
|
|
 |
|
|