Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
potrzebuję bezpiecznik na ecs
Autor Wiadomość
zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 30-05-2008, 12:49   potrzebuję bezpiecznik na ecs

:lol: witam...jak wyżej,potrzebuję bezpiecznika na ecs.bo pomimo tego że nie działa to ponownie chcę żeby działał a przekładanie z abs-u na ecs już mnie znudziło ....nigdzie nie ma takiego w sklepach ...? dzisiaj zajrzałem w kufer a tam...wszystko jak nowe ,komp , jakieś ustrojstwo z przewodami i cos ukrytego pod białą puszką ...to po prostu musi działać i zamierzam to reaktywować tylko zapału mi brakuje .a Sigma ? zostaje w moich i żony /bardziej/ rękach

u157 
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
Wysłany: 30-05-2008, 23:22   

Nie wiem jakie bezpieczniki są w sigmie ale może coś takiego jak robią w Lublinie w LSN
http://www.lsn.pl/index.p...0&cid=12&id=11, albo zgłoś się do JAPANEZE

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 31-05-2008, 12:11   

dzięki ale nie takie...może faktycznie malik będzie posiadał ,zadzwonie.pozdrowiona

dawid85 
Nowy Forumowicz

Auto: sigma 3.0v6.24v
Wysłany: 29-12-2008, 23:26   Re: potrzebuję bezpiecznik na ecs

Witam wszystkich jestem tu nowy mam problem ze swoja sigma problem kwestii Ecs-u nie ma jakiejkolwiek reakcji ecs auto jast jak wóz drabiniasty opadło całkowicie zastanawia mnie mnie dlaczego nawet nie swieci sie kontrolka alarmu,czy nie ma jakiegoś zasilania a moze padł komp od ecs gdzie sie od tak apropo oznajduje.pomocy

Noritsu
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 07:47   

Jest jakaś Sigma na forum z działającym ECS-em? System jest dosyć zagmatwany i chyba wygląda na to, że jak nie działa to działać już nie będzie :(

rkasia11
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 08:27   

Sprawdź u elektryka samochodowego, oni muszą mieć takie bezpieczniki.
Na dobrą sprawę i w motoryzacyjnych też powinny być.
Pozdro!!!!

syski
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 10:09   

Witam
Zbyszku mam działający ecs i Slaw też, podziwiam Twój zapał do naprawy ale wierz mi że koszty są wysokie, mam na myśli amortyzatory i osprzęt, nie wspomnę o nerwach jak jadąc w pewnym momencie zapala Ci się czerwona dioda alarmu. Ja miałem do pomocy Łukasza by sprawdzić co jest nie tak poprzez dedukcję i podmianę. To że z tyłu to wygląda ładnie nie tylko u Ciebie to o niczym nie świadczy. Jeśli mogę Ci doradzić to zacznij od zresetowania kompa czyli zdjęcia klemy i sczytania błędu których opis jest bardzo ogólnie ujęty a później sprawdź sprężarkę. To tak na dobry początek. Podam Ci nr. tel. do gościa który ma to co będzie Ci potrzeba a więc jak piszesz przekaźnik czy też bezpiecznik.
Oto nr. 509 599 505
Lub zadzwoń do Slawa jak ma to będzie może taniej.

Pozdrawiam

Pawel79 
Nowy Forumowicz
Pawel

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0v6 24 94r.
Wysłany: 31-12-2008, 15:33   

Witam :)

Podłączę się pod temat.

Zabrałem się za wymianę ammortyzatorów z ecs-em, wymiana zabrała mi dwa dni.
Jak wszystko poskładałem i włożyłem bezpicznik od ECS i cisza, więc dziś zabrałem się za komresor. Wymontowałem go i co sie okazało padniety, mało to że spalony od środka to jeszcze miał urwany korbowód od tłoczka, wiec nic nie da sie z nim zrobić.
Czy ktoś z forumowiczów ma taki kompresorek na sprzedaż, chętnie kupię
Za odpowiedzi z góry dziękuję.

Slaw 
Forumowicz
Śmigma

Auto: Sigma 3.0 V6 24v 93r
Wysłany: 31-12-2008, 15:38   

Witam,mam jedna na stanie ,jak chcesz to zadzwoń,509 782 102,pozdrawiam

Pawel79 
Nowy Forumowicz
Pawel

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0v6 24 94r.
Wysłany: 07-01-2009, 16:23   

Witam :)

Dziś dostałem spreżarkę od Slawa (Wielkie dzięki ), zamontowałem i wszytko działa jak w zegarku, powietrze dotarło do amortyzatorów sigma powędrowała do góry. Jak narazie żadnych nieszczelności nie wykryłem. Cieżka praca się opłaciła :)
Teraz co mi pozostało to frajda z jazdy.

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 20-01-2009, 00:28   

Grrrr.. a u mnie po wymianie amortyzatorów niestety nie było plug and play ;( czemu ??? czemu ?!!! [pytanie retoryczne]

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

Odpowiedz do tematu