wlew paliwa space star korek |
Autor |
Wiadomość |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2008, 21:54 wlew paliwa space star korek
|
|
|
witam,
mam pytanie otoz w jaki spob zabezpieczyc wlew paliwa do mitsubishi space star 99' , wpadlem na pomysl aby kupic gdzies korek ( z kluczykami ) lecz nigdzie do space stara na allegro nie widzialem. Mialem juz kiedys sytuacje w ktorej ktos do baku wlal jakas substancje i mialem b. duzo nieprzyjemnosci. Niestety standardowe zabezpieczenia ( na linke otwierane - od srodka ) sa w moim wypadku niewystarczajace ( wystarczy podwazyc srubokretem ) - ma ktos jakies pomysly? |
|
|
|
 |
mialczynski17 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2008, 22:04
|
|
|
Jedynym sposobem jest testowanie dostępnych korków na kluczyk. Gwinty są raczej jednakowe ze względu na standardowość wlewów paliwa. Proponuję metodą prób i błędów. Życzę powodzenia |
|
|
|
 |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2008, 22:28
|
|
|
no wlasnie kiedys staralem juz sie dopasowac korek lecz niestety nie pasowal, naprawde jest standarywacja co do gwintu? co do srednicy chyba jej nie ma? ma ktos jeszcze jakies pomysly? |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 30-12-2008, 23:29
|
|
|
A po co go zabezpieczać skoro klapka otwiera się cięgnem od wewnątrz samochodu ? To nie wystarczy ? |
|
 |
kolysm
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 112 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 31-12-2008, 07:07
|
|
|
Przecież napisał, że to nie wystarczające zabezpieczenie dla Niego, może go ktoś nie lubi i chce mu zrobić "dobrze". Proponuje iść do sklepu lub na szrot, samochodzik zostawić pod sklepem i metodą prób i błędów dopasować. |
|
|
|
 |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 14:26
|
|
|
dokladnie - standardowe zabezpieczenie jest niewystarczajace. - ktos mi juz kiedys zrobil psikus i wlal mi do baku dziwna substancje ( w innym samochodzie - tez japoniec z tego typu otwierana klapka) i mialem do wymiany pompe paliwa. Sek w tym ze ostatnio z osoba ktora podejzewam o dolanie tej substancji mam do czynienia w pracy i chce profilaktycznie sie "zabezpieczyc". W ogole jest mozliwe skompletowanie tego typu korka na kluczyk- da sie cos dopasowac? |
|
|
|
 |
misiumisiu
Mitsumaniak Marcin

Auto: space star 1.9did
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 101 Skąd: Białobrzegi
|
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 04-01-2009, 17:51
|
|
|
kumanprx napisał/a: | ktos mi juz kiedys zrobil psikus i wlal mi do baku dziwna substancje ( w innym samochodzie - tez japoniec z tego typu otwierana klapka) | I też się ta klapka otwierała z kabiny ? To jak on to otworzył nie niszcząc zamka klapki ?
Korek musisz dobrać na szrocie. Sprawdzać, sprawdzać i sprawdzać, aż znajdziesz pasujący. |
|
 |
Zwierzu
Forumowicz

Auto: Outlander Turbo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 147 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-01-2009, 17:06
|
|
|