W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
Co prawda nie uda mi się dojechać na spot świąteczny (brak gotówki), ale myślę ze z takim wyprzedzeniem to na 100% zaszczyci mnie taka grupa jaka była na spocie w Pabianicach.
Otóż, dziś wyglądam przez okno........i pada śnieg.
No to pomyślałem sobie że założę temat.
Pomyślałem (już na spocie w Pabianicach) o wyjeździe na narty do Kamieńska.
Co do daty, to myślę że aby było lepiej i łatwiej dla nas, proponuje przełom Stycznia i Lutego. Myślę że każdy z nas da radę odłożyć parę groszy aby nie obciążać domowego budżetu, tak nadszarpniętego przez Święta.
Proponuję, aby pojechać z samego rana, i spędzić tam cały dzień, a co się z tym wiąże to dobrze by było ustalić jakąś konkretną datę, tak aby każdy z was mógł załatwić sobie dzień wolny od pracy.
Dla czego wolny?.....otóż, w mojej karierze na Kamieńsku zauważyłem ze ogrom ludzi przyjeżdża w Weekendy i po godzinie 17 w tygodniu. Ciężko się wtedy dostać do wyciągu, a co za tym idzie karnet na tenże wyciąg wystarcza na ok 5-8 zjazdów.
Dla tego najlepszym rozwiązaniem jest pojechanie albo na początku tygodnia, albo tuż przed weekendem.
Reasumując:
Dni najlepsze do jazdy to: Poniedziałek, Wtorek, Czwartek.
Koszt karnetu na wyciąg (podam orientacyjnie) ok50-70zł.
Doliczmy jeszcze jakąś kawę/herbatę 5-8zł/szt.
Wypożyczenie sprzętu (jeżeli ktoś nie posiada) ok 35-50zł/kpl
Aby był porządek w tym temacie, i aby uniknąć przypadkowych pomyłek, lub pominięć osób proponuję zrobić listę jak w poprzednich tematach.
Z tym że: 1 lista dla osób które przyjadą na 100%, a druga dla osób które nie są pewne.
Oby dwie proponuję kopiować, aby uniknąć przepadnięcia którejkolwiek w całości tematu.
Myślę że osoby, które będą jechały spoza woj. Łódzkiego znajdą nocleg. W Pabianicach mogę zakręcić się i popytać. Wiem że jest całkiem przyzwoity i niedrogi hotel.
Proszę o propozycje co do dokładnej daty naszego spotkania.
Proponuję: 29.01.2009r a godzina to: W Kamieńsku 9:00, a w Pabianicach/Łodzi 8:00 - liczę że w godzine damy radę dojechać.
Zacznę listę:
Na pewno:
1. Forest_Taft + Madzia
Być może:
1. Dodatkowe osoby od Foresta (3 os)
Proszę o kopiowanie listy przy każdej swojej wypowiedzi.
Dni najlepsze do jazdy to: Poniedziałek, Wtorek, Czwartek.
Co racja to racja, nie wiem czemu ale to są z reguły najlepsze dni na jazdę na Kamieńsku. Swojej obecności w podanym terminie nie mogę obiecać, ale jeśli jest śnieg to na Kamieńsku bywam często. No i od tego sezonu własnym autkiem i oczywiście miśkiem.
Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-12-2008, 17:41
Na pewno
1. Forest_Taft + Madzia
2. Chooper + moja narciara
3. Leppe (pewnie z rodzinką)
Być może:
2.yaro 1976 jezeli bede mial kase to pewnie tez sie zalape
21.01.2009 roku zaczynają się ferie więc nieliczył bym na pustkę na stoku.
_________________ Rafał
MITSUBISHI Lancer Kombi GLXi (sprzedany)
MITSUBISHI Legnum Type S VR-4
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit
Forest [Usunięty]
Wysłany: 22-12-2008, 20:03
Leppe napisał/a:
21.01.2009 roku zaczynają się ferie więc nieliczył bym na pustkę na stoku.
Masz rację.........ale jak pojedziemy na 9:00 to do 22 się najeździmy..............
Choć można przesunąć datę np na po feriach. Ale ja prawdopodobnie wtedy będę jechał do Czech na narty, co uniemożliwi mi po raz kolejny spotkanie z wami, więc koniec stycznia, lub okres bezpośrednio przed feriami wchodzi w grę, jeśli o mnie chodzi.
[ Dodano: 31-12-2008, 13:55 ]
Trochę odgrzewam.
Jak już wybierzemy się na narty, to mam nadzieję że nikt z was nie jeździ tak:
Ostatnio zmieniony przez Chooper 31-12-2008, 15:51, w całości zmieniany 1 raz
Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-01-2009, 20:22
To może i ja się wybiorę jeśli mi nic innego nie wyskoczy.... Dziś rozpocząłem sezon - mało śniegu jeszcze
Na pewno
1. Forest_Taft + Madzia
2. Chooper + moja narciara
3. Leppe (pewnie z rodzinką)
Być może:
2. yaro 1976 jezeli bede mial kase to pewnie tez sie zalape
3. JCH
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
DominoS [Usunięty]
Wysłany: 04-01-2009, 23:15
generalnie pomysł bardzo fajny ale czy musi być w tygodniu? jeśli w tygodniu to ja prawdopodobnie nie
ale rozumiem, że w tygodniu więcej sie najeździ także rozumiem
Byłem w poniedziałek rano i pustka, także w tygodniu jak najbardziej. Ale żeby się spotkać w większym gronie no to też myślę że w weekend byłoby ok.
A propos: w sobotę na otwarciu stoku było baaardzo ciasno.
P.S. Umiem już zjeżdżać pługiem wyłożyłem się tylko 3 razy normalnie jestem mistrzem narciarstwa jak słynny Tomba
Przednia zabawa, tylko mięśnie trochę bolą
Forest [Usunięty]
Wysłany: 06-01-2009, 21:48
misiek-misiek napisał/a:
P.S. Umiem już zjeżdżać pługiem wyłożyłem się tylko 3 razy normalnie jestem mistrzem narciarstwa jak słynny Tomba
Przednia zabawa, tylko mięśnie trochę bolą
A nie złamałeś nic? bo jak sam byłeś świadkiem, to mój brat jest mistrzem złamań......hehehehehe
DominoS napisał/a:
generalnie pomysł bardzo fajny ale czy musi być w tygodniu?
Dominos, nie musi być, ale jest to najlepszy termin na jazdę......mało ludzi i w ogóle.....weekend jest raczej mocno zapchany. Ciężko jest się dostać do wyciągu. Jak otworzą wszystkie trasy, to przynajmniej na samym stoku będzie luźniej, bo 3-go to był dramat................