Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
nie moge wejsc na stronke www
Autor Wiadomość
cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2009, 02:29   nie moge wejsc na stronke www

jak w temacie problem tyczy sie www.detali.ru

wywala mi taki komunikat :arrow:

You are not authorized to view this page
The Web server you are attempting to reach has a list of IP addresses that are not allowed to access the Web site, and the IP address of your browsing computer is on this list.

Please try the following:
Contact the Web site administrator if you believe you should be able to view this directory or page.
HTTP Error 403.6 - Forbidden: IP address of the client has been rejected.
Internet Information Services (IIS)

Technical Information (for support personnel)
Go to Microsoft Product Support Services and perform a title search for the words HTTP and 403.
Open IIS Help, which is accessible in IIS Manager (inetmgr), and search for topics titled About Security, Limiting Access by IP Address, IP Address Access Restrictions, and About Custom Error Messages.

miesiac temu nie mialem zadnych problemow :? z wejsciem na tego linka http://www.detali.ru/cat/...BLNEA5WVZ000748 a teraz tu pokazuje mi pobieranie jakiegos pliku mi.dll ale nie mam czegos na kompie kto podpowie skad to wziac

...wybaczcie za takie pytanie ale sie czlowiek nie zna :P

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-01-2009, 05:03   

na jednym forum była taka odpowiedź:

odp

jaka przeglądarka próbujesz to otwierać? a na szybko najpierw może spróbuj pod inną przeglądarką (np. Firefox albo Opera).

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2009, 14:14   

nie idzie pod opera ani pod explorerem... gdzies czytalem ze za usuniecie plikoi mi.dll odpowiada odkurzacz , przyznam sie szczerze ze juz kiedys mialem problemy przez ten program i chyba go usune

karolgt 
moderator

Wysłany: 02-01-2009, 14:21   

tego nie wiem niestety i nie mam jak sprawdzić.

Moge jeszcze dodać że u mnie ta www działa bez problemu.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 02-01-2009, 20:08   Re: nie moge wejsc na stronke www

cuuube napisał/a:

The Web server you are attempting to reach has a list of IP addresses that are not allowed to access the Web site, and the IP address of your browsing computer is on this list.

miesiac temu nie mialem zadnych problemow

Po prostu adres ip (lub cała klasa adresów) z którego jesteś widoczny w internecie jest na ich czarnej liście. Miesiąc temu może jeszcze nie był. Teraz jest. Może tez miesiąc temu miałeś inny ipek a teraz masz taki który im "podpadł" :finga:

karolgt 
moderator

Wysłany: 02-01-2009, 20:17   Re: nie moge wejsc na stronke www

saphire napisał/a:
cuuube napisał/a:

miesiac temu nie mialem zadnych problemow

Po prostu adres ip (lub cała klasa adresów) z którego jesteś widoczny w internecie jest na ich czarnej liście. Miesiąc temu może jeszcze nie był. Teraz jest. Może tez miesiąc temu miałeś inny ipek a teraz masz taki który im "podpadł" :finga:

ale własnie z tego co sie wpisze w googlach wynika troche inaczej i nie koniecznie chodzi o blokade IP. Ale nie wiem, dla pewnosci mozna sprobowac polaczyc sie przez jakies proxy itp.

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2009, 20:21   

a o co biega z tym mi.dll :?: chyba odkurzacz mi to usunal i jak bezposrednio probuje otworzyc wklejonego wyzej linka to wyskakuje mi pytanie za pomoca czego chce otworzyc ...z mojego kompa pokazuje mi tylko program opera oraz inna aplikacja (do wyboru z kompa )

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 02-01-2009, 20:51   

Widać przeglądara ci głupieje gdy zamiast poprawnych nagłówków z ich strony dostaniesz komunikaty z opisami dlaczego cie nie wpuszczają a te dll'ka to się u nich na serwerze wykonuje a nie u ciebie. To że efekt uboczny jest taki że ci przeglądara coś chce ściągać to nie ma nic do tego. Zapisz to co chce ściągać na dysk a potem podglądnij ten plik jakimś edytorem typu pspad czy F3 w TotalCommanderze i zobacz co w nim jest (zakładam że info o blokadzie)

Marti 
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Wysłany: 02-01-2009, 23:30   

karolgt napisał/a:
ale własnie z tego co sie wpisze w googlach wynika troche inaczej i nie koniecznie chodzi o blokade IP. Ale nie wiem, dla pewnosci mozna sprobowac polaczyc sie przez jakies proxy itp.

Dokładnie. Polecam proxy w ustawieniach przeglądarki wpisujesz dane serwera i do dzieła.

Dane serwerów TU KLIK

Proponuję najpierw "spingować" czy śmiga. Powodzenia

--------------------------------------------------------------------------------

Odpowiedz do tematu