Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sterowania centralnego z pilota
Autor Wiadomość
Budrys 
Forumowicz

Auto: Astra H
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-01-2009, 17:23   Sterowania centralnego z pilota

Witam. Proszę o pomoc w sprawie centralki zamka centralnego. Na forum jest mnóstwo tematów ale nie na ten w tej sytuacji. Jak zamykam drzwi to bagażnik nie reaguje ale z bagażnika mogę zamknąć całe auto. Kupiłem sterowanie centralnym BX-30. Interesuje mnie podłączenie na osobny kanał otwierania/zamykania bagażnika, jaki przewód w carismie jest za to odpowiedzialny?

leser
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2009, 20:32   

tu masz dokładny schemat elektryczny centralnego

http://forum.mitsumaniaki...ralnego+carisma

Budrys 
Forumowicz

Wysłany: 02-01-2009, 20:46   

Cholewka. Prawie nic z tego nie wiem, a już na pewno nie mogę odczytać kolorów przewodów...

kielurkk 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Wysłany: 02-01-2009, 20:57   

Budrys napisał/a:
Jak zamykam drzwi to bagażnik nie reaguje ale z bagażnika mogę zamknąć całe auto.

może przerwany przewód. Najczęściej na "odgiętce" pomiędzy klapą bagażnika a resztą karoserii
Budrys napisał/a:
Interesuje mnie podłączenie na osobny kanał otwierania/zamykania bagażnika, jaki przewód w carismie jest za to odpowiedzialny?

podejrzewam że wszystko jest spięte równolegle więc pozostaje tylko rozłączyć przewody do bagażnika od reszty siłowników i podłączyć do osobnego kanału. To tylko sugestia mogę się mylić więc poprawcie mnie jeśl tak jest

TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION

SHEAKESBEER

Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu :D

Piszę poprawnie po polsku
.

Budrys 
Forumowicz

Wysłany: 02-01-2009, 21:37   

Dobra, dzięki. Jak to jest tyle z tym roboty (odcinanie i podłączenie do osobnego kanału) to sobie daruje. Myślałem że jest po prostu osobne sterowanie a nie równolegle podpięte.

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 03-01-2009, 02:04   

Budrys, miałem ten sam problem,też bagażnik z drzwi nie reagował a bagażnikiem zamykał się cały.Winę za to ponosił uszkodzony siłownik w klapie,po wymianie wszystko działa tak jak powinno.Może u Ciebie jest to samo?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

Budrys 
Forumowicz

Wysłany: 03-01-2009, 11:11   

Panowie ale jaja. Chcialem sobie zamontować ten sterownik centralnym. Lecz po wykręceniu tabliczki z przekaznikami zgodnie z tutorialem na Faq okazało się że nie mam tam tego przekaźnika ! po lewej stronie gdzie sie powinien znajdować jest pusto ! Zerkałem do środka gdzie jest przycisk od ryglowania ale tam nie ma czegoś takiego tylko jakaś duże pudełko metalowe z żółtą naklejką. Proszę o jakąś podpowiedź.

kielurkk 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-01-2009, 11:51   

czyli co twierdzisz że masz centralny zamek niefabryczny czy co?
Budrys napisał/a:
jakaś duże pudełko metalowe z żółtą naklejką.

jeśłi dochodzą do tego żółte przewody to masz tam komputer/sterownik poduszek powietrznych i nie radzę tego ruszać :)

SHEAKESBEER

.

Budrys 
Forumowicz

Wysłany: 04-01-2009, 13:30   

Racja, puszka jest od poduszek. Dowiedzialem się że przekaźnik od sterowania jest przed gałką biegów. Nie ruszałem tego tylko wpiąłem sie do guzika rygla. szkoda, bo problem był z zasilaniem i w przyszłości będzie z sygnalizacją kierunkowskazami. Ale na razie dziękuje za pomoc.

kielurkk 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-01-2009, 13:39   

Budrys napisał/a:
w przyszłości będzie z sygnalizacją kierunkowskazami

na forum kilkakrotnie opisywałem że przewody do kierunkowskazów najlepiej znaleźć od listwą na progu kierowcy i kolory co jest co też tam opisywałem. Użyj szukajki a na pewno znajdziesz. Nie zapomnij o diodach żeby odseparować kierunkowskaz lewy od prawego :)

SHEAKESBEER

.

Odpowiedz do tematu