Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:35 |
Proszę o opinie |
Autor |
Wiadomość |
Risto
Nowy Forumowicz
Auto: jeszcze nie mam
|
Wysłany: 31-12-2008, 17:30 Proszę o opinie
|
|
|
Witam. Chciałbym kupić swoje pierwsze auto i zdecydowałem się ze to będzie Japończyk. Dlatego brałem pod uwagę, Carismę, Galanta i Hondę Accord.
Co do Galanta to zainteresowało mnie to ogłoszenie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=516459425
Proszę o opinie na temat tego modelu i co ewentualnie zaproponowalibyście mi w tej cenie. Może jakiś inny silnik?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 31-12-2008, 17:55
|
|
|
Oprócz tego że nie jest to wersja SE , to nie można się za bardzo do czego doczepić.
Autko ładnie utrzymane. |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 31-12-2008, 18:22
|
|
|
to wersja elegance . na klapie bagaznika brak logo Mitsu na srodku ale to jeszcze o niczym nie swiadczy...
GDI(2.4) jest problematycznym silnikiem (klepiace popychacze i dobrej jakosci paliwo ) wiecej w dziale Galant EA... aha nie zagazujesz
polecany jest silnik V6 2.5 spalanie niewiele wieksze niz 2.0 jedyny minus to wieksze koszty wymiany rozrzadu ale tego nie robi sie co miesiac
2.0 TD rowniez sprawia problemy i jest slaby (niecale 100KM)
plusy i minusy Galanta
spalanie Galanta
szukajki internetowe
polecam automata z tiptronikiem |
|
|
|
 |
Lipa
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 automat sedan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Gru 2008 Posty: 301 Skąd: Jantar
|
Wysłany: 01-01-2009, 09:45
|
|
|
Piękne felgi ma, zna koś może nazwę modelu??
P.S. Nie jest to czasami okleina kokpitu??, strasznie to wygląda |
|
|
|
 |
konwen
Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant 2.0 GLX 16V
|
Wysłany: 02-01-2009, 19:43
|
|
|
zgadzam się z cuuube, że silnik 2.4 odpada na przedbiegach. jak decydujesz się na dużą pojemność to zdecydowanie 2.5 ja szukam autka 2.0 (narazie mi wystarczy.) |
_________________ Mitsubishi Galant 2.0 GLX 16V kombi 1998 + LPG
 |
|
|
|
 |
Risto
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-01-2009, 20:39
|
|
|
Dziękuję wszystkim za opinie, chyba jednak maksimum możliwości mojego portfela będzie silnik 2.0
W takim razie krąg moich zainteresowań zawęża się do Carismy 1.8 lub Accord 2.0, wiem że to miejsce na opinie o Galancie, ale może podpowiecie jakiś konkretny model? Jeżeli nie, to nie przejmujcie się, zajrzę na forum właścicieli Carismy, może oni coś podpowiedzą.
Jeszcze raz dziękuję za informacje, pozdrawiam i życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku oraz niezawodnych "miśków" |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 02-01-2009, 23:08
|
|
|
Co do Carismy dwie ważne kwestie: czy chcesz gazować jak nie to silnik 1.8 GDI.
Zależy ile masz kasy, jeśli przed liftem chcesz kupić to polecam 1.8 +ew. gaz jeśli nie jesteś przeciwnikiem, jak masz więcej kasy to zdecydowanie po lifcie i DID |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Risto
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-01-2009, 17:01
|
|
|
Juiceman nie chce gazować, nie jestem zwolennikiem. "Przed liftem" co to znaczy? Który rocznik to jest i co obejmuje lift? Pewnie chodzi Ci o te bajery typu lusterka i listwy w kolorze nadwozia, czy coś jeszcze?
Interesuje mnie Cari 1.8 GDI wersja hatchback rok 2000-2001, bardzo mi się podoba
BTW słyszałem ze wersje holenderskie (bo chyba w Holandii są produkowane na Europe?) Cari są bardziej podatne na uszkodzenia mechaniczne w porównaniu z ich japońskimi odpowiednikami? Czy to prawda?
Tak do 20 k chce wydać na autko razem z opłatami
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1924 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 03-01-2009, 19:15
|
|
|
Risto napisał/a: | BTW słyszałem ze wersje holenderskie (bo chyba w Holandii są produkowane na Europe?) Cari są bardziej podatne na uszkodzenia mechaniczne w porównaniu z ich japońskimi odpowiednikami? Czy to prawda? |
Nie ma i nie było wersji "japońskiej". Carisma była produkowana tylko w Holandii.
Rok 2000 to już po lifcie. Zmieniono troszkę więcej niż listwy. Inne jest troszkę nadwozie, szczególnie przedni i tylny pas. Wnętrze też zostało zmodernizowane.
Pozdrawiam
Andrzej |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 04-01-2009, 02:50
|
|
|
Po lifcie czyli od 2000 roku zostały poprawione prawie wszystkie błędy poprzedniej wersji - To już jest inne auto inny wygląd zew. jak i wew. Jeśli nie chcesz gazować auta to jak najbardziej GDI w nowej budzie:) Auto w mieście pali jak zwykłe 1.8, natomiast w trasie jak się nauczysz tym jeździć nie powinno być problemu, aby zejść do 6 litrów. Najważniejsze to kupić Carisme w której nie tłuczą zawory - jest to trudne aczkolwiek możliwe.
Nie ma czegoś takiego jak japońska Carisma - na Japonię co najwyżej był silnik 1.8 GDI o mocy 140km ? Jeśli się nie mylę ?( i silnik GDI to chyba jedyna Japońska część z skrzynią w Carismie). Wg. mnie minusem jest, iż w Carismie po 2000 nie było Climatronica. A tu największe różnice:
Wnętrze przed liftem :
Wnętrze po lifcie:
Przód Przed liftem:
Po lifcie:
Tył Przed:
Po:
 |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Risto
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-01-2009, 20:08
|
|
|
apikus, Juiceman Super, bardzo mi pomogliście, dziękuję Wam bardzo
Co do "liftingu" zdecydowanie podoba mi się ta wersja po lifcie Będę się za taką rozglądał
Pozdrawiam
P.S. Jak już kupię, na pewno się pochwale |
|
|
|
 |
|