Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
termostat Cliper 1g ,silnik 2.0,16V , 4G63
Autor Wiadomość
mcrec 
Nowy Forumowicz
McRec

Auto: Lancer 1.8 Invite
Kraj/Country: France
Wysłany: 30-12-2008, 18:39   termostat Cliper 1g ,silnik 2.0,16V , 4G63

Witam ,poszukuję termostatu /NOWEGO OCZYWIŚCIE !!! – piszę tak ,bo już mi jakies chcieli podesłać używane…/
do auta Eclipse 1g-1994 silnik 2.0 ,16V ,4G63,110kW,napęd na przód.Wymieniał już ktoś?Jeśli tak ,proszę o namiary do zakupu.

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2008, 18:58   

mcrec, idziesz do sieci hurtowni moto INTER-CARS, podajesz nr VIN (nadwozia) i dostajesz termostat taki jak potrzebujesz bez problemu.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Wysłany: 03-01-2009, 02:08   

ja mam na stanie nowe orginalne Mitsubishi jesli jestes zainteresowany.

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 12:06   

witam podepne sie pod temat bo mam chyba tak samo termostat do wymiany . mianowicie na trasie silnik nie może mi sie odpowiednio rozgrzac ledwo co sie podnosi wzkaznik temp. i w aucie mróz zimno :( po jakis 15 km szyby juz nie paruja ;/ , za to w miescie na kretych drogach jest ok temp w normie , niestety w srodku auta zimno ;/ cały czas zimne powietrze leci dopiero jak temp silnika wzrośnie to jest cieplej ... nie wiecie czy to może być termostat czy nagrzewnica ????

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 04-01-2009, 12:12   

damianrally napisał/a:
na trasie silnik nie może mi sie odpowiednio rozgrzac ledwo co sie podnosi wzkaznik temp.

To ewidentnie wina termostatu, silnik pracuje na pełnym obiegu chłodniczym i ewidentnie się nie dogrzewa.
Termostat powoduje zamknięcie części obiegu i dogrzanie płynu chłodniczego do odpowiedniej temperatury.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 12:33   

a mam takie głupie pytanie ;/ gdzie on jest i jak go wymienić bo kliperka mam od niedawna i nie bardzo sie jeszcze orientuje co gdzie sie znajduje

magick 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi eclipse 2.0
Wysłany: 04-01-2009, 20:20   

w 2.0 16v znajduje sie pod kurkiem wlewu płynu odkręcasz dwie śrubki i wyciągasz wystarczy tylko troche płynu upóścic jakąś litre i można śmiało demontowac

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2009, 13:16   

heh ok dziek termostat już zamówiony ,tylko cena mnie niepokoi bo za termostat do silnika 4g63 chcą tylko 45 zł ???

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 05-01-2009, 13:33   

Cytat:
tylko cena mnie niepokoi bo za termostat do silnika 4g63 chcą tylko 45 zł ???

Ja dałem chyba nawet mniej za termostat ,ale to rok temu wymieniałem i chodzi do tej pory z tym ,że mam nieco mniejszą temp. bo okazało się że dostałem termostat od turbo który otwiera się wcześniej ,ale w niczym to nie przeszkadza :wink:

Tiamat 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander Turbo
Wysłany: 05-01-2009, 14:40   

w Inter Cars Vernet, Takato, Wahler w granicach 30,00 zł sztunia.

Odpowiedz do tematu