|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E57A 2.0D] PILNA POMOC 4D68 |
Autor |
Wiadomość |
GAL
Forumowicz
Auto: GALANT 2.0 4G63
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-01-2009, 22:50 [E57A 2.0D] PILNA POMOC 4D68
|
|
|
WITAM
MAM GALANTA 2.0TD
I OD NIEDAWNA PROBLEM MIANOWICIE NIE GRZEJĄ ŚWIECE.
NA PRZEGRODZIE NA PODSZYBIU SĄ DWA PRZEKAŹNIKI(CHYBA) I JEDEN MOCOWANY NA GUMACH(Z PRAWEJ PATRZĄC OD PRZODU SAMOCHODU) PO WŁĄCZENIU ZAPŁONU ZAŁĄCZY I ROZŁĄCZY SIĘ.
ROZKRĘCIŁEM POKRYWKĘ I JAK NACISNĘ PALCEM TO ŚWIECE GRZEJĄ.
I CZY PROBLEM JEST W TYM USTROJSTWIE CZY MAM SZUKAĆ GDZIEŚ INDZIEJ? GDZIE
PROSZE O SZYBKĄ POMOC ŻEBY WYLECZYĆ MOJE MISIO |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 05-01-2009, 22:54
|
|
|
Najprawdopodobnie przekaznik sie zawiesza , lub styki zawieszaja , szukaj drugiego na podmianke , bo przy takiej pogodzie zajedziesz rozrusznik przy odpalaniu |
|
|
|
 |
GAL
Forumowicz
Auto: GALANT 2.0 4G63
|
Wysłany: 05-01-2009, 23:00
|
|
|
hmmm
ale to jest ten co pisałem? czy inny?
temu delikatnie przeczyściłem styki papierem ściernym i nic.
sprawdziłem wszystkie połączenia na kostkach
zapewne ma coś do tego fakt że kontrolka od grzania nie świeci się a jest dobra bo sprawdzałem
nie jestem do końca w tym oblatany ale czy nie steruje nim inny przekaźnik?
[ Dodano: 06-01-2009, 17:35 ]
i po kłopocie...
elektryk wypiął się na mnie ....bo zimno więc zakasałem rękawy i do dzieła.
poprzeczyszczałem jeszcze raz kostki, odczyściłem listwę co łączy świece, założyłem podkładki żebrowane pod nakrętki i działa
dzisiaj był mróz -15 stopni i pali na dotyk
misio znowu zdrowe!!!! |
|
|
|
 |
Cinek082 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2009, 21:38
|
|
|
Witam
W swoim galancie ostatnio miałem ten sam problem. Najprawdopodobniej z tego co mi powiedział elektryk nawalił sterownik silnika. Spróbój zrobić tak, zdejmij kopółkę z przekaźnika (patrząc od przodu to ten po lewej) podłącz kabel do plusa w akumlatorze a drugi w miejscu gdzie jest przylutowany biały kabel w przekaźniku. jeżeli załącza to przekaźnik jest ok a sterownik walnięty. Tak na marginesie pierwszy od lewej przekaźnik podgrzewa świece przed zapaleniem silnika podaje chyba 12v drógi dogrzewa świecami przez pweien czas po uruchomieniu silnika i daje mniejsze napięcie na świece. Gdybyś miał jakieś pytania służę pomocą |
|
|
|
 |
|
|