Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwne dźwięki w L200
Autor Wiadomość
mix2ra 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200
  Wysłany: 07-01-2009, 17:33   Dziwne dźwięki w L200

Witam,

Trochę na ten temat było już tu:

http://forum.mitsumaniaki...&highlight=lata

ale ponieważ temat był mylący a problem u mnie naglący :) postanowiłem założyć nowy temat:

Od jakiegoś czasu przy przejazdach przez nierówności (gdy auto wpada w wibracje) słyszę wyraźnie jak coś lata i stukocze gdzieś w po lewej stronie samochodu. Trudno mi określić miejsce, być może jest to przy belce pionowej pod osłonami z plastiku, może tylne lub przednie drzwi, może mocowanie pada bezpieczeństwa, nie wiem... Odgłos jest metaliczny jakby coś się odkręciło lub poluzowało i uderzało o inną metalową część. Dobrze słyszalny.

Po prawej stronie też coś stuka w podobny sposób ale mniej.

Czy wiecie może co to może być?? Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi.

Drugi dziwny odgłos występował przy załączeniu napędu 4H ale już chyba nie występuje. zauważyłem go gdy na początku gdy auto było jeszcze na dotarciu - było słychać metaliczny turkot dochodzący spod samochodu (tylko przy otwartej szybie).

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2009, 19:36   

byles na kanale? mi halasowalo mocowanie lewego fotela ale dokrecenie no i troche tawotu zalatwilo sprawe, oslony sprawdz pod spodem, moze zawadziles :|

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 07-01-2009, 19:58   

mi najbardziej latala tylna kanapa na zawiasach ale podlozylem gabke i sie uspokoilo

pzdr

wezyr.pl 
Forumowicz

Auto: l200 instyle 167
Wysłany: 07-01-2009, 22:34   

Ja wczoraj zauważyłem,że przy załączonym 4H słychać huczenie (łułułułu) :oops: przy prędkości 90-100 km/h.Może to od zimna he he,ale raczej nie.

PIONIER333
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2009, 08:08   

U mnie objaw huczenia 4H podobny , miesiąc temu jak zapiąłem 4H zastanawiałem się czy nie jechać do serwisu objaw był taki jak zatarte łożysko w terenie tego nie słychać za dużo adrenaliny :lol: ale na asfalcie rzęzi nawet na postoju drży całe auto jest to wyczuwalne i ogólnie jest ze dwa razy głośniej w aucie , może za rzadko używam 4H i ta część się dopiero dociera ale na początku tego nie było.

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2009, 15:09   

Podstawa to jeździć na 4H cały rok, bo nawet jak coś łupie albo huczy to się przyzwyczaić można. :roll:

A, tak na marginesie u mnie też coś dziwnie stukało po lewej stronie. Jeździłem na serwis żeby zobaczyli co się stało i czy czegoś nie urwałem, ale wszystko było w porządku.

A potem po kilku dniach okazało się że to owiewka, która źle się trzymała w szybie :lol:

Odpowiedz do tematu