Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:52 |
[EAx 97-04] Proszę o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
Dembowy [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2009, 18:53 [EAx 97-04] Proszę o pomoc
|
|
|
Witam wszystkich po raz pierwszy Nadeszła pora abym w końcu zmienił auto. Upatrzyłem sobie takiego oto Galancika : http://otomoto.pl/mitsubi...n-C7151347.html . Bardzo proszę o ocenę auta. A może ktoś z szanownych klubowiczów miał przyjemność,lub też nieprzyjemność kupić auto od tego sprzedawcy ? Liczy się dla mnie każda opinia,sugestia,rada Pozdrawiam |
|
|
|
 |
MacFly
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5 V6 :]
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-01-2009, 19:03
|
|
|
Miałem okazję dwa razy z tym sprzedającym pogadać na żywo w trakcję oglądania Galantów,
Powiem szczerze, że coś on kręci najpierw mówił mi, jak oglądałem innego galanta, że ten niebieski jest dla tego tańszy, że coś tam jest do roboty, dokładnie nie zapamiętałem co, ale za drugim razem jak byłem oglądać już tego niebieskiego to mówił już że wszystko ok z nim i tylko brać i nie gadać, oczywiście mowa o 2,5V6.
Więc jak nie pojedziesz do niego i na żywo auta nie obejrzysz to się niczego ciekawego nie dowiesz.
Jak na ten rok i silnik, to dla mnie cena mega za duża i jeszcze do opłat, więc się robi już w okolicy 20 tys.
Witaj w klubie bo też szukam Galanta
A tak ogólnie to radzę auto do części pierwszych przetrzepać u tego sprzedającego
Co prawda ściąga same Galanty, ale kij wie w jakim stanie i rozrzut cen też ma konkretny |
|
|
|
 |
pawliku
Forumowicz Mitasubishi :D

Auto: za dużo :P
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 3165 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 11-01-2009, 19:05
|
|
|
Witaj
użytkownik Rafal_Szczecin, kupował od tego gościa Galanta i pisał że gościu uczciwy
Ale cena jak na ten rocznik troche za duża i troche mało zdjęć (brak fotek silnika i całego wnętrza)no i ten przebieg |
_________________ Mitsubishi Colt C58A GTi 1990r ---- Był
Mitsubishi Lancer C66A 1992r ---- Jest i będzie
Mitsubishi Lancer C62A 1991r ---- Dawca
Mitsubishi Colt CJ1A 1998r ---- Nowy nabytek z Klimą
Mitsubishi Mirage 1,5 1992r ---- Kolejny nowy nabytek |
|
|
|
 |
Dembowy [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2009, 19:50
|
|
|
Sprzedający chce tą cenę za ten egzemplarz,bo twierdzi,że auto ma na 100% oryginalny przebieg.Twierdzi,że ma na to wszystkie niezbędne dokumenty.Oczywiście wszyscy wiemy jak to jest z tymi przebiegami,więc tym nie ma co się sugerować. Sprzedawca ma jeszcze między innymi http://otomoto.pl/mitsubi...n-C7438803.html To że chcę Galanta to jest pewne ale po poście MacFly zastanawiam się,czy warto fatygować się do tego Pana |
|
|
|
 |
pawliku

|
Wysłany: 11-01-2009, 20:01
|
|
|
czarny galuś może mieć oryginalny przebieg. niczego się nie idzie doszukać bo zdjęcia kiepskie. trzeba na własne oczy go zobaczyć. najlepiej jak byś miał jakiegoś znajomego mechanika co sie na tym wszystkim zna |
|
|
|
 |
Zhan
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 '99 EA5A tiptronic
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 695 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 11-01-2009, 21:05
|
|
|
nie macie wrazenia, ze obydwa gale tego goscia maja tak samo obszyte kierownice? |
|
|
|
 |
pawliku

|
Wysłany: 11-01-2009, 21:13
|
|
|
Zhan napisał/a: | nie macie wrazenia, ze obydwa gale tego goscia maja tak samo obszyte kierownice? | obydwa to sport edition i obydwa od nowośći miały obszycie skórą a normalne wersje nie. i może dlatego wyglądają podobnie |
|
|
|
 |
lukpaw
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A 1997 LPG Vialle
|
Wysłany: 11-01-2009, 21:31
|
|
|
Jeżeli chcesz sprawdz mojego miska na tym linku http://www.ogloszenia.prz...ex.php?nr=12449 sprzedaje bo powiekszyla mi sie rodzina i potrzebuje kombi tez gala jezeli chcesz moge przeslac zdjecia kazdego elementu i odpowiedziec na kazde pytanie. |
|
|
|
 |
pawliku

|
Wysłany: 11-01-2009, 21:39
|
|
|
przepraszam bardzo za OT ale miałem się zapytać dawno użytkownikalukpaw, :ty nie parkujesz czasem swojego rumaka na grodzkiej ??
Jeszcze raz sorry ale nie miałem gdzie sie zapytać
Dembowy, lepiej kupić klubowego gala bo bynajmniej nikt cie nie oszuka |
|
|
|
 |
lukpaw
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A 1997 LPG Vialle
|
Wysłany: 11-01-2009, 21:49
|
|
|
z tego co widze jestes z zabrza a ja mieszkam w przemyslu i nie mialem jeszcze okazji byc w zabrzu,jezeli jednak bywasz w przemyslu to moje auto mozna czesto zobaczyc na sieleckiej i na zasaniu kolo carefura :>
pozdrawiam |
|
|
|
 |
MacFly
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-01-2009, 22:06
|
|
|
Dembowy napisał/a: | ale po poście MacFly zastanawiam się,czy warto fatygować się do tego Pana |
Wiesz ja tych 2,0 nie oglądałem bo mnie interesuję 2,5 V6
Ale trzeba uważać, ja piszę jakie ja miałem odczucie jak mi powiedział, że ma 2,5 V6 za 10tys. zł z przebiegiem ok. 180 tys. km i wsio w nim ok, a co innego innym razem mówił.
Ale może są watrę tej ceny itd.
Jest opcja na otomoto aby rzeczoznawca sprawdził auto i wystawił jakąś ocenę stanu tech. Jak się nie mylę kosztuję 99zł |
_________________ Gość Zobacz Mój Galant EA5A "Niebieski Delfinek"
 |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2009, 22:17
|
|
|
MacFly napisał/a: | Wiesz ja tych 2,0 nie oglądałem bo mnie interesuję 2,5 V6 |
Ale 2.0 od mitsumaniaka, z pewnością jego historii i temu podobnych spraw.....hmmmm.....pies gryzł 2.5.....bo auto pewne i na 100% sprawdzone. |
|
|
|
 |
pawliku

|
Wysłany: 11-01-2009, 23:11
|
|
|
lukpaw napisał/a: | z tego co widze jestes z zabrza a ja mieszkam w przemyslu i nie mialem jeszcze okazji byc w zabrzu,jezeli jednak bywasz w przemyslu to moje auto mozna czesto zobaczyc na sieleckiej i na zasaniu kolo carefura :> | kilka razy w roku jestem w przemyślu tak wiem gdzie co jest MacFly napisał/a: | zł z przebiegiem ok. 180 tys. km i wsio w nim ok, a co innego innym razem mówił. | mówi sie "handlarze zmienni są " Forest_Taft napisał/a: | Ale 2.0 od mitsumaniaka, z pewnością jego historii i temu podobnych spraw.....hmmmm.....pies gryzł 2.5.....bo auto pewne i na 100% sprawdzone. | i też w tym momencie bym sie nie zastanawiał jak mam okazje kupić od zaufanej osoby to bym dalej nie szukał 2,5 bo taka okazja może sie wiecej nie powtórzyć |
|
|
|
 |
MacFly
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-01-2009, 23:58
|
|
|
pawliku napisał/a: | i też w tym momencie bym sie nie zastanawiał jak mam okazje kupić od zaufanej osoby to bym dalej nie szukał 2,5 bo taka okazja może sie wiecej nie powtórzyć |
Co racja to racja, ale kolega lukpaw, ma założony gaz
Więc ja nadal szukam 2,5 V6, sedna, manual, jak najlepiej wyposażony
I przepraszam kolegę za OT |
_________________ Gość Zobacz Mój Galant EA5A "Niebieski Delfinek"
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 12-01-2009, 00:07
|
|
|
zgadza sie, jakis czas temu kupilem galanta od tych panow ( jest ich dwoch )
z auta jestem jak najbardziej zadowolony, jak do tej pory nie bylo zadnej przygody z samochodem ( jedyne co bylo dziwne, ale to juz podczas zakupu i przejazdzki to krotko biorace sprzeglo, jak sie okazalo po przejechaniu 500km sprzeglo nie bralo juz w ogole, na szczescie naprawa okazala sie strasznie prosta, bo chyba niemiec wymienil pompe sprzegla i zapomnial jej wyregulowac oraz odpowietrzyc oraz zalozyc zestaw naprawczy na wysprzeglik dlatego samochod poszedl za taka a nie inna cene ( w sumie jak tak teraz patrze to za calkiem nomrlane pieniadze ) niemcom cos nie gralo i pewno mysleli, ze do wymiany sprzeglo .
co lepsze sprzedawca po kliku dniach odezwal sie do mnie ( na gadu , bo wspomnialem ze z klubu ) i pytal jak auto , po poinformowaniu, ze byl malutki mankament (bo dla mnie to zaden problem ) przysiegal, ze on nic nie kombinowal, i ze auto naprawde bylo dobre. aha. nie wiem jak przy innych samochodach ,ale u mnie nie dalo sie nic zejsc z ceny .
ale jestem strasznie zadowolony, bo mam czarnego SE 2,5V6 do tego z carbonem w srodku czyli rzadkosc, na dwoch kompletach kol ( letnie allu 17' i zimowe stalowki na 15' ) 3 kompletne kluczyki, do tego od jednego wlasciciela ( przez 10 lat ! ) i z pelna ksiazka serwisowa ( podobno tez ori, i na taka tez wyglada ) |
|
|
|
 |
|